fredag 13 november 2009

Tidsmaskin #138


Death Row-Henrik, 138.

Ännu ett bevis på att analog film är råare än ”Road warrior”. Jag försöker tidsbestämma vår uppsyn. MC-knuttar mot slutet av 1960-talet? Hårdrockare tidigt 1970-tal? Raggare sent 1970-tal? Headbangers i början av 1980-talet?
Eller kanske bara det vi är: En yngling och en äldre man i likadana jackor, avbildade en kväll i augusti 2009.

Tack till Manuela för bilden.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Eller oxå är ni ihop.

Herral de Santina sa...

Du förutsätter alltså att mc-knuttar, hårdrockare, raggare, headbangers, äldre män och ynglingar inte kan vara ihop?

Homofob.

Anonym sa...

Jag hoppas att ni är ihop för ni är väldigt söta tillsammans.

Jävla Jenny sa...

Med tanke på er i övrigt väldigt homosociala gemenskap, bortsett från The Linnéa, är tanken redbanner framför inte särskilt svindlande.

Butt Piratez sa...

Trve Pvnk Metal Homo Kvlt?

Herral de Santina sa...

JJ: Räknas inte Cornelia och Olivia? Eller är de också homosociala?

Anonym sa...

Kära 138, jag vaknade för exakt tio minuter sedan i ett ryck. Jag låg brevid min trolovade och sov, drömmandes. Jag drömde att jag var på väg hem och blev fullare och fullare utan att ha druckit någonting. När jag var ungefär 150m från hemmet så blev jag så full att jag inte längre kunde gå. Mycket obehagligt! Jag faller mitt i en korsning och glider hela vägen på asfalten tills jag slår i trottoarkanten. Jag ligger på marken och i drömmen tänker jag "fan vad full jag är!". Runt hörnet kommer en man som är precis lika full som jag och exakt lika obehaglig som Bob i twin peaks. han raglar fram till mig, måttar ett knytnävsslag mot mitt huvud och jag vaknar med ett ryck! PANG! När jag slår upp ögonen så står han där brevid sängen... eller det visade sig så vara en spegel, en tröja och lite reflektioner. Men det var jävligt läskigt ska jag säga! Nu hade jag någonstans en poäng med att berätta om den här drömmen, jag ville komma någon vart och använda drömmen som en liknelse men tyvärr har jag redan glömt allt. Dock tycker jag det är oklädsamt att en så "hård" typ som du, koketterar så mycket med analogfotade bilder där du är huvudmotivet. Det ser faktiskt inte ut som om du kommer från forntiden utan bara som om någon hipsterfotograf har plåtat en bild på två trendmedvetna punksnubbar. Skulle kunna göra sig i do's or don't sektionen i Vice. Det menar jag på inget sätt som en förolämpning, bara ett iskallt konstaterande.

Herral de Santina sa...

Spännande berättelse som höll mig på knivar ända till slutet. Jag hoppades att det var jag som var Twin Peaks-dyng och nitade dig. Men icke. Önskar att du hade lyckats knyta ihop drömmen (new age) med analysen av mitt moderiktiga beteende. I övrigt är du inte helt fel ute. Jag har bara två frågor:

1. Vad var det för bandtryck på tröjan som skrämde dig när du vaknade?

2. Visst menar du ändå att vi skule hamna i Do’s? Annars blir jag ledsen.

Herral de Santina sa...

Vänta vänta vänta. Nuuu fattar jag. Du kallar mig YTLIGT. Fair enough.

Jag tror att du hittar en bättre balans i tillvaron om du mixar ditt I Just Can't Hate Enough-snorklande med en lika stor dos Reflektor-ism. Kör varannan vatten-metoden med poetrynation.blogspot.com och canthateenough.blogspot.com. Sprinkla på med lite Birro för variation.

Ok?

Jävla Jenny sa...

Ouch. Nu var jag så där misogyn igen. My bad, jag får omgruppera.

Anonym sa...

Hej igen 138! Drömmen jag drömde i natt har hemsökt mig under dagen, den har följt mig som en skugga. Den väldigt fulla mannen i drömmen var kortklippt och blond och tyvärr utan band tröja. Tröjan mannen i drömmen bar var svart med en stor grå rand på mitten.

Nu vill jag nog ta och göra en pudel och be om ursäkt för mitt blogghatande. Faktum är ju att både du och jag vet att du ser jävligt cool ut. Du är en stilig katt och det är inget fel i att vara det! Dock så tycker jag det andas en liten smula hybris att utnämna sig själv till "tidlös"... Men vafan, vem är jag att inte tillåta dig att vara tidlös?

Innan jag stänger min laptop och ägnar mig åt at njuta av spöktimmen (klockan är 00:05 nu) så tänkte jag säga att jag inte alls ville säga att du är ytlig. I mitt huvud snurrade det tankar om att trve pvnk & metal har varit trendigt "over there" ganska länge nu (streetwear företagen i new york har ju gjort metal-inspirerade t-shirts i flera år nu) och att min mest trendkänsliga bekanta berättade för mig här om dagen att han hade varit på utkanten i malmö och kollat på "svensk-punk spelning". Vidare så är ju det mest hipstriga man kan göra i fotografiväg att fota med billiga analoga kameror, just för att få den där "tidlösa" känslan. Men mest av allt var jag nog otroligt berörd av den gångna nattens mara och hade ett starkt behov av att berätta den för någon. När min käresta sov så fick kommentatorsfältet på din blogg agera surrogat.

keep on rocking in the free world... eller något!

Herral de Santina sa...

Vem du än är så borde du skaffa en egen blogg. Du skriver bra.

Sedan har väl hybris och 138 gått hand i hand sedan Dackefejden. Kan inte hjälpas.

138: Love it or leave it.

Manuela sa...

Jag är en hipsterfotograf! Halva inne!

138 Dödar Scenen sa...

"Sedan har väl hybris och 138 gått hand i hand sedan Dackefejden. Kan inte hjälpas. "

Javisst. där har vi det. Lite självinsikt, det enda som saknats i den här annars excellenta bloggen. Mer av den medicinen och saker och ting kommer bli så mycket bättre, tror jag iallfafall

Herral de Santina sa...

Wtf. Jag ÄR självinsikt.

Anonym sa...

Jag tycker ni ser ut att vara med i Backyard Babies.