tisdag 17 augusti 2010

The (S)impsons

Inspirationskällan för Carin Jämtin och Ilja Batljan.


Valet 2010 – svåraste någonsin. Vad ska ni rösta på och varför?

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har alltid sett mig som vänster ända in i märgen. Men med Dagens V så är behövs det ju knappast några längre utläggningar till varför det inte är ett rimligt alternativ. Och när S ena veckan fokuserar på könsneutrala toaletter och idag på att vi skall ha en butler på tunnelbaneperrongen så signar de troligen sin biljett till ytterligare fyra år i opposition. Och handen på hjärtat, de hade 12 år på sig (under högkonjuktur) men bedrev nån jävla moderatpolitik istället. Då kan man lika gärna rösta på M direkt så blir det i alla fall ordentligt gjort.

Alla val (de flesta) jag känt såhär så har jag valt utifrån isolerade frågeställningar för att åtminstone få ett rätt. Ett år gick jag enbart på uteliggarna. Då blev det MP. I år blir det skolan och därför fp. Så trött på att höra från vänner som jobbar som lärare hur de hotas med både stryk och polisanmälningar dagarna i ända. Fp är de enda som verkar våga sticka ut hakan just nu. och det är just det som krävs av politiker. Dessutom är de vårt hopp gentemot SD iom att de vågar ta i lite mot aldebe, waberi och resterande galenpannor...

Anonym sa...

man kanske skull röst på sd diiirekt för å skape lit anarki i rikkksdagen?

henry fiat sa...

anonym1: du är en idiot. gå från V till FP? Du röstar ju dessutom inte på FP, du röstar på KD, Centern och Moderaterna också. Så, om du med gott samvete kan gå till valurnan och säga till dig själv "det är för skolan jag röstar på das Volkparti, men det är okej att jag får lite böghatande, rasism och annat skoj på köpet". Så, är det ju fint för dig, men kom inte och påstå att du är vänster in till märgen, för det skulle fan vara bättre att låta bli att rösta än att rösta på Folkpartiet. Fy fan.

Hjalmar sa...

Men för helvete, bara för att major Stridskuk glappar om skolan betyder så det inte att han vet ett skit om vilka de egentliga problemen är! Att gå på tvärs mot pedagogisk forskning utifrån en gammal fascists utgapande av sin magkänsla om att allt var bättre på 50-talet (för då hade ingen burka och det fanns skamvrå)? Och på köpet få en kombination av etniskt grundade kvoter för föräldraledighet och ett vårdnadsbidrag som konserverar könsroller i fattiga invandrarfamiljer? Samt fortsatt utförsäljning av statliga bolag? Samt fortsatt vansinne i sjukförsäkringsfrågan?

Det är ett val mellan pest och kolera på ett sätt, för Mona fucking Sahlin är väldigt upptagen med att köra samma skolpolitik som Björklund och samma krigs- och ockupationspolitik som Tolgfors, men det finns vissa nyanser som gör en nödröst på oppositionen nödvändig. Skit i vilket parti, återståll bara någon sorts halvnormal ordning, tack. Karnivalen då dårarna får bestämma har man bara en vecka om året, sen återgår styret till de mer vardagsdebila.

Och om man inte gillar vänsterkoalitionen, men inte direkt älskar kapitalism, ökade klimatförändringar och "Sverige-åt-svenskarna-lägre-skatt-för-mig-och-skit-i-andra"-mentaliteten så kan man ju hoppa över valet öht och flytta ut i skogen och bli survivalist och börja rösta med hagelbössan istället.

Jenny sa...

Men är det verkligen svårare än någonsin? Eller har vi blivit vuxna, informerade och förbannat kräsna/vet vad vi vill?

Kan tipsa missnöjesröstare om valpejl.se (satsning från svt och sr) där man kan matcha sitt eget tyckande mot de kandidater som är aktuella i år och se vilken falang man bäst kommer överens med. Alla kandidater har inte lämnat sina uppgifter än, men det kan ju vara värt att kolla igen om ett tag.

Fredrik sa...

Detta val är snarare det enklaste någonsin.

Ska sverige vara det sverige har varit? Ett relativt rättvist och jämlikt land där vi har som intetion att hjälpa de som behöver hjälp, eller ska vi fortsätta att anklaga sjuka för att de är just sjuka?

Vet hut, du är mer begåvad än så Chrille!

Vet du inte varför du ska rösta på V?

http://fredrik-d.blogspot.com/2010/08/vad-star-kommunistjavlarna-for.html

Anonym1 sa...

Henry fjärt : du är en stinkande antidemokrat och jag tänker inte ens bemöta dina löjliga små pruttar. Men jag känner ännu starkare att jag inte vill vara vänster längre (vilket du säkert kallar dig) när man läser ditt inlägg. Gällande forskning om pedagogik så är den ständigt politiskt färgad. Sverige är ett uland gällande skola. Ha en skoj valnatt på vänsterkanten, ni kommer få bita i gräset och för första gången i mitt liv kommer jag gilla det.

Ps. I de olika vabarometrarna har jag fått en mixad topp tre av V, F! Och SD. Tror man skall ta dem med en nypa salt för ingen av de tre bör vistas i riksdagen. Allra minst F!

Herral de Santina sa...

Fredrik: Problemet är att Ohly sänkte mig med utspelet ang. fotbollsspelare. Ideologi ut genom fönstret för att gynna ngt som just han själv älskar. Svagt.

Fredrik sa...

Get over it! Inge är perfekt. Lasse ska ha styk för att han håller på Djurgården. Jag menar... Det är ju Moderaternas IF.

Man tar det minst dåliga. Det är våra liv som står på spel! 8)

JL sa...

Jag har alltid sett mig själv som vänster, och det tack vare den ideologin som finns där jämfört med högern. Jag ser mig inte själv som egoist. Jag vill att alla ska kunna få den hjälp som behövs och jag vill inte att bara de som har det bra ska få det ännu bättre. Även om jag själv rent ekonomiskt gynnas av en högerregering är detta inte intressant för mig, då deras politik handlar om en människosyn som i grund och botten står för ”bara JAG får det bra så får resten sköta sig själva, utan min hjälp”.
För övrigt är jag även Djurgårdare likväl som vänster.

Sulla sa...

Anonym1: "Gällande forskning om pedagogik så är den ständigt politiskt färgad." Så Jan Björklund har antagligen lika fel som alla andra, är det det du säger? Och honom röstar du på?

Björklund har gjort en enda bra sak och det är att föra upp undervisningen på tapeten. I övrigt är han en skam, hans idéer helt ademokratiska och elitistiska och att han ens kan vara med i ett parti med tillnamnet "liberalerna" är helt newspeech. Dessutom har jag jävligt svårt för en sådan vidrig populistpolitik som han/de för.

Borgerligheten och varenda ett av deras påhitt... Är det någon mer än jag som tycker att de påminner extremt mycket om Lorrys uppfinnare?

Antidemokrat, förresten? Lagom påhopp.

Anonym sa...

Anonym:
vad snackar du om? "alltid varit vänster", "anridemokrat"?
vad tror du björklund ska göra som kommer förändra dom eventuella problemen? allt han vill är ju att införa mer betyg, hårdare bestraffning etc etc. det kommer knappast göra att eleverna som bråkar kommer att bråka mindre.

jag har själv jobbat med ungdomar och en sak vet jag, att det är skillnad på att vara rädd för vuxna (vilket är björklunds utgångspunkt) och att ha respekt för dom. bara med fler lärare, fler vuxna med god människosyn kan skolan förändras till det bättre.

och ärligt talat, sådana som du och björklund står inte särskilt högt i kurs bland folk som arbetar med ungdomar. ingen jag pratat med iallafall.

f.ö är du uppenbarligen en stor jävla nolla.

/krisse