söndag 8 mars 2009

Metallica inställt – jag vet varför James Hetfield är sjuk


Goth-Henrik med backstagepass och starköl (55 kr) innan allt gick åt helvete. Tack Elin Hedman för biljett och pass!


Vi skrattar medan världen rasar omkring oss.
Inga bistra miner på vägen mot undergången!


Nederlaget.

Jag och Goth-Henrik hade precis hittat våra platser på A-läktaren när Lars glider upp på scenen och berättar att kvällens konsert är inställd. James är dålig och inlagd på hospital. Vad som följer är smått surrealistiskt. Folk bryter ihop och lägger sig i fosterställning. Vuxna vikingar gråter öppet. Förtvivlan lyser i barnfamiljers ögon. Jag och Goth-Henrik skrattar åt det absurda. Jag vet inte hur det är att befinna mig på Wall Street under en börskrasch men jag kan tänka mig att det är något liknande. Bortsett från att ingen hoppade mot en säker död (vad jag såg i alla fall).

Tyvärr måste jag nog meddela att Close-Up har en del i fiaskot. Medan jag förklarar vill jag att ni har Stephen Kings ”Pestens tid” i bakhuvudet och Blue Oyster Cults ”Don’t fear the reaper” i öronen.

I fredags var en stor del av redaktionen ute på lokal: jag, Martin, Daniel, Annica, Jonas, Anna. På väg från Mosebacke träffar vi en gemensam vän vid Slussen. Han ser risig ut, rejält sjuk alltså. Han meddelar även att han är mycket dålig. Vi ignorerar det, påstrukna som vi är, och kramar utbytes innan vi går skilda vägar efter 5 minuters samtal. I lördags, alltså igår, får jag ett mail från vår vän där han meddelar att han han har ”djungelfeber och ska på infektionskliniken” och ”hojta om du skulle få magproblem”. Samma dag intervjuar Daniel James Hetfield, vilket ni kan se på bild här. Väldigt närgånget onekligen. Ikväll ställer Metallica in eftersom James är svårt sjuk.
You do the math.

Damma av ”Pestens tid” nu och höj volymen på ”Don’t fear the reaper”.
Vän – Daniel – James – världen.
Jag inleder isolering prick nu.

Uppdatering 1: Goth-Henrik levererar en scen som jag glömde redovisa: "En favorit (som Chrille glömde att ta med på bloggen) var när ett halvt gråtande, halvt apatiskt par vaknade till liv och nästan ramlade över mig och christoffer när de tog ivrig riktning mot scenen. Anledning? En roddare kastade ut plektrum."

Uppdatering 2: Det anmärkningsvärda här är inte Robbans tidlösa t-shirt. Nej, det är rubriken nere till höger. Någon har försökt mörda en delfin med hjälp av en rundlagd finsk farsartist. Vet ALF?

21 kommentarer:

Daniel Josefsson sa...

Hahahaha

Daniel Josefsson sa...

Måste dock understryka att jag själv är pigg som en lärka.

Anonym sa...

Hahaha. Precis min teori också så fort jag hörde att Hetfield var sjuk. Daniel intervjuade Dave Mustaine också några dagar innan Hetfield. Är inte Mustaine sur för att han fick kicken från Metallica? Kanske använde han biologiska stridsmedel för att komma åt Hetfield med Daniel som smittbärare?

Anonym sa...

Haha...fan vad kul. En inställd Metallica-konsert är den bästa Metallica-konserten.

Anonym sa...

Från thailandsguiden.se:

"Sprids av en viss typ av mygga (aegypti mosquitos) och orsakar hög feber, huvudvärk och kraftiga muskelsmärtor. Äldre människor eller människor med försvagad hälsa bör uppsöka läkare. En del påstår att har man en gång blivit drabbad av dengue fever så kan symptomen sporadiskt återkomma under hela sitt liv. Risk för sjukdomen finns äveni Vietnam om du tänkt åka dit, läs mer om detta på"


Kul att Bingo Bratt gav han men för livet!

Daniel Josefsson sa...

Otto: Jo, men jag vill poängtera att det inte var avsiktligt. Det är viktigt. Inte skulle väl jag vilja orsaka att 16 000 pers står utanför Globen och gråter.

Anonym sa...

Bingo: Utanför Globen? De är på väg hem till dig med påkar och facklor!

Anonym sa...

det är inte så att jamz super igen? tycker han såg alkoplufsig ut..

Anal Elf Kid sa...

Så vilken indier var det de köpte käk från? Martin vet ju uppenbarligen men skrev inte ut det i Expressen?

tingotankar sa...

Tycker vansinnigt synd om din polare Daniel som nu kommer hängas ut på fan-sites över hela Norden och jagas av rasande långhåriga rockers beväpnade med högafflar vart han än går.

Själv skrattade jag så jag grät åt din underbara text.

"Here but now there gone"

Daniel Josefsson sa...

ArchAsa:
Tack för omtanken, vi får väl se om jag klarar mig helskinnad.

Jag vill att ni vet att det ska stå följande på min gravsten:
"He did it for the kids"

/Daniel

Anonym sa...

En inställd spelning är också en spelning, som sagt.
Dagens Nyheter skriver följande:
Live fungerar trots allt det mesta. Under nästan hela spelningen står Hetfield, Hammett och Trujillo vända åt var sitt håll, utan att det påverkar precisionen i samspelet. När Lars Ulrich vid något enstaka tillfälle missar rytmen – mest påtagligt i inledande ”That was just your life” – framstår det mest som en påminnelse om hur många utmaningar gruppen står inför. I sista extranumret, ”Seek and destroy” är precisionen så stor att den tycks inprogrammerad; man skulle säkert kunna spela den i sömnen.
Kan någon förklara?

@crj138 sa...

Att det är en utmaning att spela tajt? Speciellt i en låt som man spelat live i drygt 30 år?

Anonym sa...

din vän ska dö! :P Har väntat i evigheter på den här konserten

Anonym sa...

Jag trodde du hatade Metallica? Att du hatade dem mest av allt då de är ett sånt stort etablerat namn, för att de inte kör Kill Em All om och om igen, mm. Svara gärna oironiskt.

@crj138 sa...

Jag tyckte jag gav en tämligen oironisk anledning till varför här:

http://canthateenough.blogspot.com/2009/03/james-hetfield-vs-bingo-bratt.html

Ännu mer oironi: jag hatar dem inte för att de är stora. Det vore dumt. Jag tycker bara att de var rakt igenom pinsamma under hela 90-talet. Hur de lät, vad de sa, hur de uppförde sig, hur de såg ut etc. Jag tycker fortfarande att de inte släppt en godtagbar skiva sedan 1988 och jag skulle aldrig betala för se dem. Men varför tacka nej till att se ett band som ändå betytt OTROLIGT mkt för mig under min uppväxt, helt gratis? DET vore korkat.

Anonym sa...

138: Va!? Äger du inte SVARTA!? Den som är så bra!

Bingo: Ja, sorry - det jag skrev kom ut lite hårt, det va mer ett förvånat "!" än ett anklagande - som i att jag va förvånad över denna spektakulära, exotiska sjukdom...

OM det nu är så att Bingo gav han djungelfeber så kan jag fortfarande inte bestämma mig om det va för the better or worse?

Daniel Josefsson sa...

Otto: Ursäkt accepterad. Nu visade det sig visserligen att vår t-bane-vän inte led av något värre än helt vanlig, hederlig salmonella. Vilket i sin tur sägs smitta endast via mat och avföring. Och då jag varken bjöd Jaymz på mat eller var i någon som helst kontakt med hans avföring anser jag mig härmed rentvådd.

Sir Elof sa...

James misstänkte ju ostron som orsak till kräksjukan.
Swedish oyster cult får inte hänga med på turnén mera... skrev han.
Humor har han i alla fall.

Unknown sa...

Undrar var han köpte de dåliga ostronen? Den krogen ligger dåligt till. Väl?

Anonym sa...

Jag har hört en helt annan anledning, till varför Metallica ställde in.

Den har att göra med James, och hans alkoholproblem...