söndag 29 mars 2009

”Chinese democracy”, flytt, segermiddag och loserfarsor.


I bakgrunden: Madre de familia Doris och Cornelia.
I förgrunden: Scampi med cashewnötter, friterade nudlar med grönsaker och tofu i svartabönsås.


Cornelias fat till vänster. Det enda negativa med att vara ihop med någon som äter för två är att det numera aldrig blir några rester över för mig att göra slut på. Jag är van vid att få en och en halv måltid när vi går ut och äter, eftersom jag älskar att äta. Icke längre.

Familjen Röstlund-Jonssons flytt är som ”Chinese democracy” – years in the making, fortfarande inte klar. För att fira att pinan snart, snart, snart är över gick vi på Cecilias (#1 TT marknadsavdelningsdestroyer) inrådan till Ho’s vid Hornstull. Mkt bra. Lätt #3 efter fabulösa Lao Wai och fantastiska Kokyo.

Jag bad min mor om barnuppfostransråd. ”Svårt”, svarade hon, ”de blir som de vill ändå i slutändan”, och nickade mot mig. Sant. Vi kan bara göra vårt bästa. Jag kan hur som helst inte bli en sämre far än min egen. Dock så berättade min kära mor att det faktiskt var farsan som föreslog att hon skulle ge upp rökningen. Innan rökte hon ett paket John Silver om dagen (kom ihåg: 70-tal) och läkarnas råd var att gravida kvinnor ”inte skulle röka så mycket” (än en gång: 70-tal). Har ni sett ulandsserien ”Unga mödrar”? Danmark 2009 = Sverige 1977 i fråga om tobak och vara på tjocken.
Så för Euler Bertelli att föreslå att modern till hans barn skulle ge upp cigaretter helt och hållet måste ha varit oerhört progressivt för sin tid. Det är också det enda han någonsin gjort för mig. Ja, det samt att han för några år sedan gav mig sin gamla all over print-tröja med marijuanalöv på. Värt.

5 kommentarer:

Severus sa...

Hörreni Jonssons, kan ni maila mig så jag kan skicka en bild på min kommande tatuering (förhoppningsvis) och ni tipsa om vars i Sthlm jag ska gå och få den gjord...


love.severus@gmail.com

Cecilia sa...

Hehe härligt att bli utnämnd till TTs #1 marknadsavdelningsdestroyer! Search and destroy, destroy from within... Jag tar det som en komplimang! Trots att jag är så tråkig att klockorna stannar. Erkänn att du älskade den friterade tofun?

Frk Så tråkig att klockorna stannar sa...

Hehe härligt att bli utsedd till TTs #1 marknadsavdelningsdestroyer! Search and destroy eller kanske destroy from within...? Erkänn att du älskade den friterade tofun!

Cecilia sa...

Hehe härligt att bli utsedd till TTs #1 marknadsavdelningsdestroyer! Search and destroy eller kanske destroy from within...? Erkänn att du älskade den friterade tofun!
/Frk Så tråkig att klockorna stannar

Anonym sa...

Haha nu har jag spammat din blogg, sorry! Såg inte att kommentarerna var tvungna att godkännas av dig först, så jag trodde inte att det funkade. Du kan ju publicera valfritt eller inget alls. Hoppas att flytten har gått bra idag!

/Cecilia