måndag 9 augusti 2010

Lika rimligt som att reclaima svastikan


”We don’t like reggae... We love it! Batty Boy – Skandinaviens första bögkväll med bara reggae och dancehall på Jävla bögbar den 18:e augusti!”

Hård motvind. Men kul att de håller på.

12 kommentarer:

Birdseed sa...

Ojjj, mängden dold och hycklande homosexualitet i Dancehallvärlden är jättestor. Jävulskt komplex situation med olika dolda koder...

Feline Flodin sa...

Nu är du otydlig igen. 8)

Vad är det konstiga? Att homosar gillar ragge, eller att de vill festa?

Ge dem en vattenbong och jag ser en orige framför mig. Underbart!

Fredrik sa...

Eeeh Jag och mina användare. Den där (feline-alizarine) var förvisso inte min, utan min tjejes. Ber om ursäkt. Som jag så ofta måste göra. 8)

Herral de Santina sa...

Visst kan du kämpa för att få lyssna på musik som, bortsett från att det rent objektivt är musikaliskt avskräde, även har som grund en religion som hatar dig och allt du står för och anser att du kommer att brinna i helvetet. Jag tycker bara att det är lite märkligt. Ungefär som Jackie Arklöv och hans politiska övertygelser.

Birdseed sa...

Musikaliskt avskräde kan du vara själv. :) Finns väl ingen musik som har haft så stor påverkan på hela världen så kontinuerligt de senaste 50 åren som den Jamaikanska? Kanske finns människor som kan se kvalité bortom vita män som låtsas vara läskiga? ;)

Att det skulle röra sig om nåt religiöst är nys det med, förutom en period på 70-talet som sen alla idioter i västvärlden hakat upp sig på är reggae/dancehall i princip sekulär, både före och efter.

Herral de Santina sa...

Sekulärt? Oh, really? Så bilden av dancehall som böghatande kristna är alltså ett utslag av vit kolonialism och rasism?

Oh. Really?

Fredrik sa...

Religion religion religion.

Rastafariman!

Birdseed sa...

Sekulärt <> Ateistiskt. :) Massa boghatande kristna i dancehallen - absolut inte alla - men jag kan på kort arm bara komma på en "gud ska straffa"-låt, de flesta i den särarten är bara valiga jävla homofober och deras budskap är inte religiöst, bara hatiskt.

Känns för övrigt lite olustigt att reducera en hel genre till en specifik egenskap hos ett dussin låtar, ska man reducera Black Metal till djurplågeri också?

Fredrik sa...

Nu såg jag vad det stog i bilden...

skamvrån och dumstruten på!

Sulla sa...

"Finns väl ingen musik som har haft så stor påverkan på hela världen så kontinuerligt de senaste 50 åren som den Jamaikanska? "

Och det skulle på något sätt utesluta att den var/är avskräde?

Birdseed sa...

Det lär väl åtminstone innebära att det kommer finnas några hundra miljoner människor som inte håller med dig. :)

(Och att rimligtvis en del av "din" musik är otänkbar utan Jamaicas inflytande... Fast du kanske bara lyssnar på oldies, vad vet jag?)

Sulla sa...

Alltså, att hundra miljoner människor gillar något är väl ändå ingen kvalitétsstämpel. Hundra miljoner människor dyrkar McDonalds (där räknar jag in mig själv) men det är fortfarande skit.

Jag ställer mig inte kritisk till dancehalls varande eller icke varande, bara påståendet att inflytande = bra (eller kanske snarare: att inflytande skulle ha relevans för den (äkta) subjektiva uppskattningen av en konstform).