onsdag 11 mars 2009

Viking vs. Tribal: Who will survive and what will be left of them?Jag kan inte sluta punda den här katalogen. Vänta bara tills jag ger mig in på de stereotypa könsrollerna i den. Det är ju något skevt när den enda kvinnan på 200 sidor som inte framställs som ett sexuellt objekt, den enda som framställ som rock'n'roll och cool, den enda som avbildas med ett instrument –är Avril fucking Lavigne.

Jag: Du får välja. Antingen börjar jag tanka nakna brudar och ringsignaler från Jamba, eller så börjar jag ha på mig vikingatribaltröjor offentligt. Kanske med snörning i kragen.
Cornelia: Eh… Ta brudarna och signalerna. Jag kollar ändå inte på din mobil så ofta. Och det ringer aldrig någon för alla vet att du hatar att prata i telefon.
Jag: Ok. Men vikingatribaltröjor eller en ”Matrix”-rock i läderimitation med tribals på? Vad föredrar du då?
Cornelia: Fy fan. Ta tröjorna.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Själv blev jag lite fundersam ang försäljningen av Böhse Onkelz prylar i den där tidningen... Under min uppväxt fick jag höra att bandet föll under kategorien "nazistmusik", men nu när jag kollade internet råder det lite delade meningar... (O)Lustigt ändå tycker jag.

Länk
http://en.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6hse_Onkelz

/Jocke A

@crj138 sa...

Frågan är väl kanske mer så här:
Vem i helvete lyssnar på Böhse Onkelz?
Jag har aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig träffat en endaste människa som ens känner till bandet. Ändå saluförs t-shirts och flaggor och posters i Sverige. VEM ska köpa dem? Eller är de svinpoppis och jag har bara levt under en sten?

Anonym sa...

Solklart fall av sten - onkelz har ju snurrats friskt på såväl dansgolv som förfest de senaste 10åren...


nä, jag skoja ba.

Anonym sa...

Solklart fall av sten - onkelz har ju snurrats friskt på såväl dansgolv som förfest de senaste 10åren...

Nej, JAG skojar inte!

@crj138 sa...

Ja, uppenbarligen sten. Enligt deras wikipedia-sida är de större än Jesus – i Tyskland. Säljer 150 000 plattor per dygn, öppnat för Rolling Stones etc etc.

Det sistnämnda kvittar ju iof. Warrior Soul turnerade med Metallica TRE gånger i början av 90-talet på det svarta albumet. Och med Queensryche på "Empire". Nu spelar de på Tanto med Sonic Ritual för 60 pers. :-(

Anonym sa...

Enda anledningen till att jag känner till Böhse Onkelz är att jag i början på 90-talet hade några vänner med tvivelaktig musiksmak. Det lyssnades på band som Vit Aggression, Division S, No remorse mfl och nångång där omkring snappade jag upp bandnamnet... Har knappt hört talas om dem sen dess.

Lite förvånande att det säljs grejer med bandet nu, sida vid sida av band som AC/DC och Metallica... Kanske är nån av de ansvariga på Sweden rock shop som är gammal nazist och försöker promota bandet sent om sider...

/Jocke A

Anonym sa...

Då är det väl mer förvånande att det säljs tröjor och skivor med Burzum och liknande clowner på många "seriösa" sidor och butiker. Men så länge man spelar metal av nåt slag så kan man vara sexist, rasist eller vad fan som helst och komma undan med det. Så håll käften Jocke!

Anonym sa...

Böhse Onkelz vinylskivor brukar säljas ganska dyrt i Deutschland... Dock så är ju musiken skit...

Per sa...

krille, en gemensam vän till oss var den som introducerade Böhse Onkelz för mig, han har skägg och dreads. Han var även den som berättade att de var ok, de hade typ gjort avbön i TV för evigheter sen redan då.

@crj138 sa...

Ja, jag ifrågasätter inte bandets politik alls. Jag ifrågasätter vem i helvete i Sverige som gillar Böhse. De må sälja miljarder i Germanien. Men i Sverige?

Anonym sa...

Hela katalogen känns väldigt Tysk.
Garvade gott tills jag kom till den uppblåsbara knullkon som säger MU vid penetration.......katalogen gick till pappersinsamlingen.
Frågan som ställs är dock; Hur tänkte CU här?