torsdag 26 mars 2009

Johan Croneman: Into the void Helin”Och vet du vad: Många av oss föredrar trots allt ett journalistiskt finrum framför ditt tomrum.”

Johan Croneman torpederar Aftonbladets Jan Helin med ett förakt svartare, torrare och mer bittert än askan i en begravningsurna. Sarkasm? Off the charts kids.
Om I Just Can’t Hate Enough får välja sitt eget hatiska skyddshelgon så blir det DN:s tyngsta hater. Vilket hånande! Vilken vasshet! Vilken diabolisk ringaktning för pöbelns begär och den giriga medieelit som tillgodoser den. Om Johan Croneman började skjuta heroin och riffa skulle han vara Eyehategod och jag skulle dyrka, om möjligt, ännu hårdare.

Christoffer: Briljant skrivet.
Cornelia: Vad går det ut på?
Christoffer: I korthet att Aftonbladet tycker att de står på folkets sida medan DN sitter på höga hästar och kollar ner på den vanliga, lilla människan.
Cornelia: På folkets sida? Snarare är de fördummande och klappar människor på huvudet då de utgår från att alla i Sverige har grava läs- och skrivsvårigheter. Och innehåll i Aftonbladet? Lyser med sin frånvaro.

Jag orkar inte leta någon länk till det här.
Tänk själva.
Eller köp en tidning.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Cornelia: Och din uppfattning om svenska folket ser ut hur?

Jag måste säga att jag är helt inne på Aftonbladets linje. Den tidningen är förankrad i verkligheten.

Anonym sa...

Det där gamla påståendet om att den stora massan får den massmedia de vill ha tycker jag borde kastas i papperskorgen rätt ordentligt.

Skulle Aftonbladet få en massa mail och nedringda telefoner om de slutade rapportera om dussinnyheter och eventuella modemissar?

Jag tror inte det.

Anonym sa...

Henry: Nej, men Aftonbladet skulle garanterat få färre läsare om de gick över till en mer sofistikerad stil.

Anonym sa...

Jag tycker det är att se ner på folk, att anta att de inte vill ha en bra och intressant journalistisk produkt! Det AB kränger ut idag har de ju valt för att det är billigt, helt enkelt, att producera.

Anonym sa...

Om folk ville ha bra och intressant journalistik skulle DN vara cpsjukt mycket större än AB, eller hur?

Anonym sa...

pöbelförakt makes the world go round

gran är ute och cyklar

Anonym sa...

dn är väl inte en optimalt bra och intressant journalistisk produkt? den försöker greppa efter den gamla tidens tanke om en sorts one size fits all-tidning, när framtidens media är mycket mer nischat än så?

någonstans måste vi dock få läsa om sådan kunskap och nyheter vi inte hittat till annars, och då är inte dn en superprodukt. däremot glimmar den till ibland (se ex. zaremba i dn..).

Anonym sa...

men vafan! DN är the FUCKING DEVIL!
nyliberal jävla skit! dom hatar allt som är fint och ska bara ha och ha. rika jävla äckliga svin!!!

(afontbladet är ju givetvis också skit. dock ett undantag: Åsa lindeborg på kultursidorna, hon är fan grym!)

/k