måndag 24 januari 2011

Hardcore for the hardcore: Ett obskyrt säljinlägg


En gång i tiden spelade jag i band och turnerade världen. Numera stannar jag hemma och har Black Flag 1981 som stilförebilder, inte livsideal.

En gång i tiden styrde jag ett skivbolag och en distro som försåg landets hardcorefanatiker med vinyl snabbare än någon annan. Numera samlar jag bara själv.

Nyligen upptäckte jag ett glömt lager från min tid som punkentreprenör. Det här är inga utgåvor som kommer att göra dig rik. Inget Ebayguld. Bara bra – ibland genialiska – skivor som förtjänar ett kärleksfullt hem.

Kom igen! Ställ upp!

Vi håller 1997 års priser. Typ.
7”: 30 kr.
CD: 50 kr.
LP: 100 kr.
Plus porto.
Min epostadress finns under min profil längst upp till höger.

Tur. Och. Ordning.

Boxed In: First ep. 7”. 2002.
Aldrig hajpade, alltid suveräna. Bångstyrig men tajt hardcorepunk från England. Snabbt, thrashigt och med pojkskoleproduktion samt Eric Wood-liknande basflöde. Inte power violence, inte crust, inte käng, inte grind. Bara braksnabbt och tvärilsket. Medlemmarna har synts i Doom, Sawn Off, Ebola, Minute Manifesto, Oi Polloi. Åtta låtar inklusive en Anti Cimex-cover som jag brukade sjunga med dem live. Oh!

Boxed In: Second ep. 7”. 2003.
Se ovan. Mitt eget släpp. Sju låtar inklusive en Mellakka-cover.

Down In Flames: S/t. Lp. 2002.
New Jersey-ungar beväpnade med osnuten, vrålförbannad medelklasshardcore. Explosivt och med rejäl densitet, the American way. Jag släppte deras split7” med Tear It Up, som lät ungefär likadant. Den här lp:n prånglades dock ut av Max på 625. Arton låtar. Undrar vad de här killarna gör idag.

D.S.-13: Aborted teen generation. 7”. 1997.
Definitionen av Umeå Hardcore 1997-2002 och en av de tio bästa svenska punkskivorna de senaste femton åren. Om inte den bästa. Tretton låtar på 9.37 pubertala minuter. Jag spelar bas med mer distortion och mindre vett än gitarren. Jag gissar att detta är den tredje USA-pressningen, svart vinyl på Havoc.

Garbage Pailkids: Discography 88-91. Cd. 200?
Umeå Hardcore i sin linda och ett av Dennis Lyxzéns första band. Andra medlemmar gick vidare till skinheadgruppen Bullshit. Primitiv och rå pubertetspunk på demostadiet, inklusive covers på Skrevdriwer, Paula Abdul, S.O.D. och Angel. D.S.-13 (se ovan) spelade in Garbage Pailkids ”Watch out”. ”Jag vill se dina bröst” var soundtrack till min (och många andras) tidiga tonår. Innehåller linernotes från David Sandström, flyers, UÅHC-historik. Trettiosju låtar.

Spazm 151: S/t. Lp och cd. 2001.
Jack i World Burns To Death/Severed Head Of State släppt vinylen, jag fixade cd:n. Ett av 2000-talets absolut mest framstående album. Dra åt helvete vilken korståg i tidlös intensitet och galenskap, anfört av den oefterhärmlige blådåren Hardcore TX James Nunez. Poison Idea möter Jerry’s Kids möter ”we’re gonna fuck this shit up, Texas fucking style”. Ja, vad annat finns det? Älskar du inte det här älskar du inte hardcore. Punkt. Vinylen kommer i tjockt gatefoldkonvolut med omslag designat av Big Boys Randy Biscuits Turner (RIP). Mixat i Soundlab av Nasums Mieszko Talarczyk (RIP). Cd:n kommer i en ful plastask. Tretton spår. Recension – här.

Vivisick: Punks were made before sounds. 7”. 2004.
Mitt eget släpp, en återutgåva som såg dagens ljus första gången 2001 på amerikanska Sound Pollution. Blästrande thrash – inte metal! – på det vis som bara japaner kan vräka ur sig. Lysande kaotiskt och gallsprängt – titeln ”Distort world, distort future” säger det mesta. Åtta låtar, röd vinyl.

Wreckage: This is America. 7”. 2004.
Ett av mina sista släpp. Proppen hade gått ur diydistrobranschen (hej hej nedladdning!), min pepp var sådär och Wreckage hade exakt noll rykte på gatan. Ändå: sju år senare slås jag över hur solid den här singeln är. Stenhårda New York hardcorepunk i den gamla skolan, minus machoposerna. Tänk Crucifix (gammalt) och Born/Dead (modernt). Visserligen två västkustband, men ändå. Deathreat? Vi säger så. Sex spår. Anekdot: Wreckage föddes ur strålande Balance of Terror, som ingen heller brydde sig om . Förutom USA:s postverk då, som slutade dela ut snigelpost till gruppen efter den elfte september 2001. Trve story.

Några helt orelaterade modebilder för att jag kan och vill.

Historiens kargaste bandfoto.


Too old. Too cold. Jag älskar Black Flag.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Drool......ska kolla pengarna och tror en mail kommer till dig snart! Innehåller det klistermark med? ;)

138 sa...

Ha ha ha… whatever I can find.

Tompa sa...

Självgodheten är gigantisk som vanligt ser jag haha. Kan väl hålla med om tio bästa, topplaceringen plockade Herätys hem för ganska precis ett år sen.

Kalle sa...

Skulle vilja passa på att fråga, nu när DIF/TIU splitten kom på tal: Pressades den på både svart och blå vinyl? Har lyckats lokalisera samtliga variationer av den amerikanska pressen, men saknar bustedheads pressen på svart... Gjordes det några testpressar för ditt släpp?
// Kalle (Beast)

138 sa...

Självgodhet är den bästa sortens godhet. Fuck you, Finland.

Sekundärskam på att läsa linernotes och credits på den skivan, dock.

Krogh sa...

Kan ju bara hålla med om att den Spazm 151 plattan är helt galet bra! Såg att de spelar på årets Chaos in Tejas också - kanske värt en flygbiljett?

1658 sa...

Var det DIF/TIU 7" eller Total Fury 7" som Kullman fick en limited edition ganja-variant utav? Lätt raraste Busted Heads-utgåvan iaf.

138 sa...

KALLE: Eftersom jag var snål gjorde jag aldrig testpressar på de tidiga, då GZ tog extra för det. Det var bara att tuta och köra och hoppas på det bästa. När jag bytte till Pallas ingick 3 x test i priset Så:

Jag har en.
DIF har en.
TIU har en.

Den pressades i 500 x svart, 500 x blå. Båda samtidigt så ingen är första press eller mer limiterad. Hmmm… undrar varför jag gjorde det?

Så här i efterhand inser jag att jag nog borde ha gjort massa testpressar av Municipal Waste och suttit på dem till, tja, nu. Eller i alla fall sparat en kartong av den vanliga utgåvan. Men icke. Bytte bort en Waste-test för ett par år sedan mot handscreenade affischer… Eh. Jag = världens sämsta Ebayhora.

138 sa...

KROGH: Om jag inte betalade flygbiljett för att se Amebix förra året, så lär det inte blir det här året heller. Ceste la vie. Såg Spazm 151 tre ggr för tio år sedan. Makalöst. Undrar vilka som är med nu för tiden? Det här klippet ger mig gåshud på riktigt:

http://www.youtube.com/watch?v=hlv9_Cr9WAs

Kudos till Timmy som format CIT till att bli den mest beyond cpstörda (ursäkta franskan) festivalen i hela världen.

1658: Det var nog Total Fury.

Kalle sa...

Sälj den till mig då! Lyckades knipa en amerikansk test av nån NJ-kid som sålde ut för ett par år sen.

På tal om MW: http://www.popsike.com/MUNICIPAL-WASTE-ST-7-RARE-OOP-IMPORT-DRI-COC/120592087524.html

138 sa...

Näe, jag måste ändå behålla ett ex av varje grej jag gjorde.

Ja, tänk om jag suttit på en låda med 25 x Waste nu. Helt stört. Gah!

1658 sa...

Sweeet!!! Har en nävefull av den där sjuan i källaren någonstans. Blir till att gräveligräva i helgen.

Anonym sa...

sure you do…

Fredrik sa...

GPK låter onekligen smask...

Här måste funderas.

Slobodan Burgher sa...

ar bilderna fran nagon ny black flag bok?

138 sa...

Nej, det är ”Get in the van”.