söndag 8 mars 2009

James Hetfield vs. Bingo BrattForne bloggosfärkollegan Daniel rapporterar om gårdagens Close-Up-intervju med James Hetfield:

"För första gången under min yrkesverksamma period som rockjournalist är jag fan riktigt jävla starstruck. Större än så här kan det fan inte bli i min värld. Det var svinbra, de körde "Helpless" bland annat. Tror det kommer bli grymt ikväll också, vi ses där."

Jo, det stämmer: jag ska gå på Metallica ikväll. Jag vet inte riktigt hur det gick till. Jag föraktar Metallica. Men som alla vet finns det inget godare än det som är gratis. Detta fick vännen Ika att se rött då hon på grund av vissa förhinder måste göra sig av med sin inköpta biljett. Hon förkastar min ståndpunkt och säger att jag inte är "ett riktigt fan". Men det är ju precis det jag är. Ett riktigt fan som insett att kejsaren varit spritt språngande naken de senaste 21 (!) åren.
Vi tar det igen: 21 år sedan Metallica släppte något som ens kunde liknas vid lyssningsbart.
Men visst, jag är inte den som är den utan ger gruppen en till chans ikväll. Det var ändå helt okej när jag såg dem 1996 (en slump då jag egentligen skulle se Laibach, som ställde in). Och det var till och med riktigt bra på Download 2004, mest för att den där vidrige lille dansken inte spelade trummor. Och "Kill 'em all" kvarstår som det ultimata albumet att hoppa framför tåget till. Och egentligen är jag nog mest svartsjuk då Cornelia tycker att Robert Trujillo är en riktig latinohunk.
Så vi ses ikväll.
Rapport imorgom.

Bäst just nu i övrigt 1: Goth-Henriks intervju med Dave Chandler till kommande Close-Up.
Bäst just nu i övrigt 2: Saint Vitus "Hallow's victims" LP (1985)
Bäst just nu i övrigt 3: Att Dagger Deb tar över tjänsten som redaktionssekreterare på Close-Up. Tjena tjena TT, från och med den 16 mars.

5 kommentarer:

Daniel Josefsson sa...

Så där avslappnat och naturligt har jag nog aldrig lett på en bild tidigare.

Anal Elf Kid sa...

Men beste herr Bingo, du har väl träffar honom förut? Varför så knäsvag den här gången? Eller var det bara Kirk du träffade i Norge?

Själv tackade jag nej till ett backstagepass på den sista spelningen på Master of Puppets-turnén. Det var ju himla smart när man egentligen inget hellre ville som 15-årigt Metallica-fan. Jag tyckte ju t om att dansken var bra trummisförebild.

Det var jävligt kallt att sitta i bilen och vänta på syrran SOM glatt tog emot ett pass såklart :(

Och jävligt, jävligt bittert.

@crj138 sa...

Du kan inte berätta om ett sådant dåraktigt beslut utan att förklara varför.

Discharge: Why?

Daniel Josefsson sa...

Anal: Det var bara Kirk.

Anal Elf Kid sa...

Åh, det fanns inget SKÄL. Bara tafatthet av det slag man hittar hos småtjocka tonåringar utan självkänsla som gillar Metallica när man skulle gilla Scorpions.

Jag och syster hade precis köpt t-shirts i merchståndet och så frågade merchkillen mig nånting men jag hörde inte riktigt vad han sa och svarade svenskt och artigt "erh, no thanks". Han såg lite förbryllad ut och vips hade ja-sägande syster, äldre och visare, VIP-pass. Det var ju jävligt schysst av henne att INTE förklara för mig vad det var frågan om men sån är hon.

Allt jag ville var ju att träffa Lars :( Kanske få en trumpinne. Eller ett signerat skinn. Men näe.

Jävla apa. Jag blir faktiskt riktigt förbannad när jag tänker på det. Nästa gång jag träffar hennes dotter ska jag fan lära henne att svära.