lördag 9 maj 2009

Hur kan jag förstöra en härlig lördagsförmiddag och fylla den med rent, oförfalskat människohat?

Svart är enkelt: jag besöker Newsmill, #2 rättshaveristhäng på nätet. Ingen kan skriva, ingen har någon som helst verklighetskontroll – men alla ska med. Alla lika, alla idioter. Jag börjar läsa här om Filip Wästberg och Per Petterssons åsikter angående prostitution.
Av fotografierna att döma så gissar jag att Filip Wästberg och Per Pettersson fortfarande bor hemma i sina trygga medelklasshem med mamma och pappa. Då är det lätt att säga saker som ”vad prostitution i grunden handlar om är däremot inte försäljning av en kropp utan handel med tjänster av en sexuell art”. Eller ”vi är för människors rätt att själva bestämma över sina liv och kroppar och strävar inte efter en värld fri från prostitution utan bara en värld där ingen tvingas in i prostitution mot sin vilja”.
Det låter bra. I teorin.
Men jag undrar om Filip Wästberg och Per Petterssons besökt Amsterdams röda distrikt en helt vanlig vardag i fullt dagsljus? Utan blinkande neon och gator fyllda med stimmande festfolk. Om de sett turistgrupperna få guidade turer förbi horornas skyltfönster, om de svängt av på fel gata och plötsligt vinkats till från höger och vänster.
Jag funderar om Filip Wästberg och Per Petterssons någonsin befunnit sig på en lyxbordell där betydligt äldre smokingklädda män frotterat sig med balklädda tjejer strax under 20-strecket?
Eller har Filip Wästberg och Per Petterssons suttit på en pizzeria i Prag och lyssnat på hur ett gäng engelska lads (naturligtvis) köpslår med en gatuvandrerska? ”20 euro för analt? Aldrig! Du får 10, max!”.
Helvete, det räcker att Filip Wästberg och Per Petterssons åker till vårt kära grannland Norge! Har de gjort det? Vandrat genom downtown Oslo en partyfylld lördagsnatt och sett de afrikanska fnasken som står utplacerade var femte meter?
Jag undrar om Filip Wästberg och Per Pettersson gjort dessa iakttagelser – alla hämtade från länder där prostitution är lagligt – eftersom jag själv gjort dem. Jag kan tala om för dessa två svenska, osnutna medelklassliberaler att det finns absolut noll människovärde i dessa scenarion. Där finns bara en avsaknad av hopp och en fullständig avhumanisering. Ett tomt svart håll fyllt med ingenting.
Kan ingen bara ta den där myten om den lyckliga glamorösa horan och ge den ett nackskott kring hörnet? Det är dags. Plocka med hora/madonna-komplexet när ni ändå är igång.

Om Filip Wästberg och Per Pettersson inte räcker för att fylla dig med förakt rekommenderar jag Börje Lundberg och hans inlägg här. Försök ta er igenom hans djungel av medioker svenska, så hittar ni godbitar som ”då vill jag tillägga att jag inte betraktar åtrå till tonåringar med fullt utvecklade kvinnliga behag som pedofili”. Eller ”porr handlar om LUST! Enbart. Man kan inte moralisera om lusten. Den är där, obetvinglig och krävande .... VARFÖR tror du folk t.o.m. riskerar sina jobb för att porrsurfa? Man kan FÖRSÖKA moralisera om sina pornografiska lustar, men för oss som ändå porrsurfar så går det inte begränsa. Så har det i alla fall alltid varit för mig”.
Fantastiskt.
Fan-jävla-tastiskt.

Människor: vilket jävla pack.
Vilket jävla jävla jävla jävla satans förbannat pack.
Jag ska flytta till ett land där de inte tar emot människor.

Soundtrack till mitt bottenlösa människohat: Eternal ”Lucifer’s children”, lp på klar vinyl. ”Blessed by the Devil himself!”.

14 kommentarer:

carl pedarl sa...

"Det finns jobb som är bättre än andra. Det finns jobb som är bättre än sexförsäljning. Men alla kan inte ha de bästa jobben. Men man kan drömma och hoppas på att få ett sådant. CUFarna och LUFarna vill nog inte att deras barn ska bli städare heller. Det gör inte städare till dåligt yrke (kan vara det ibland men behöver inte vara dåligt)"

herrejävlar... nu går jag och hänger mig

Anonym sa...

Hat är alltid positivt.

Anonym sa...

Bristande respekt för människovärdet finns även i textilindustrin, för att bara ta ett exemepel. Det innebär inte att kläder ska förbjudas.

Danne sa...

Om du vill känna på ren och skär ondska, så ska du prova att jobba på en bensinmack i en bonnstad.
Då kan vi snacka människohat...
Hatet växer ganska jämt för varje dag som går, och har ju bara 33 år kvar till pension.

Leppe sa...

Låt crackarna/heroinisterena få anställning dom bara utgör handel med tjänster för människors rätt att själva bestämma över sina liv och kroppar ingen tvingas in i missbruk mot sin vilja. Eller knark handlar om LUST!/njutning enbart. Man kan inte moralisera om knarket.Man kan FÖRSÖKA moralisera om sina missbrukar/knark lustar, men för oss som ändå knarkar så går det inte begränsa.Nu har jag bytt ut porr mot knark om ni inte fattat det...är missbruk,sista utvägen ett val..hmm ja om det inte finns annat så ja..men ska vi andra i världen tillåta att dom andra går ner sig ,tillåter sig att nervärdera sig till en sån låg nivå som att prostituera sig för att överleva..no no ! fuck ego .

138 sa...

Danne: jag har jobbat på både Systembolaget samt Close-Ups redaktion i många, många år. Det blir nog ungefär samma sak som 33 år på en byhålamack.

Danne sa...

138: Ja Close-up kan ju tänka mig.. Carroteater-138 VS Meateater-Granvik.

På Systemet borde man ju kunna ta sig en jävel utan att någon märker något, alla luktar ju sprit där iaf...

tredjemannen sa...

När du blir lite äldre kommer du nog sluta hata de som inte tycker som du, det är helt enkelt en mognadsfråga.

138 sa...

Danne: inte en skugga ska falla över Jonas Granvik.

3:e mannen: Jag hoppas faktiskt att jag aldrig blir så mogen att jag slutar förakta idioter, pederaster, torskar och porrknuttar. Jag ser faktiskt ingen som helst mening med det. Respekt för oliktänkande är sjukt överskattat när det rör sig om jordens avskum. Eller vad säger du?

Danne sa...

138: Självklart inte. Herr Granvik är ju i princip en idol. Håller ju helt klart honom som en av de bättre skribenterna på CU (fan va fjäskigt detta lät då...).

138 sa...

Sant. Trots att han vältrar sig i guldkött. Skumt.

Danne sa...

138: Det jag alltid har sagt, att musikjournalister har för tok mycket betalt... Nej nu får jag ge mig, blir ju en jäkla chat detta. Go natt!

Anonym sa...

Andra insikter från Börje Lundberg (som nog är den ensammaste människan i världen):

"Jag har en hel del personlig erfarenhet av prostitution, både som kund och som vän till en s.k lyxhora. Ja, jag drev t.o.m en atelje för prostitution förra gången det var legalt i Sverige (på 70-talet).

Jag anser att prostituerade i stort sett hanterar sina yrken väl och jag anser att de yrkena ger många fördelar framför vanliga sysselsättningar.

Däremot är jag tveksam till värdet för samhället i att ha en vanlig legal prostitution typ den i Tyskland. Där är prostitutionen en enda köttmarknad och inget annat. Värdet för kunden är försvinnande lågt och skapar mest en emotionell frustration samt tar bort värde ur vardagliga relationer till det motsatta könet. Detta är mycket dåligt då de vardagliga relationerna innehåller viktiga sociala och emotionella värden.

Om vi ska tillåta prostitutionen i Sverige så vill jag att den ska TILLFÖRA värden till kunderna typ social eller emotionell terapi. Det betyder att yrkena också skulle vara förbundna med utbildning för att hantera sociala och emotionella frågor. Vi skulle då få nån typ av kurator / terapeut som också nyttjade sex som medel för att nå "patienten". DET vore värdefullt för alla inblandade parter, tror jag.

Vanlig kommersiell prostitution skapar nämligen i huvudsak emotionell frustration hos kunden. Även om det förekommer enstaka horor som förstår att addera sociala eller emotionella värden till relationen, men då mycket dyrt, normalt.
För den prostituerade däremot är givetvis mycket arbete en fördel då hon har bra betalt relativt andra förekommande arbetsuppgifter Och också har tillgång till mycket mänsklig kontakt och stimulans i yrket om hon nu anser sig behöva det.

Den negativa atmosfär som associeras med prostitutionen är den verkliga nackdelen för en hora. Att bli fördömd som hora. En mer eller mindre förtappad varelse ... typ.

En legalisering och acceptans vore väl snarast till ytterligare fördel för de prostituerade utom såtillvida att det på sikt troligen skulle leda till sämre inkomst. Men arbetsmiljön blir i gengäld mycket bättre och den sociala imagen förbättras också.

Men för kunden och hans anhöriga blir en legaliserad prostitution med alla säkerhet en negativ process såvitt vi inte inför en "svensk" prostitution där tonvikten inte läggs på kommersiella värden utan på mänsklig utveckling i form av social och emotionell stimulans."

Tror inte att jag behöver säga mer.

138 sa...

Ja, vem vill inte ha en shrink som du kan pippa samtidigt som du får hjälp med din dåliga barndom. Rimligt.