onsdag 11 mars 2009

Hardcore Superstar: tack för tuttarna


Foto: Micke Johansson

Parne har helt rätt. Urringningen som kan skådas på bilden här tillhör Hardcore Superstar. Bandet med världens bästa namn (förkortningen blir Hardcore SS eller HCSS, önskar jag kommit på det) men världens sämsta musik. Jag svär: läser jag att de spelar och gillar thrash metal en enda gång till blir det Unabomber-stylee up in this motherfucker.

Parne: jag skiter i att skicka kassa promos. Jag bjuder på en öl nästa gång du är i 08-land. Coolt?

Uppdatering
Insåg just att jag har ett Hardcore SS-relaterat minne från Umeå. Under min tid på lokaltidningen där fick jag under 7 år gensvar från läsarkretsen exakt 3 gånger.
1. När jag skrev fel årtal för The Cramps bildande.
2. När jag i en krönika på ett amatörmässigt sätt smädade tv-serien "Wannabe". Då hörde självaste Tribal Ink-sångaren Funky Dan av sig och smädade mig på ett ännu mer amatörmässigt sätt.
3. När jag toksågade Hardcore SS på Brännbollsyran 2000. Då hörde 2 st yngre damer av sig och hävdade att jag inte fattade bandets storhet. De hade, och har, alldeles rätt. Jag fattar fortfarande inte.

Brännbollsyran i Umeå – vad hände med den? Där har jag ju ändå sett UDO, W.A.S.P. och Fu Manchu. Och Yvonne.

16 kommentarer:

Anonym sa...

...du kan skicka dom där kassa promosarna till mig istället! Varför? Tja, jag bor i Umeå och har en gång på 80-talet med mitt band varit förband till lokala hjältarna Anders Ångest, det borde väl räcka. Coolt?

Anonym sa...

Jag tänkte just föreslå det. Mycket bättre så. Kan bli i helgen...

Anonym sa...

...och jag har sett Sweet och Honeymoons. Och White Falcons med Gillén, Searle och tvillingarna. Det var grejer det!

Anonym sa...

blir visst nått yraliknande i sommar igen, med whitesnake

Anonym sa...

Du, i år på Yran väntas Whitesnake, H.E.A.T. och Björn Rosenström. STORT!

Daniel Josefsson sa...

Nu tycker jag du ska återberätta hela Funky Dan-historien. Tröttnar aldrig på anekdoter om det bandet. Som att basisten Uffe slutade i Impious (där han spelade trummor) med motiveringen att han (fritt citerat) skulle "flytta till Stockholm och hoppa med i ett band som snart skulle ut på turné i hela Sverige". Sedan hörde Impious-killarna inget mer, förrän Uffe en vecka senare dyker upp i tv-rutan (utan sitt långa korpsvarta hår). Som BASIST, ett instrument han fram till det ögonblicket aldrig hållit i tidigare.

Men ingen skada skedd egentligen - Impious hittade en bättre trummis och gjorde sina mest kritikerrosade skivor från den sekunden och framåt.

Anonym sa...

Nu måsta jag rota igenom min mail och se om jag har kvar det där Funky Dan mailet. Vet att du skickade det för några år sen men är tveksam till att jag har det kvar.

Anonym sa...

Hade kvar mailet! Är nyfiken på var de nya projekten som skulle reta gallfeber på dig tog vägen.

@crj138 sa...

Maila över så bloggar jag upp det. Jag letade men har inte kvar det själv.

Anal Elf Kid sa...

Haha, jag läste ju nyligen något om Funky Dan på um... kanske Flashback. Ska leta och se, det var något om ett nytt band.

Anonym sa...

Vafan var det Tribal Ink funderade på för bandnamn? Något Gran tyckte var helt briljant. Argh, jag minns inte. Daniel?

@crj138 sa...

Mega Boys, vilket JAG vidhåller är ett svinbra bandnamn.

Tompa: Lalla mailet nurå!

Daniel Josefsson sa...

Mega Boys ja! Haha!

Anonym sa...

Med lite påtryckning av min pojkvän, och din vän Johannes Persson, så måste jag komma fram och erkänna. Jag är en av de två yngre damerna som skickade mailet för nio år sedan. Har skrattat i typ två dagar åt inlägget! Kan även meddela att jag vuxit ur HCSS-besattheten!

@crj138 sa...

Är det sant Jssica? Har vi träffats sedan dess? Vilken besatthet valde du efter HCSS?

Anonym sa...

Så sant som det bara kan bli. Tror inte vi träffats alls så den dagen vi gör det så får du skratta och peka på mig! Har nog inte haft någon annan besatthet men jag tror HCSS-besattheten vara så pass länge och starkt att det fanns inte plats för nå mer!