lördag 21 augusti 2010

”Life’s the word we’re told to choose/Time stands still win or lose/Living on time known as borrowed/Here today gone tomorrow”

Jordens resurser slut prick exakt idag. Rejoice motherfuckers!

”Vi bygger helt enkelt upp
en skuld gentemot kommande generationer. Till största del beror det på vår förbrukning av fossila bränslen, men även köttproduktionen och utfiskningen av haven tär på resurserna.”

”The road” – snart i en verklighet nära dig.

Fuck you, fiskätare.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Att vara emot köttätande av etiska skäl köper jag. Men miljömässigt så är en sund miljövänlig ( dvs gräsbetande) djurhållning snarare nyckeln till att slippa övergöda jordarna. Gräs växer nästan i vad som helst och näringsmässigt är det bättre för oss med protein och animaliska fetter än mjöl och stärkelsrika rotfrukter. Fiskfrågan är värre. Där borde man nog lägga ner ett tag. Men egentligen är väl problemet att vi är för många, eller? Det är ju inte så att ett stopp på kött och fiskkonsumtion skulle lösa ett enda jävla problem. Det skulle bara bli än större efterfrågan på spannmål, ris och annat junk som ingen mår bra av.

Herral de Santina sa...

en ”sund miljövänlig ( dvs gräsbetande) djurhållning” har inte existerat på bra många årtionden. Fabrik modell Auschwitz har varit konceptet sedan vi i västvärlden, tack vare hyperkapitalismen, fick för oss att vi måste vräka i oss kött varje dag, varje timme, varje minut. Ett modest köttätande? Glöm det. Frosseri, frosera.

Ett stopp på kött/fisk-ätandet skulle förmodligen inte lösa alla våra problem. Däremot skulle det saaaktaaa… neeer… skaaadeeegööörelsen. Rejält. Så att vi får tid att klura ut ett bra system.

Intressant att ris inkluderas i skräpmatscirkeln. Det visste jag inte.

Och ja, vi är för många.

Jenny sa...

"Det skulle bara bli än större efterfrågan på spannmål, ris och annat junk som ingen mår bra av."

Problemet ligger väl just där, att det går åt mycket mer av jordens resurser att föda upp djur än vad det går åt om vi äter upp spannmålen direkt istället för att låta det gå omvägen genom näringskedjan.

Anonym sa...

Spannmål lakar ut jorden. Det gör inte vanligt simpelt gräs som gödslas naturlgt och trampas runt av kreatur. F.ö så äter i princip hela Sydamerika gräsbetat kött. Mycket av den här debatten omgärdas av myter och bullshit. Som att kreaturens avföring är en allvarlig bidragande orsak till växthuseffekten. Stor risk. Sen hålle jag med tusen gånger om djurindustrin och djurhållningen. Jag handlar direkt från en gård jag känner till där korna lever utopiskt, kalvar får gå med sina mammor etc etc. Efterfrågades/lagstadgades sån djurhållning skulle man komma långt. Animalisk kost är det som människan är anpassad för. Och det vi ätit fram tills väldigt nyligen. Historiskt sett

Herral de Santina sa...

”Efterfrågades/lagstadgades sån djurhållning skulle man komma långt.”

Sådan djurhållning kan inte tillgodose varken vår överbefolknings krav på extrema mängder kött till extremt lågt pris.

”Som att kreaturens avföring är en allvarlig bidragande orsak till växthuseffekten. Stor risk.”

Det beror på vilken forskning man väljer att tro på. Jag väljer at tro på den halvan som säger att jo, så är det. Men alla är vi subjektiva i matfrågan. Jag för att jag, av rent etiska skäl, inte äter kött. Och du för att du äter kött.

Herral de Santina sa...

Kontentan: Mänskligheten är helt klart inte ett bra system.

Anonym sa...

Det sista är vi ense om.