torsdag 12 mars 2009

Get the funk outSom jag berättade här så har jag en gång fått ett hatbrev av Funky Dan i Tribal Ink, bandet som skapades i kvltserien (jo, det är berättigat att använda det ordet här) ”Wannabe”. Kan det ha varit… 2002? Anledningen var att jag på ett väldigt plumpt och påvert sätt förlöjligat honom och hans band i en krönika i Umeås lokaltidning Västerbottens Folkblad. Nu har detta email kommit tillbaka i min ägo tack vare Tomas. Så här, varsågoda, njut: Funky Dan.

Fotnot 1: Jag har full förståelse för Funky. Jag har själv, i mina mer storhetsvansinniga och yngre dagar, författat liknande brev själv. Jag undrar om de fortfarande flyter omkring där ute?

Fotnot 2: Min vän Jonas, trollerientusiast, brukar helt utan ironi spela Tribal Ink när han är dj. Mental status på det?

Fotnot 3: Funky är tydligen med i Noice. Det går bra nu.

"Hej CHRISTOFFER JONSSON!

Läste en artikel i eran skräptidning VF om tvprogrammet "wannabe" skriven av dig som verkligen fick mig att skratta! Det är sånna som du så gör att man vill fortsätta! När nån reagerar som du gör på en dokusåpa så vet man att man har lyckats reta nån och det gör mig väldigt glad!
Jag skulle så gärna vilja träffa dig och prata med dig, du verkar vara en sån intressant person. Du verkar veta allt om musik och musikvärlden! Jag gissar att du är en riktig bitter människa som inte får några julklappar och du är säkert själv en helt misslyckad musiker och därför måste du skriva skit om andra.
Hoppas du får en trevlig Jul!!!

MVH
Funky Dan
Sångare i "wannabebandet" Tribal Ink

ps. Jag dyker snart upp i nya projekt som säkert kommer att reta gallfeber på dig."

15 kommentarer:

Anonym sa...

Så Funky visste redan då vad alla vet nu. Var är humorn?

@crj138 sa...

Humor? Hur menar du nu? Jag kan inte relatera till ngt du säger. Jag ville bara lyfta fram Daniel som den avantgardist han är.

Anonym sa...

Haha! Ironi, don´t you just love it!

The Fat Controller sa...

Det är mycket underhållande att det finns en svensk som kallar sig "Funky Dan".

Lite som Paul "The Party Animal" Parker som var en återkommande gestalt i Ricky Gervais gamla podcast.

Kikkan sa...

Jag undrar lite över var de nya projekten tog vägen?

@crj138 sa...

Kikkan: jag skrev ju det. Han är ju med i Noice numera.

Kikkan sa...

Samma Noice som tar över alla avdankade dokusåpamänniskor månne? Jag tänkte mer på de som skulle reta gallfeber på dig...

Den Beforskade sa...

Ja även Ni min herre var en uppstudsig broiler en gång i tiden. Tyvärr har ju den fantastiska sidan "Skunk" behagat radera en del av de äldre meddelanden som ni en gång skickade till mig. Men jag minns ett bestämt som löd "Nästa gång vi möts, DÖR du.". Charmant och värmande provokant. Ah, those were the days.

@crj138 sa...

Kikkan: Ja det är sant. Jag gillar ju Noice.

PA: Sätta " " kring Skunk? Skämtar "du", eller "?"

Mulle sa...

ang. bloggägarens skunkfajter:
tack vare förutseende personer finns dessa nersparade som textfiler,kanske nåt att ge ut i bokform??
kan lundell få sin urtråkiga korrespondens utgiven så..

Den Beforskade sa...

Det känns alltid lika bra att lägga ut fällor som den intet ont anande räven kliver rakt in i.

På tal om Funky Dan så drar jag mig till minnes en helt horribel spelning med hans gamla band Jupiter på Skylten. 5 betalande. Jag var, så här i efterhand, skamligt nog en av dessa mentalt dysfunktionella personer. Tillsammans med Jerry Prütz, 2 st random tjejer från LKPG-HC samt den där killen från Katrineholm som gjorde ett inte allt för uselt zine. Kan han ha hetat Andreas eller ngt liknande?
Fantastiskt usel spelning för övrigt med ful gitarrist (basist?) iförd goth-klänning och en Funky Dan som studsade runt som en speedad jugge på rave.

Unknown sa...

Hej, jag undrar om man kan få se artikeln du skrev, jag har just sett programmen om wannabe och är oerhört fascinerad av dessa killar. finns artikeln på nätet?

MVH
Johanna!

@crj138 sa...

Tyvärr. Detta var innan internet, när det bara var en fluga.

Unknown sa...

finns den nån annanstans då?

MVH Johanna

@crj138 sa...

Säkert på mikrofilm i arkivet hos Västerbottens Folkblad. Eller det där stället i Sthlm där de sparar allt som trycks.