måndag 17 januari 2011

Vinnare #2: Vinn Paper på vinyl

Jag låter svågerpolitiken bestämma vem som plockar hem Paper-singel nummer två. Johannes, a.k.a. Räkan, vinner med motiveringen:

”För att vahettere du snodde mina cigg en natt i Hudiksvall ’99.”

Hans band och mitt band åkte från Umeå till Hudiksvall. Det var en storm som skulle få den här vinterns löpsedelsmakare att uppnå den ena skälvande orgasmen efter den andra. Snökaos? Fuck me and marry me young. Det var fadern, sonen och den helige anden av urtillstånd.

Två sekunder efter att vi passerat stängde de Högakustenbron. Jag satt vid ratten och såg cirka tio meter framför vindrutan. Jag var mycket nära att köra ihjäl oss då det plötsligt dök upp en vägplog mitt i den vita snöväggen. Ingen annan i bilen uppfattade hur nära döden vi var då de var för upptagna med att mosha.

Vi kom fram till glad Hudik, spelade för de trogna hardcorefanatikerna, åt vegansk punkgryta och insåg att vi var fast. Desperata som vi var ringde vi främlingar ur telefonkatalogen för att fråga hur vädret var längs vägen: ”Hallå, är det fortfarande stormvarning där i Vrövhåla? Jo, men säg du det, nå så jääävulskt.” Nej, jag gäckar inte.

Alla sov hos anarkafeministen Emma, som bodde hemma hos sin far, och hängde med henne och hennes gäng. De gick i gymnasiet. Vi promenerade i timmar i natten genom ett fullständigt ihopfruset Hudiksvall, pratade och kedjerökte. Vi gick på bilar tack vare snön.

Och där någonstans stal jag Johannes cigaretter, samtidigt som han för evigt kom att döpas till Räkan. Det är dags att betala tillbaka.

Varsågod, här får du en vinylsingel tolv år senare. Förlåt.

I Hudiksvall köpte jag en vegansk kokbok av Anna-Karin och Hanna.

Den hänger med än idag och utgör fortfarande fundamentet till min skallspräckande, rektumtöjande linssoppa. Vegan power.

Sikas – spana armposen.

5 kommentarer:

Orren sa...

Shit, minns den vintern. Bottennotering på -36 celsius på morgonen då man vänta på bussen.

Räkan sa...

Hahaha hade nästan glömt att du nästan offade oss alla. Men inte att Jånte låtsades sova för att slippa köra...ser fram emot Paper singeln!

sikas sa...

yees! hehe

Chris sa...

Minns vår nervositet över att ni inte skulle hinna fram till vår första (och enda, vi som arrade var ju de enda i stan som gillade punk/hc) spelning i Hudik. Minns även att vi fick The Prowse "på köpet" i sista sekunden och att nån i DS-13 trodde att de hette The Prawns. Hahaha. Det var hursomhelst sjukt roligt i alla fall, och stort för oss att ordna punkspelning istället för att åka iväg till Pipeline eller Kungen.

Roligt att Hanna och Akås receptbok hänger med förresten.

Gurgel sa...

Grattis till Räkan!