lördag 1 januari 2011

Årets nya ord vol. 138, a.k.a. Surprise, you’re raped

Sista veckan av 2010 ägnades i media traditionsenligt åt alla nya ord som dykt upp under året. Det har skrivits mycket om kaffeflickor, Bjästa och askmolnsrelaterade ordkonstruktioner. Men en term, som i alla fall inte jag hört tidigare, saknas:

Sex by surprise – överraskningsknull.

Som Cornelia säger låter det onekligen som något trevligt och roligt. Ja, nästan gulligt. Själv får jag två scenarion i skallen via detta uttryck:

1. En raffsetbestyckad kvinna som utan förvarning dyker upp ur en gigantisk födelsedagstårta. Tänk diverse scenarion i ”Lucky Luke” och valfri fest hos Berlusconi. Oldschoolgubbigt, visst. Men samtidigt löjeväckande oförargligt på samma sätt som, tja, Benny Hills flintsmaskande upptåg.

2. Amerikanska pratprogram av grövsta white trash-kaliber. Tänk Jerry Springer, tänk Ricki Lake, tänk bekännelsetema. En fru ska avslöja en ”sexy secret” för sin ovetande man. Hemligheten är att hon är strippa och/eller suger av lastbilschaufförer i mörka gränder för pengar. Oldschoolsolkigt, visst. Men samtidigt… Eh. Ja, bara übersolkigt, helt enkelt. Tragiskt både gällande de inblandades livsval, och tv-tittarens mentala status.

Men ingen av mina associationer stämmer. ”Sex by surprise” saknar allt underhållningsvärde. Konceptet är lika enkelt som märkligt: Att ligga med en person som inte är vid medvetande. ”Shazam! Här är min penis, i ditt hål, utan att du ens märkte den glida in! Presto!” Som Tobbe Trollkarl med ballhojta.

Eller för att använda ett gammalt beprövat ord: Våldtäkt.

”Here I am. Rock you like a hurricane. Bitch.”

7 kommentarer:

Anonym sa...

Alla feminister är fula det har man ju sett på teve

Anonym sa...

Själv associerar jag till våldtäkt.

Anonym sa...

Så varje gång en partner/kk gör något sexuellt med den andra partnern, när han/hon sover, så har vi per se en våldtäkt?

138 sa...

Vad tycker du själv?

Anonym sa...

Friendly Fire.
Sex by surprise.
Destruction of words!
Ballhojta var inte igår man hörde.

Adam sa...

What. The. Fudge.

Fredrik sa...

Ridå