torsdag 13 januari 2011

Technological march of death:
Mosh out with your C.O.C. out vol. 2

”Animosity”-sättningen av Corrosion Of Conformity är bokade till Getaway Rock. Bortom orimligt. Bortom pärlor för svin. Men bortom häftigt och bortom trve. Vi är där och agerar utefter Dirty Rotten Imbeciles motto: ”A boot to your forehead/A knee in your face/Your nose and lips/Start to bleed/Like a wild indian/From outer space/Drunk and high on weed”.

Mer om Corrosion of Conformity – här.
Mer om Getaway Rock, börja här och bläddra nedåt.

För övrigt 1: Min familjs sigill blir C.O.C.

För övrigt 2: Jag har åkt dit på Gatekeeper, tack vare Throw me away, via Lovisa. Noll rå och trve hardcorepunk. Väldigt mycket ”med sin oslagbara blandning av samplade skräckfilmsskrik, accelererande motorcyklar, Gregorianska munkar, industriell housemusik och smittsamma panflöjtsmelodier framkallar ’Giza EP’ en trånande längtan efter kolmörka, fuktiga och rökmaskinsfyllda valvgångar som aldrig förr.” Rimligt.

15 kommentarer:

sikas sa...

Jag är skeptisk till COC 2011...

Såg DRI i sommras och det var ganska gäspigt trots att dom spelade mycket gammalt.

138 sa...

Fast DRI har väl omtalats som gäspiga sedan… 1985? Jag tror på ”Animosity”-prylen, men jag är fullt medveten om att det kan vara en blåsning. Fuck, jag skulle ju sjukt gärna se den vanliga sättningen av COC. Missade dem när de var förband till Metallica 1996, kom för sent till giget i GBG.

Så jo, jag gillar stoner duuuude… Frågar du mig så är COC överlägsna överreklamerade Down.

Jonathan Strandlund sa...

Vote with a bullet var en av de där låtarna som gjorde att jag sneglade utanför NWOBHM-träsket. Blind som helhet är inte klockren men jag glömmer aldrig sommaren med Vote. Jag såg dem innan Metallica i Globen 1996. Bra som stryk.

Daniel sa...

Dra åt helvete - först Youth Of Today och nu C.O.C med bästa sättningen. Getaway Rock känns mer och mer angeläget. Fast jag måste säga att jag blev lite besviken på singeln C.O.C släppte förra året. Hade väntat mig Animosity-rens och fick stoner rock. Orimliga förväntningar till att börja med, jag vet, men ändå.

henry fiat sa...

jag såg också COC innan Metallica i Globen, tyckte att det lät rätt dåligt, förutom den där singeln från Wiseblood-plattan.

men, vafan visste jag då, jag gillade ju Load med Metallica.

138 sa...

Tur. Och. Ordning.

JONATHAN STRANDLUND: Håller med. Jag upptäckte dem också via ”Blind”. Lyssnar på den med jämna mellanrum och gillar skarpt, även om den inte är helgjuten 2011. Tror det beror på produktionen som är oootroligt tidstypiskt märkt av 90-talet. Lite samma sak med ”Badmotorfinger”, som jag beställde samtidigt från House of Kicks. Eller var det Dolores? Båda kom i de där klassiska amerikanska pappförpackningarna som var avlånga och skyddade den egentliga cd-asken. Minns du dem?

HENRY FIAT: Lysande sjukdomsinsikt! Man ska kunna bjuda på sina musikaliska felsteg. Hur ser du på ”Load”-dekadensen idag?

DANIEL: Getaway Rock 2010 var en fantastisk festival. Cornelia blev orolig för min mentala status då jag gick omkring och sa att alla var så vackra, så snygga, så sexiga. Jag ville flytta till Gävle. Kan ha haft ngt att göra med att det var vårt första festtillfälle sedan vi fått barn... Euforin till trots så kan jag säga att Getaway var en exemplarisk festivalupplevelse. Krävs det en till hc-akt för att du ska åka eller räcker det med två?

xstx sa...

vad sägs om denna då:
http://www.youtube.com/watch?v=ZqWXv4AlGLE

kan ju då passa på att puffa lite för Propagandhis senaste LP som är ett rent jävla mästerverk från start till slut, avgjort det bästa de klämt ur sig.

PS - har ngn skickat dig bilderna jag la upp för nån vecka sen på facebück?

henry fiat sa...

man skulle ju kunna säga att Metallica riktigt började gå utför med Load/Reload-pinsamheterna, men i ärlighetens namn hände väl det redan med Black Album, fast det är väl inga nyheter direkt.

men, egentligen borde man inte blivit så förvånad som man ändå blev av St.Anger-fiaskot, med tanke på vilka pretentioner Load/Reload-skräpet bjöd på.

Det är nästan jobbigt att höra de BRA plattorna med Metallica idag, eftersom de gått ner sig in i helvete.

138 sa...

XSX: Nej, FRA har gjort ett dåligt jobb med att förse mig med FB-info. Värdig cover, btw. Senaste Propagandhi, är det ”Supporting caste”?

affe sa...

sikas din mongoloid. har du kollat videosarna med COC anno 2010 eller?... det är så bra så man får gåshud och gråter med röven. titta annars får du stryk. sen kan du äta upp dina ord.

Parne sa...

Hörde då fan inte dig kalla mig för vacker, snygg och sexig i Gävle. Även om du borde ha sagt det. För det var/är jag.

138 sa...

AFFE: Såja, såja, dämpa tonen nu. Men du har rätt – filmerna är snudd på magiska. Bara ett fel: Basen sitter på tok för högt.

PARNE: Du får väl arbeta för det. Precis som Gävle.

xstx sa...

"Supporting Caste" stämmer bra. mycket av skivan låter ju i princip som COC-covern. det är ju en i mina ögon perfekt blandning av hårdrock och melodiös punk. på ett vis som ingen annan gjort innan vad jag kan komma på.

OK jag mailar över lite bilder då.

Daniel sa...

He he, det räcker bra med C.O.C och YOT. Vore ju fint om de kunde klämma in Articles Of Faith också, nu när de också har börjat röra lite på sig. Fast det ska man nog inte hoppas för mycket på... Dumt att man missade Getaway förra året. Extremt uppstyrd festival och tropisk hetta är en bra kombination. Hoppas på att det blir lika bra det här året.

Jonathan Strandlund sa...

138. Mitt ex av "Blind" köpte jag i Miami så visst minns jag de där helt miljövidriga extralådorna som jag aldrig fattade vitsen med. Känns som att det kanske blir en sväng till Gävle i sommar.