måndag 23 november 2009

Meat hook sodomy – SVD distort verkligheten

”Under det första decenniet av 2000-talet har köttätandet förvandlats. Från omoraliskt på gränsen till skamligt – till korrekt, i det närmaste uppbyggligt. Djurhållning är inte längre lika med fångenskap. Vegetarianism är inte längre lika med hälsa. Och jakt är inte längre lika med mord. Det var länge sedan köttätarna hade det så bra som nu.”

Jag vet inte vilken mental lådbilsversion av verkligheten Clara Block Hane – om det nu är hennes riktiga och fullständigt orimliga namn – kuskat runt i under hela sitt liv. Men en sak vet jag:

Får jag plats bredvid dig Clara?

Jag vill in och sitta där med dig och säga ”tut-tut” åt den värld där köttätandet kämpat i uppförsbacke de senaste 10 åren. Den låter bra, korrekt, vacker, sagolik – just för att den är helt åt helvete fel, naturligtvis. Men ändå.

Vilken intresseorganisation sköt till pengar till den här artikeln?

När vi ändå är inne på distort verkligheten: Jag såg som bekant ”The cove” förra veckan. Slagkraftig djurrättspropaganda, om än med samma infallsvinkel som här (hoppa till 9.20). I filmen pratar de om att Japan inom 50 år kommer att få svårt att föda sin befolkning.

Varför? Jo:

De är 127 770 000 stycken varav alla konsumerar sin egen vikt i fisk dagligen. Haven töms, stimmen sinar, Nemo plaskar omkring i världens ekande tomma vatten och ropar ”hallå-hallå-hallå, är det någon här-här-här?” och människan vägrar lägga om kosten.

Japanerna skyller den stundande fiskbristen på – valarna (sant). Sedan drar de omkring i ubåtar och torpederar valar på löpande band.

Japan och Clara Block Hane:
En verklighet.
En lådbil.
En öronbedövande tuta.

4 kommentarer:

Per B sa...

Distort verkligheten var det.

http://www.youtube.com/watch?v=nah3nMStXV4

Jenny sa...

Läste du inlägget på Djurens Rätt-bloggen? Man behöver inte bry sig så mycket om vad köttbranschen säger egentligen, folk (i alla fall, hoppas jag, en majoritet) fattar ändå att de ljuger sig blå. Men vi kan låtsas att det håller i längden, jorå.

Anonym sa...

"De är 127 770 000 stycken varav alla konsumerar sin egen vikt i fisk dagligen."
Inte riktigt va? Det blir ju väldigt mycket fisk!

Herral de Santina sa...

Ja, det är ju själva poängen med allt. De äter enorma fucking mängder fisk.