torsdag 28 januari 2010

Den magiska cigaretten

”Helvete Clint, how can you be so cool?”

Ännu en lunch på Kokyo. Denna gång utan starköl men med André, som är i stan för att spela med U.X. Vileheads. Vi diskuterar vem som är Umeås största kändis. Jag slänger fram Den Egentlige Lyxzén. André dammar av Staffan Ling, ett namn som inte yttrats offentligt på mången år. Jag toppar med Sverker Olofsson.

Sedan pratar vi om Clint Eastwoods ciggtrick. Sanning eller skröna? Jag har bara hört talas om det från André, som alltid hävdat i sten att han sett det. Nu är han inte så säker längre. Han är däremot helt säker på att han läst vartenda ett av de 422 inläggen som frågan genererat på Flashback. Någon måste ju veta där ute helt säkert. Någon måste sitta på en ögonvittnesskildring som går att lita på. Orimligt annars.

7 kommentarer:

Cecilia sa...

Ah, men det här hörde jag av min kompis Fredrik 90-talet! Och jag har återberättat det flera gånger, men dessvärre inte sett det själv.

johan sa...

har suttit nån timma i halvåret och googlat det om här. men det måste vara bluff.
men folk är ju så säkra på att de har sett det så att det är sjukt.
tycker man är en störig som inte ger sig, de har ju sett det... men att det är allt från jay leno, stina dabro... till hans wiklund.
skulle dock inte ha nåt emot att bli överbevisad.

Anonym sa...

Jo det är helt sant. Men inte på Stina Dabrowskis gamla show. Det var på någon av de stora amerikanska showerna. Men om det var på O'brien, Letterman eller Leno kommer jag inte ihåg. Såg avsnittet och tappade hakan i ren avund. Jäkligt obegripligt att det inte ligger ute på the internet dock: inte på internet = har inte hänt. Förutom i just det här fallet

Tobbe

138 sa...

André hade ngn tanke om Gunnar Rehlin.

138 sa...

Tobbe: Du satsar alltså ditt liv på at du verkligen sett klippet, och inte bara tror att du sett det?

Anonym sa...

Mitt liv, mina skivor, mina bröder. Jag går all in på att jag såg det. Hade inte tänkt på det där klippet på väldigt länge innan idag. Nu efter intensivt googlande märker jag att urban myths fungerar åt båda hållen.

1. Rykten om osanna incidenter florerar tills de blir till nån form av sanning.

2. Rykten om sanna incidenter florerar men utan några som helst bevis tills man börjar tvivla på sin egen mentala status.

Tobbe

Anonym sa...

Har också sett det, han får frågan om varför folk tyvker han är så macho och clintan svarar med att flippa upp ciggen ur sin skjortficka. det var på leno för ett par år sedan. sjukt snyggt