torsdag 20 januari 2011

Mörda funken inom dig själv

Jag gjorde min första Europaturné över årsskiftet 1998/1999. Som roadie följde jag med den stockholmianska diy-institutionen Last Match i två veckor. Jag lärde mig väldigt mycket, bland annat hur jag enklast förflyttar brutalt överförfriskade och trådsmala söderkisar från en klubb till en bil.

Men det absolut viktigaste jag lärde mig var att aldrig mer turnera Europa på vintern. Aldrig, aldrig, aldrig mer.

Jag har aldrig känt en liknande decemberkyla som den jag upplevde när vi sov i en ockuperad, gigantisk fabrikslokal. Neonbelysningen och de tomma kåtblickarna i det röda distriktet gjorde bara att jag kände mig ännu mer genomfrusen och iskall. Fuck you, Amsterdam. Sedan firade jag ett nyktert nyår i alkoholiststaden Groningen. Bara en sådan sak.

T-shirten i bakgrunden bär texten ”Mörda snuten inom dig själv”. Vi tryckte designen själva någonstans i Europa, på UFF-inköpta plagg från Stockholm, för att sälja längs vägen och dra in bensinpengar. Sedan glömdes kartongen direkt.

Vi börjar från vänster:
Man #1: En tysk. Jag har inte sett honom sedan dess.
Man #2: En blandrassvensk. Jag ser honom varje dag i spegeln. Minus mustasch, Life of Agony-mössa och straight edge.
Man #3: Ytterligare en svensk. Senast jag såg honom satt han utanför ett mingelparty och inventerade sin samling goodiebags.
Man #4: Den siste svensken. Då spelade han hardcore. Nu spelar han dansant funk-o-indie och rappar ibland. Jag ser honom ikväll på Landet för sextio kronor i inträde. En lp ingår i priset. Som hittat.


Jenny Wilson är superkreddig. Och känd. Superkänd.

Soundtrack: ”No man’s slave”, av och med Infest.

4 kommentarer:

Anonym sa...

last match mcdonalds tour of germany

138 sa...

Ja det blev dålig stämning bland valda delar av sällskapet när andra valda delar av sällskapet åt på Mc Death.

Anonym sa...

särskilt på den valda tyska delen av sällskapet som vräkte i sig minst två liter cola per dag, och nu med största sannolikhet ligger amputerad i skenande diabetes. vilket ifs är 6y

Tompa sa...

Mark McCoy bodde ju fan i Stockholm ett år eller nåt sånt. Vem var tjejen han var tillsammans med? Han borde väl träffat henne i samband med nån The Oath-turné.