tisdag 20 september 2011

Snabb, kort, chock: Ett tävlingshaveriOkej, jag kanske inte skulle litat på Mick Walls katastrof till Metallica-bok för svaret på min tävlingsfråga. Eller så borde jag förstått att när Lars Ulrich säger att det är tjugotre (23) gitarrsolon i ”One” så är han ironisk.

Eller är han det? Texten och hela boken – recension på morgondagens kultursidor i Aftonbladet – är svårforcerad och ett enda töcken av obegripliga passager. Så vem vet, egentligen?

Hur som helst: tävlingen har förlist.

Jag drar tre vinnare slumpvis av er som kommenterat.

8 kommentarer:

slygeoduck sa...

Det är väl bara kolla på Filmen "The Number 23" med Jim Carrey. Allting har med 23 att göra....ALLTING!!

Metallbibliotekarien sa...

Gött att se att det är fler än jag som tycker att den boken inte är något att ha. Behöver vi ens fler biografier över Metallica?

Metal Shrine sa...

Gillar Mick Wall. Tycker boken var helt ok och likaså hans Zeppelinbok. Mannen har ju åtmisntone intervjuat bandets medlemmar och spenderat en hel del tid med dem genom åren. Och så jäkla många biografier finns det väl inte? McIvers har jag inte läst än, men han brukar också skriva bra.

Metallbibliotekarien sa...

Mick Wall som person vet jag väldigt lite om för att faktiskt kunna yttra mig om. Detta sagt: det jag faktiskt gillar med boken är inledningarna på varje kapitel där Wall ju blir mer personlig.

Gjorde en sökning på bibliotek.se och det gav vid handen att det finns 17 biografiska verk över Metallica på svenska bibliotek i alla fall. Ganska många, men det finns säkert artister som har genererat fler än så.

Metal Shrine sa...

Fast rena biografier kan det knappast gälla. McIver har en, Wall har en, Stenning har en och Halfin har sin snygga fotobok. Annars handlar det ju mest om saker som Metallica and philosophy, som är riktigt seg, Club daze som är fotobok om de tidiga åren etc etc. Tycker alltid Wall har skrivit bra och framförallt underhållande.

Metallbibliotekarien sa...

Förbryllande många är faktiskt rena biografier. Förutom de som du nämnt finns Ingham, Power, Putterford, Berlinger, Crocker, och Doughton bland författarna. Men det är klart att de hör till de mindre kända om du frågar mig.

Metal Shrine sa...

Förvisso, men de flesta av de böckerna är ju inte mkt att hänga i granen. Berlingers läser jag just nu, men den handlar ju bara om Monsterfilmen. Dock en mkt intressant och läsvärd bok som ger mer djup åt filmen. Rekommenderas varmt! Btw, läser din och Alex blogg titt som tätt.

Metallbibliotekarien sa...

Nä, kvaliteten yttrar jag inte mig om alls haha! Har sporadiskt besökt din blogg, men nu är den tillagd i läslistan så i framtiden kommer följandet att bli mer stringent. Passar på att tacka dig Christoffer för att du möjliggjorde detta på något märkligt vis, och även för att du ser till att mitt kunnande i punk och hardcore blir så mycket bättre än den miserabla nivå detta har legat på hittills.