måndag 5 september 2011

Sleep’s holy mountain: En bildodyssé i tacolivet efter trettio


Fredagsmys? Lördagslust! Tacoporslinet är framdukat, starkölen kyld.

Mattias försöker förklara för Olivia Obliteration varför det är viktigt att se två fotbollslag i gärdsgårdsserien göra upp. Eftersom hon är kvinna är hon dock helt ointresserad av Åtvidabergs Foltbollsförening och deras förehavanden.

Regler, taktik, slugt spel – allt ligger bortom hennes fattningsförmåga. Under tiden låtsas Emma och Cornelia vara intresserade, medan de i själva verket tänker på döden.


Efter match, taco och barnläggning tar mitt sällskap upp sina telefoner och spelar ”Wordfeud”. Det är tyst i lägenheten. Cornelia lirar mot en man som har Sverigedemokraternas blåa blomma som profilbild. Han är full och vill chatta. Hon avstår.Jag känner mig utanför och vänder mig som så många gånger förr i mitt liv mot krig och nazism. ”Örnen har landat”, Robert Duvall med lapp för ögat och Adolf Hitler som lömskt kikar fram bakom en textremsa – går det att kräva så mycket mer av livet?

Sedan försöker tre av oss gå ut på lokal.

Emma avviker redan på tunnelbaneperrongen och tar ett tåg åt motsatt håll, hemåt. Jag och Mattias härdar ut tills en röst meddelar ”tåg mot Mörby är åtta minuter försenat”. Då lunkar var och en hem till sig. Jag ser slutet på ”Örnen har landat” och drömmer om hur Adolf Hitler även spinkar på världens bästa bandbild.

Soundtrack: ”From beyond”, av och med Massacre.

1 kommentar:

Sof sa...

Wordfeud är grejen. Jag lovar.