torsdag 27 januari 2011

”Never know when you might turn on me/Who are you/Why am I here”: Ett glädjens manifest vol. 138

Besöktsstatistiken för IJCHE är konsekvent hög. Jag är inte Kissie eller Katrin ”Streicher” Zytomierska, men jag är inte heller nere i rännstenen med Parne och Kentha (no offense, no homo).

Klickandet rullar på, vilket får mig att undra:

Vilka i helvete är ni?

All ni som stöveltrampar er in på IJCHE varje dag för att ni gillar nattsvart hat, plumpa analyser av media, ännu plumpare politiska diton, bebisbilder, hard core, punk, metal, simpla påhopp, föräldraliv, familjeliv, Hitler, skivsamlarrunkande, obstinat förakt för religiösa och köttätare, ironi, cynism, desperation, skvaller om hårdrockare och punkare och journalister, Umeå Hardcore, sarkasm, vegetariska recept, Cornelia, gulliga djur, brobrännande, Roadburn, ideologisk ambivalens, självutlämnande, Olivia, sårbarhet, subkulturellt mode, ilska, mina kända vänner, depression, gästlistor, ångest, tygmärken, dumhet, eufori, fest, sprit, barhäng, döden och Krillebus – vilka är ni?

Av kommentarerna att döma kan ni delas in i tre kategorier:
1. Människor jag känner: vänner, kompisar, bekanta, kollegor, det förflutnas gengångare.
2. Musikfreaks: Hardcorepunkmetalfanatiker.
3. Människor som hatar mig.

Ibland känns det som att den typiske läsaren är en blandning av alla de tre. Här vill jag skjuta in att detta inte är ett forcerat uppmanande att kommentera. Många bloggare använder den metoden för att skramla fram avtryck på varje inlägg:

”Om ni inte kommenterar så slutar jag skriva!”.

Oh, the humanity.

Sådan märklig utpressning är ett förämtet koketterande och under internets värdighet. Visst, jag uppskattar verkligen respons, även de som läser lusen av mig. Kommentera på tills era små syltfingrar brinner upp – om ni vill. IJCHE är ett fullständigt kravlöst förhållande för alla inblandande. Ni begär inget av mig och jag begär inget av er. Bra så.

Därför blir jag ännu gadare glad när jag får ett sådant här mail:

”Måste ta tillfället i akt och tacka för din blogg. Jag är från Umeå, vi delar ungefär samma musiksmak – tack för alla tipsen. Jag är vego så tack för alla recepttips, och om 4 månader ska jag bli pappa för första gången, så tack för alla matnyttiga pappatankar.

Jag har hängt med sedan innan Olivia föddes, vet inte exakt men rätt jävla länge. Konstig känsla ändå, när man läst din blogg så länge så känns som att jag känner dig och din familj lite. Du är ju riktigt duktig på att dela med dig av ditt vardagsliv utan att vara avslöjande, smakfullt skulle jag säga. Man har ju lite själv undrat hur det ska gå att vara en tatuerad rockfarsa (om man kan uttrycka sig så?), nu har jag lite av facit i hand hahaha! Den tackar vi för.

Sen älskar jag ju när du skriver om umeåtiden på 90-talet så får man ju riktigt många härliga flashbacks, personer på foton som man typ glömt bort, spelningar som man ba ’oj den var ju jag på också’ osv. Hur härligt som helst! Hoppas jag får träffa dig på rikt nån gång och bju på en öl.

Det här med att bloggen är schitzo förhöjer ju bara ärligheten i ditt skrivande, du skriver ju från hjärtat, svär och är förbannad på facket och på köttindustrin eller vad det nu kan vara, å ena sidan sårbar, som när du ska lämna en ledsen dotter på dagis. Det är kontrasterna jag tycker är härliga.”

Kudos, Marcus. Du gjorde min dag.

Här är annat som gör min dag: Olivia Obliteration får post.

”In the name of hell/Who are you”

Soundtrack: Alltid Void. Alltid, alltid Void. Och lite Faith.

42 kommentarer:

xstx sa...

Ur en intervju i kommande Law and Order #3:

'I remember ordering “Nothing to hide” by In My Eyes, and just sitting there listening to it and being blown away by how great it was. And then I read the lyrics and checked the liner notes and it said “originally by Faith” by one of the songs. So I asked myself “what is Faith?” and then I had to check that out as well. And of course that great as well. And they had done a split with Void, “so what is Void?”. And the more I explored the more hooked I got.'

för övrigt gav jag en gång en legit Void-tröja till Benis. jag köpte den billigt som fan från början från en av medlemmarna i Identity som sålde av saker på skivmässa i Lund. Vad som skedde med 7 sec-tröjan vet jag inte. Köpte även "You laugh EP" och "Oxnard, land of no toilets". bra inköp den dagen med andra ord.

138 sa...

Helvete, how can you be so hard core?

7 Seconds? Pratar du om longsleeven jag sålde till Viktor som han sedan gav till en… Mark? Hur blev du involverad i den spårningen?

Vad är oddsen att Benis bytt tröjan mot ett sexpack?

NOTERAR: xstx är en kompis/det förflutnas gengångare. Jag tror dock inte att han hatar mig (öppet). Sålunda kategori 1 + 2.

Johan Eklund sa...

Men borde det inte finnas en kategori 4 "alla ovanstående"? Annars känner jag mig lite utanför. Iofs hatar jag dig bara för att du bor i Sthlm och kallar mig Tom Cruise, men ändå...

138 sa...

Fast det är väl det jag säger när jag skriver ”Ibland känns det som att den typiske läsaren är en blandning av alla de tre”?

Slobodan Burgher sa...

Din blogg far manga besok for att du postar mycket och ofta (och givetvis for innehallet). Men framforallt for frekvensen mellan blogg poster ar mkt hog.

(No homo.)

Joel sa...

Hamnade här efter att ha blivit förolämpad i samband med en intervjuförfrågan riktad till Wolfbrigade. Stridsyxan är begravd sedan länge, då din blogg blivit en av mina största favoriter!

Hank sa...

Läser din blogg för att jag älskade SD-13 (minus de fascistiska texterna då). Fällde faktiskt en tår första gången jag hörde Aborted Teen Generation-sjuan ebba ut (att hojta (inte skrika eller vråla, en mycket viktig skillnad) på det där sättet som körerna gör i refrängen i slutspåret är genialt).

Men något nattsvart hat har du väl inte bjussat på?
Tycker jag är skönt.

Anonym sa...

Nej, sluta inte skriva Krillebus!

Andréas sa...

Jag har följt din blogg sen starten men kan inte riktigt komma ihåg hur jag hittade den, kan ha varit något tips från Granviks eller Josefssons bloggar. Anledningen att jag fortfarande tittar in varje dag är mixen, som när du går hårt åt idiotier i samhället för att i nästa inlägg hylla en Black Sabbath patch + att du har ett språk som gör inläggen intressanta.

Christoffer Olsson sa...

Faller väl in i kategori 2 skulle jag tro...

Jag har alltid gillat dina skriverier i Close-Up (särskilt sedan #35 då du var den enda skribenten som listade "Walk among us" som ett av de bästa albumen under nittonhundratalet) och har läst din blogg dagligen sedan våren 09. Tror att jag hittade hit via Jonas Granviks blogg.

Vic88 sa...

http://www.nwnprod.com/forum/viewtopic.php?t=19872&start=0

Bläddra ner till bildserien.

canneryrow sa...

jag läser bloggen för att hoppas få något tips på hur man fixar boende i Tilburg under Roadburn. dvs. boende med säng, frukost & dusch. inte camping. inte i breda. inte eindhoven. tilburg.

please advise!

Anonym sa...

mest Hitler!

Mathilda sa...

Journaliststudent, älskar det du skriver och hur du skriver det, delar musiken och hittade hit via Dio/haschtomte-grejen (som jag kan tycka var aningens obefogat även om det var väldigt väldigt roligt).

Mathilda sa...

Och just det, sen tycker jag att du är skitsnygg också.

138 sa...

CANNERYROW: Jag bor här: http://www.hotelcentraltilburg.nl. Frukost, låg standard, toalett i hallen, gratis wireless, billigast, 10-15 min promenad från spelstället.

http://www.mercure.com. Hög standard, man ser spelstället från rummet (typ), wireless som kostar och dyrt.

Ring båda, fort som fan, håll tummarna, hårt som satan.

138 sa...

MATHILDA: Tack så mycket, blivande kollega. Men du vill fortfarande bli journalist, trots att du följer den här bloggen och läser när jag gnäller på facket och säger att jag önskar att jag var en grovarbetare? Aj aj aj alltså…

ANONYM: Can’t go wrong with Hitler. Speciellt när han är hipster: http://hipsterhitler.com/

JOEL: Ah, det är du. Är du kvar på Themagazinethatcannotbenamned?

HANK: Hatet var väl svartare innan Olivia kom. Kul att du plockar upp hojtandet. Sjukt underskattat i musikvärlden.

Pär Arvidsson sa...

Hitler, bara Hitler.

Jenny sa...

Inte vet jag hur det gick till när jag hamnade här. Säkert nånting med vargar eller vego. I övrigt kan jag inte relatera ett skit till någon av de tre kategorierna, eller ens en blandning. Så skitpåre men sluta aldrig skriva.

Tom S. sa...

Journaliststudent och ett musikfreak av enorma kvantiteter. Gillar hatet för jag känner igen mig i det och du är oftast spot on i dina beskrivningar om den svenska mentaliteten.

Med risk för att låta som en fanboy men mycket av den musik jag lyssnar på sedan jag började läsa bloggen och CUM är för att du nämnt/rekommenderat den i något sammanhang.

Däremot undrar jag om du är farlig IRL?

a sa...

"det förflutnas gengångare", yep, that's me...

Steve sa...

Ostenatativ semidvärg med auktoritärt axelparti, söker dig, sällsynt attraktiva men inte för högresta kjoltyg, med minst tresiffrigt i iq och ett aldrig sinande glatt humör. Silikonbröst är inget minus.

Svar till signatur: Cunnilingusekvilibristen

Stones sa...

Jag sladdade säkert in på ett bananskal och slog mig så illa att jag inte har lyckas ta mig härifrån. Skämt och sido, har faktiskt inte den blekaste hur det gick till.

Jag gillar bloggen, läser den ofta. Gillar inte allt du skriver men väldigt ofta är det något som är intressant.

Även jag är en "Nörd" när det gäller Vinyler så där har vi i allafall nått gemensamt.

Keep it up!

Sportsman sa...

Vi sågs på en balkong för några månader sen. Jag var ful med mössan och såg relativt normal ut utan mössan.

Delar inte din musiksmak, men jag tycker om Cornelia! Så, det är kanske för att komma närmare henne jag läser? Kommer jag närmare?

DK sa...

Musikfreak: Hardcorepunkmetalfanatiker...
Det kan inte vara ritigt friskt.

Bloggen går på steroider just nu, mycket trevligt!

Slusk sa...

Har varit med sen början och tycker att din blogg sålde sig i andra inlägget(det var bättre i början/annan true-floskel).

Vet inte riktigt hur jag hittade hit dock.

Såg Imperial Leather spela i Malmö på Bodoni. Inställt förband och oerhörd törst blev till lång tid i baren vilket resulterade i att jag inte minns ett skit från spelningen mer än nån jäkla bild på dig(i den där vita hatten, vad hände med den?) och en kinderägg-haj som fanns i mobilen dagen efter.

IJCHE är den orimligt rimligaste läsningen på teh internets.

138 sa...

SLUSK: Den vita hatten blev sakta men säkert gråare och gråare. Jag försökte handtvätta den ett par gånger, varpå den sakta men säkert blev formlösare och formlösare. Nu hänger den i garderoben som en huvudbonadernas The Blob. Skandal.

SPORTSMAN: Din mössa gör det i alla fall.

K.J.L.S.I sa...

Jag googlade Breach för att ta reda på om det fanns vinyler med grabbarna. Men jag blev istället länkad till en bild på din blogg. Då dom lirade på Hultsfredfestivalen.
Inga vinyler rikare dock... :(
Sen älskar jag alla Umeå bilder ifrån det hatiska 90-talet

entzauberung sa...

Jag kom hit genom en eller annan länk och insåg att "det är samma snubbe som skriver de bästa CU-reportagen/artiklsrna/recensionerna".Jag går in varje dag inte för att jag alltid håller med dig utan för att du skriver så in i helvete bra.

mikaela sa...

Jag hittade hit via Terry from the block, tror jag. Minns inte så noga när, för något år sedan typ.

Gillar ditt nattsvarta hat, dina plumpa analyser av media, dina ännu plumpare politiska diton. Bebisbilder är inte alltid så spännande när man inte känner bebisen på bild men fotot på O på förskolan (du vet "Fuck you förskola, jag bladar!") är sjukt rolig, jag skrattade rakt ut när jag såg det. Vet ej varför). Tycker också det är festligt med simpla påhopp, föräldraliv, familjeliv, Hitler, not so much skivsamlarrunkande men obstinat förakt för religiösa och köttätare, ironi, cynism, desperation, skvaller om journalister, sarkasm och vegetariska recept, Cornelia (verkar grym), gulliga djur, brobrännande, ideologisk ambivalens, självutlämnande, Olivia, sårbarhet, subkulturellt mode, ilska, dina kända vänner (främst Fredrik Strage), depression, gästlistor, ångest, dumhet, eufori, fest, sprit, barhäng och döden.

Men det bästa är nog när du är i, vahettere, debatt? diskussion? bråk? med någon här på bloggen och inte bara sopar banan med trollen med wit utan också förolämpar med de mest fantastiska utläggningar. Eller bara med ett enkelt "fjant". Asroligt.

Gladpack sa...

Du är så jävla sur ibland. Det gillar jag!
Du gillar Feel the Darkness. Det gör inte jag.
Jag har handlat av Busted Heads.
Jag tittar in varje dag. Fan vet varför.

xstx sa...

asså, shit. du har ju genomslag gosse. journaliststudenter läser dig och lyssnar på vad du har att säga. kan du be dem köpa vår LP på sound pollution?

skämt åsio. 7 sec-tröjan var kortärmad. svart, med rött o vitt tryck. hade den en hultsfredsfestival, tror wolfpack spelade det året.

och nej, jag har ju sparat breven om magpie, så jag har aldrig behövt provoceras av ditt internet-forum-alteregos framfart, såsom många andra. :-) en gång sov ni ju i mina föräldrars lägenhet i Lund hela gänget, och ni var som svärmorsdrömmar. du är ett får i ulvakläder. orka bli upprörd.

138 sa...

GLADPACK: Att inte gilla ”Feel the darknes” är orimligt.

XSTX: Done and done. Jag vill ha 10% på dina kommande miljoner.

Blev förvirrad av en diskussion som jag och Viktor/Section 8 just hade om en 7 Seconds-longsleeve jag sålde till honom på 90-talet. Svart, gult tryck, ”Walk together, rock together”: Sjukt snygg.

Jag orkade bli upprörd när vi sov hos dig och jag upptäckte att du älskar Springsteen och Lundell. Inombords. Där kokade jag.

andyH8 sa...

I början hatade jag dig men sen visade det sig att du va en skön kille, en Skönbög. Det finns hopp trots allt. "No skins dividing the scene, DS-13"

PS. Jag har hört att Stay Hungry är en ena riktiga skitskallar som har nakna tjejer på sina t-shirts.

Fredrik sa...

Jag läser här på grund av innehållet. Och det blir roligare då det är skrivet av ett bekant ansikte.

Jag hittade hit med hjälp av: sökning. Jag ramlade på för många articklar jag ville läsa och insåg att du, som alla andra med självrespekt, borde ha ett åsiktstillhåll på nätet. Jag hade rätt och alla är glada. Uppenbarligen. 8)

Hojtar-Hank sa...

"Hatet var väl svartare innan Olivia kom"

Har läst från första början och aldrig skönjat något hat, vilket jag alltså uppskattar.
Hat är på riktigt, det här är bara en ironisk modeblogg.
Fortsätt så.

Steve sa...

Inte ett enda svar på min kontaktannons. Här trodde jag att jag kunde parasitera på ditt bloggkändisskap men tji fick lille jag.

I övrigt så tycker jag att du rules. Bra och ganska unik blogg helt enkelt. Många postningar, hyfsat stor variation, välskrivet, lagom mycket text osv.

Maria sa...

Trots att jag bara känner igen typ 1% av den musik du skriver om tycker jag det är intressant att läsa, framförallt när du skriver om Umeå på 90-talet. Jag visste att det fanns en stor scen som satte stan på kartan, men hade inget som helst intresse av att konsumera den typ av musik då, inte nu heller för den delen. Men alla med en gedigen skivsamling gillar jag!

Sen är din blogg fascinerade på så sätt att jag många gånger aldrig riktigt förstår om du är allvarlig eller ironisk. Jag tänker såklart på Hitler etc... många inlägg ger en liten klump i magen.

Men jag diggar dig stenhårt vad gäller föräldrarollen. Jag skulle alla gånger välja att ha kontakt med din föräldratyp framför många andra i min profession som lärare.

Engagemang är det viktigaste!

138 sa...

Tack för allt kudos. Uppriktigt.

Maria: Hitler är ständigt närvarande då jag växte upp i ett hem där Mel Brooks ansågs vara det ultimata. Can’t help it. Hitler ÄR kul. Och döden. På en och samma gång.

Jag tror att den där klumpen signalerar att din mentala status är vid god vigör. Extra mkt kudos till dig.

Ganndul sa...

Hamnade här pga Granvik och kikar in titt som tätt i brist på annat att göra. Tycker en del av det du skriver är intressant och att du faktiskt kan skriva (till skillnad från de flesta som bloggar) är en klar fördel.

Kan erkänna att jag ogillade dig till en början då jag ligger rätt långt till höger på den politiska skalan vilket du som bekant inte alls gör men du verkar vara förvånansvärt vettig för att vara så pass vänster.

Anonym sa...

Jag hamnade här när jag googlade om folks eskapader på förra årets Roadburn. Sen dess har jag smygläst ganska ofta. Kan även passa på att tipsa om Ibis Hotel i tilburg, ganska nära, trist standard, dyrt, men det är ett rum. Bodde på city Hotel förra året men där var det omöjligt att få rum i år trots att jag lämnade ansökan förra året och försökt med mailbombning, annars ett grymt boende, man behöver inte ens gå över gatan.

evilbunny sa...

4. Okända människor som tycker att du är grymt rolig och därtill verkar behärska skrivandet bättre än den genomsnittliga 14-åriga modebloggerskan ;-)

Jag blev tipsad om din blogg av min mer hårdrockande make. Jag delar inte din musiksmak, men förvånansvärt ofta din humor.
Typ så.