tisdag 25 januari 2011

”Kan verka förråande eller eljest medföra allvarlig fara för de ungas sedliga fostran””Om filmen är avsedd att vara sexualupplysning för svenska ungdomar, varför avbildar den då att döma av bilden ovan en somalier som begår ett sexuellt övergrepp på en svensk flicka? Eller är det avsikten med filmen, att varna svenska flickor för dessa risker? Jag har inte sett filmen men det är intrycket bilden förmedlar, där förövaren inte tagit av sig byxorna utan bara hasat ned dem för att efter utfört dåd snabbt kunna avvika från platsen.”

Hej alla SD-röstare. Ni kan sluta dränka internet med kommentarer nu. Valet är över. Ni vann. Ge er.

Uppdatering: Idag skiver UR själva om rasisternas avsky mot den tecknade sexualundervisningsfilmen – här.

24 kommentarer:

Seb sa...

Jag är mest upprörd över killens transparenta lem. Helt klart ett fall av snedvriden sexualupplysning, där ungdomarna ges skeva förkunskaper som säkerligen kommer drabba många stackare med penisar utan stealth inbyggt.

Anonym sa...

SEB, det är väl en riktig Assange penis. Wikileaks, transperancy etc etc.

Hö hö hö

Orren sa...

Övergrepp? Snarare tvärt om. Kilen ser ju ut som 10 bast, damen som full-blown milf på 42 vårar. Är det bara jag som tänker på en gamal klassisk "bra eller anus"?

138 sa...

Orren: Eh. Hur tänkte du nu gällande bra/anus?

Nima Dervish sa...

När kommentatorn nu ändå har rasistglasögonen på, varför missar han det faktum att tjejen är mörkhårig och därmed inte svensk? ;)

Skämt åsido, om man nu vill få kidsen att förstå att sex är naturligt och glädjefyllt, varför har killen transparent kuk? Varför har hon kläderna på? Och varför ser hon så bottenlöst ledsen ut?
Man blir fan mer sugen på en omgång bowling än samlag av den bilden.

Hannah sa...

*harkel, harkel*

Jag ville inte behöva säga det, för jag tänkte att nåhon skulle fatta det, men nej. Det gööör ni ju inte.

Killen har inte en transparent kuk.

Han har en kondom på sin kuk.

K-O-N-D-O-M.

Jag tror att den här filmen kanske behöver ses av er lite äldre människor också.

*harkel, harkel*

Tompa sa...

Var ett jävla tjat om kläder hit och kläder dit. Har ni aldrig upplevt petting? Har ni glömt er sexdebut? Det är väl inte alla som har tid att ta av sig några jävla kläder. Här ska ballen in osv.

Stress, nervositet, osäkerhet är känslor som finns med i bilden vid det tillfället. Så var det för mig när jag var 14-15 år iaf. Jag vet inte hur det är för andra men kan tänka mig något likvärdigt.

Anonym sa...

hear hear.

Orren sa...

Jo, var det inte ett Fredrik & Filip-grej då frågan va typ: Is it good that västerländska 53-åringar fixar 23-åringar i Ghana/Nigeria/valfritt fattigland i Afrika. Kommer inte för mitt liv ihåg exakt hur det gick. Det va mer en association från min sida.

Johan Eklund sa...

Filmen i fråga har redan blivit anmäld till JK för brott mot den nya Barnporr-lagen. Dvs, den avbildar två människor som förmodas vara 15-någonting som idkar sexuellt umgänge. Sedan 2010 är det illegalt i Sverige att (i förmodat sexuellt syfte) avbilda personer yngre än 18 år i naken eller sexuell kontext.

Samma lag som gör det straffbart att ifall du skulle finna dessa bilder upphetsande även kan fällas för tankebrott.

Tankebrott. Smaka på ordet. Sverige. 2010. Hur mycket jag än hatar pedofiler så är det någonting ruttet på gång i fosterlandet. :P Och den ruttenheten kommer inte från uppenbara fiender som SD.

Fredrik sa...

Tankebrott?

1984, vi är på väg!

Johan Eklund sa...

Ser nog lite mer tendenser åt Huxleys "Brave New World" om man ska litterära paralleller...

http://www.hakiri.org/static/blog/2010/01/was-huxley-right.jpg

138 sa...

Med tanke på att vi har en lagstiftning som gör det tillåtet för mig att montera upp en dold kamera i en väns hus, smygfilma vännen i alla möjliga situationer, och sedan lägga ut filmen på internet, känner jag att all oro kring yttrandefrihet och övervakning just nu i denna sekund är liiite överdriven…

Johan Eklund sa...

Två onda saker gör inte ett okej, som jag ser det.

138 sa...

Absolut inte. Jag tycker bara det är märkligt att folk inom mitt eget yrke börjar skrika om just yttrandefrihet när den här frågan kommer upp. Jag tycker det är ganska enkelt.

För övrigt, borde inte din misantropi driva leda dig till slutsatsen att vi borde ha MINDRE frihet, då människan helt bevisligen är för dum för att hantera frihet och sanning?

Johan Eklund sa...

Du menar lite som Nergal säger i introt till 'Antichristian Phenomenon':

"We would like to see most of the human race killed off... because it is unworthy, it is unworthy of the gift of life"

Mja, trots att frihetsberövning och eutanasi för dumhet känns som en sympatisk tanke när man är som mest cynisk, har jag väl inte riktigt nått dit i min bitterhet.

Kommer nog aldrig sluta vara en ideologisk förkämpe för demokrati och frihet hur gammal, ärrad och bitter jag än blir. Vill folk vara idioter, se på Solsidan eller telefonrösta på Colin Nutley så ska det stå de fritt att välja vara så ;)

Men jag tror vi driver iväg från bloggens huvudämne: Tecknad asexuell porr.

138 sa...

Nja, tänkte mer som den här klassiska filmscenen:

http://www.youtube.com/watch?v=5j2F4VcBmeo

Och ”porr”? Really?

TOMPA: Bra sagt!

Johan Eklund sa...

Du får mig alltså att välja mellan att vara Tom Cruise eller Jack Nicholson? Aj, den sved. ;)

Ja, porr i ironisk mening. Den är ju som jag skrev JK-anmäld för att vara just det.

http://vk.se/Article.jsp?article=413766

138 sa...

Jag missade ironin.

Så det var en umebo alltså? Se där.

Anonym sa...

… noterar att blogglänkar och kommentarer nu plockats bort från dn:s artikel …

Tom S. sa...

Nu tog jag mig tiden att se hela detta klipp till frukostkaffet imorse och om man bortser från karaktärernas hudfärg, transparenta dasar eller de totalt urflippade inslagen med flygande fittor är det en film som ändå förklarar och lär ut.

Eller är det jag som blivit för gammal? Min sexualundervisning för 13 år sedan bestod av en film med en streckfigur som får för tidig utlösning. No more, no less.

Kraxpelax sa...

Fy fan för Utbildningsradions griseri! DET packet ska minsann inte längre få skrämma oss till tystnad.

Har ni förstått?

Krossa bÖnstern! Den är vår ohlycka.

- Peter Ingestad, radikalkonservativ

Parne sa...

Okej, jag såg fyra-fem av de inledande minuterna i detta sexualupplysningsförsök. Sedan bytte jag kanal och nu har jag greppat att det snart är inbördeskrig pga filmen. Vad har hänt? En av karaktärerna i filmen är "färgad", för att det...typ finns färgade människor i det här landet och i alla andra. Han råkar vara den som går loss med kuken och nu rasar (höhö) rasdebatten om att det är att påstå att alla somalier våldtar? Och så har det blivit snack om barnporr också? Är filmen verkligen sååå jävla väck att det inte går att få ut något annat av den?

138 sa...

TOM S / PARNE: Jag har försökt se den två gånger på ur.se. Deras spelare fungerar så där alltså…

KRAXPELAX: Du behöver få dig ett skjut.