onsdag 11 mars 2009

Vem är bajsporr?Som sagt tillbringade jag 7.5h på en akutmottagning igår kväll/natt. Min enda intellektuella stimulans, bortsett från en älskvärd men slutkörd livspartner, bestod av följande saker:
Dagens Nyheter som jag redan läst.
MTV:s realityhelvete, fullt jämförbart med en nervgasattack.
En 200 sidor tjock postorderkatalog från ett känt svenskt hårdrockskonglomerat.
What to do?
Det blev katalogen.
Jag kan den nu innan och utan. Vartenda skrymsle i denna solkiga samling papper är min egen bakgård. Den bjöd på många fniss, skratt och rena dumförklaranden under de mörka och tråkiga timmarna på sjukhuset. Ett oändligt bloggmaterial, helt enkelt.
Här är det kanske mest minnesvärda citatet, som inleder hela kalaset:

”Vem är Ve’cel?
Chester Bennington, sångare i Linkin Park, är inte bara känd för sin musik, utan även för sin känsla för trender. Hans passion för musik, konst och mode inspirerade honom att börja designa egna kläder.
Ve’cel är ett livsstilsmärke med fokus på musikkultur. Precis som med musiker och andra konstnärer, är det vår passion för det vi gör om driver oss till skapa. Vi brinner för våra upproriska kreationer. Världen är full av korruption, och vårt enda hopp är vår tilltro till våra kreativa sinnen. Därför vill vi genom Ve’ cel förena musik, konst och mode.
Våra designer är resultatet av flera kreativa hjärnor som uttrycker sina tankar genom konst. Vår främsta inspirationskälla är personer med skön attityd och som vågar stå ut från mängden.
’Vi är precis som du, väldigt noga med att dina kläder ska se bra ut! Genom musik, konst och mode förs vi samman!’
Chester Bennington
Linkin Park-sångare”

Resultatet av detta grandiosa och högtravande manifest?
Avkomman av all upproriskhet?
Allt motstånd? Allt fuck you?
Tribaltröjor med brudar och dödskallar.

Okej okej, vi tar ett till då:

”Vad är egentligen ’Vintage Style’?
Termen Vintage används för kläder som har specialbehandlats för att se ut som om de varit favoriter i din garderob i flera år. För att se autentiskt begagnade ut kan till exempel sömmarna ha repats upp eller färgerna ha tvättats ur.”

Sökes: en ”Guitar hero”-t-shirt som ser ut att vara 20 år gammal.

En sista då. Vill ju inte bränna allt det roliga på en gång.
Sådant gör jag bara med broar.

”Lev livet!
Det finns ingen anledning att göra någonting halvhjärtat. Vi lever bara en gång, och varje sekund vi ägnar åt något som vi inte går in till 100% för är bortkastad tid. Livet är kort, och vi på Hustler ägnar vårt åt att tillverka toppkvalitativa modeprodukter.”

Och porr, glöm inte porren!
Hustlers motto: Carpe diem – visa fittan.Bäst just denna sekund: ett skönt affischutbud bestående av Hello Kitty, limiterade Disney-designer och stringbrudar som böjer sig fram.
Samt Blitzkriegs ”Inferno”.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Krass kommersialism som låtsas, eller tror sig vara rebelliskt uppror är alltid lustigt.
Porren däremot är bara porr och utger sig inte för att vara något annat.
Det är två skilda saker.

Elina sa...

OMG. Jag viker mig dubbel av skratt; kan inte andas! Det där var, utan någon som helst konkurrens, de roligaste postorderkatalogcitat jag har läst på flera år. Och då är det ändå en kreativ genre.

Anal Elf Kid sa...

Åh, jag och sambon läste den ock förra veckan. Så OTROLIGT tysk. Som hela Wacken Open Air koncentrerad i katalogform.

Anonym sa...

brabra!