lördag 15 januari 2011

Society Fashionista System Decontrol 138: Doktor Tofu och hans väst (igen)

Nu har jag påbörjat den subkulturella bestyckningen av min nya väst. Jag siktade på ”Sons of Anarchy” när jag köpte den för åttio kronor på Stadsmissionen. Jonas säger ”Scooby Doo”. Jannicke säger Kenta och Stoffe. Johan säger Ingo i ”Baren”. Cornelia säger ”skitfult, rakt av”.

Vad säger ni?

Notera flasköppnaren.

Notera fickan där bak. Västen har väldigt många fickor. Precis som Mullvaden älskar jag fickor. Legenden berättar att när Jonsson i Anti Cimex skulle åka på turné på nittonhundraåttiotalet, packade han bara två saker. I ena innerfickan på sin skinnjacka hade han ett helrör sprit. I den andra hade han en revolver.


Närbild på plaggdetalj för extra modebloggsfaktor. Jag tar inget ansvar för Dark Tranquillity-loggan på flasköppnaren. Den var gratis. Promo über alles.

Med västen kan de kilon som jag lagt på mig under föräldraledigheten, få sällskap av fler. Många, många fler. Att leva och äta som Leif GW Persson blir mitt nya ideal: Andas tungt med munnen, halvsova mig genom verkligheten och konsumera abnorma mängder brunsås.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Ryktene sier at du må bruke en spesiell tråd når du skal sy merker på skinnvesten. Dette da vanlig bomullstråd vil råtne i skinnet.

138 sa...

Jo, jag brukar sy med vanlig vit tandtråd. Ser bättre ut, håller längre. Men just den här gången är det helt vanlig svennetråd – min vän Emilia hjälpte mig att sy med maskin.

Tandtråd:

http://canthateenough.blogspot.com/2010/06/subkulturellt-hemmapysslande-vol-6025.html

http://canthateenough.blogspot.com/2009/07/tips-till-subkulturella-fashionist.html

http://canthateenough.blogspot.com/2009/05/crustknep.html

Anonym sa...

Jag säger: jeansväst

138 sa...

Fast det har jag redan. Tre st.

Andy sa...

Jag säger: jävla raggare!
å ännu en skinnprodukt?!

Andréas sa...

Jag tycker modellen ser helt ok ut, den verkar tunn och inte för stor. Ryggfickan ger pluspoäng. Jag inhandlade en under påverkan i Barcelona i somras, när jag nyktrat till såg den inte alls ut som jag kom ihåg den i butiken... lämnade in den till en skräddare som sydde in, men jag är ändå inte helt nöjd. Det är svårt att hitta den ultimata skinnvästen.

138 sa...

ANDY: Det är örebroaren i mig som får mig att köpa begagnat raggarskinn. Kan inte hjälpas. Nästa stopp: basist i Accidents.

ANDRÉAS: Note to self – köp inte västar på fyllan.

Parne sa...

Jag har själv länge lekt med tanken att köpa en skinnväst. Kanhända jag slår till om jag verkligen hittar en rå jävel. Bakfickan på din väst är skitful. Cimexpatchen sitter, ja säg...inte hundra. Rätt men ändå inte. Helhetsintryck: Helt fel, fult, vilket gör att det slutliga omdömet blir: Helt jävla rätt.

Jag tar för givet att du är med på vad jag säger.

DT-ölöppnaren ska bytas omgående. Inte för att jag har några problem med DT, utan för att du måste hitta en fulare. Ölöppnaren måste kännas med Jonsson.

Sånt här är jävligt viktigt. Om någon annan nu skulle göra sig lustig över diskussionen. Jag har sagt det förr: Den som skämtar om patchar ska dö.

Anonym sa...

Jag är ledsen, men det enda som skinnväst signalerar är "jag är en gubbrockare som febrilt försöker verka farlig."

Buzzsaw Blade sa...

@ANONYM: Säg det till Watain. Säg det till Impaler. Säg det till… Tja, hela den svenska trve blck metal eliten. Din fegis! MMA METAL D4L!

Jocke D-takt sa...

skinnväst äger! tyvärr så kan inte vem som helst bära upp en sån. jag har provat, såg rent förjävligt ut. måste vänta några år till. men du gör det med bravur. dem säger att allt klär en skönhet. ha inte så mycket plåtter på framsidan bara. kanske en broderad patch. kommer bli guld!

DT-öppnare bort, sliten Pripps/Carlsberg eller annan ölreklamsöppnare in.

138 sa...

Jocke: Tackar! Vänta du bara tills Leif GW-kulan är på plats.

Johan Wirfält sa...

Skinnväst modell klassisk svensk raggare är HELT RÄTT för 2011. Vi på Rodeo kommer att göra en stor special om just skinnvästen i ett kommande nummer. Bla Acne, Marc Jacobs, Prada och japanska Miharayasuhiro kommer innan sommaren att lansera sina versioner av detta mytomspunna, karaktärsbyggande plagg.

Frågan är: Snörning eller inte snöring? Svårt. Vi har svaret. Håll koll på Rodeo.

Snyggt jobbat 138, du är ständigt on the cutting edge of fashion!

Nu åker jag till Marocko. Det där landet som ägnar sig åt folkmord i Västsahara sedan 1970-talet. Ni ser, så långt sträckte sig Stockholms mediahipsters och det vackra folkets politiska engagemang. Politik – sååå 2010 alltså.

138 sa...

@JOHAN WIRFÄLT: Eh. Tack. Antar jag.

DK sa...

Jag tycker nog kapad knuttejacka slår lite hårdare än väst. Men om man ser till den Stockholmska svartmetal scenen är du hur moderiktigt som helst.

Fredrik sa...

De som klagar på DT bör bytas ut. Punkpsykos.

138 sa...

FREDRIK: Jag har sjukt svårt att tro att du hört Dark Tranquillity sedan ”Skydancer” kom 1993.

DK: Visst är det så, helt rätt. Har bara aldrig ägt en knuttejacka som jag velat offra ärmarna på.

Josephine sa...

mitt inlägg verkade försvinna, men inte fan är den SOA i alla fall.

Fredrik sa...

haha ORIMLIGT! 8)

http://fredrik-d.blogspot.com/2010/08/viktigaste-skivorna-del-4.html

Och bara för att jag blev så upprörd ska du få se vad jag har för samband med Ghost:

http://fredrik-d.blogspot.com/2010/03/goatsmacked.html

För er som inte förstår beror det på att det pågår en cover-up. Konspirationer FTW! :D

Jag kan inte hantera ett skänt. Det är en svghet jag har. 8)

138 sa...

Fredrik: I stand corrected!