fredag 28 januari 2011

Öl, Domar, utVia omvägen Tyskland och en beställning från Alerta Antifascista, hamnar stockholmszinet Ex ánimo bland lejon och tigrar på mitt golv. Det är en extremt intern skildning av den kungliga hufvudstadens allra mest nitade råpunkscen.

Domar syns på omslaget och nämns på i stort sett varje sida, vilket är mer än rimligt. I övrigt har jag svårt att relatera till mycket av innehållet. Gott så. Fanzines ska vara interna och exkluderande. Elit.

Men. Plötsligt händer något märkligt. Det dyker upp en recension av mitt föredetta band och en av våra konserter, som jag arrangerade:

Sonic Ritual inledde med ett slag intro och kommentaren: ’Vi är Sonic Ritual, Hell Satan’ och öste igång. Detta är kanske inte riktigt min grej så jag vände mest uppmärksamheten mot personen brdvid istälet. Mycket trevligt och glädjefullt. Domar hann dock glida föbi och passade på att hälla öl i Pjärs väska lite snyggt.”

Men för i helvete.

Du kan uppleva när Domar häller starköl på folk sju dagar i veckan i den här staden, om du så vill. Men det här bandet fanns det blott en handfull chanser att se. Och Domar blåste oss av scenen.

Jag är kränkt modell Birro och säger: Nu slutar jag spela. För gott.

13 kommentarer:

guela sa...

"fanns"? sonic ritual har lagt ner?

138 sa...

Den sättningen har det.

Scary sa...

Domar är alltså den där snubben som är sjukt true/jobbig?

Johnny Birchpower sa...

Nu slutar jag spela. För gott.


Kan vi få det skriftligt, utskrivet och signerat? Vore så skönt att slippa se dig på en scen någonsin igen. Eller slippa se dig överhuvudtaget. Jag flyttade från telefonplan för att du dök upp. Följ Birros fotspår och flytta till Rom.

Anonym sa...

off the point....an actual paper-fanzine! That was a while ago! I need to buy more, if only people still made them! I have a stack of old MRR, Profane Existence and Short, Fast & Loud in my toilet but none are newer than 06-07 =(

tips?

138 sa...

Johnny. Bitchpowder: Självfallet. Ge mig din gatuadress så budar jag över ett lättläst och laminerat intyg post haste.

Med tanke på att Birro slutade blogga fem ggr bara under 2010, bör du dock inte hålla andan i väntan på att jag försvinner ut ur ditt liv. Iof – det är förmodligen just det du måste göra för att frigöra nog med hjärnkapacitet för att klara av att förmedla din adress.

Mvh.
Din Mardröm

PS: De har internet även i Rom, som ligger i Italien, som är ett annat land än Sverige. Trve story. Det betyder att du skulle fortsätta se mig i och med att du går in på min hemsida.

138 sa...

ELK: Wrong peson to ask. Only one I read in years, besides the one I just mentioned, is Law & Order.

Wrote about it here: http://canthateenough.blogspot.com/2011/01/klubb-vinyl-papper-recept-pa-framgang.html

You can buy MRR From Sound Pollution if you wanna update your collectzioné.

Anonym sa...

Yeah, used to pop in and pick it up when I lived in Sthlm - might have to just save up some clams and get a subscription.

Repulisive used to have a few home-made ones but their website is gone, have they?

138 sa...

Yeh, Repulsive is dead and gone.

Martin sa...

Min svåger har övertagit den lokalen.

Nu till ngt viktigare: www.allout.org

Anonym sa...

shame shame....another one bites the dust. It was an awesome store - part of my saturday ritual. =(

De:Nihil Records sa...

Hur är Counterblast plattan?

138 sa...

Nja. Helt okej, kräver nog mer genomlyssningar. Det är ju inte ”Balance of pain” liksom.