söndag 15 november 2009

Twilight of the kåta tonåringar





Seriöst: Hur många artiklar kan det skrivas om att ”Twilight” är en sådan himlastormande succé för att tonårstjejer tycker att vampyrer med kåtbeslöjade ögon och insugna kinder är det absolut sexigaste som finns? Om vi bortser från att tonåringar och vampyrer är helt obsoleta som koncept, så kan vi konstatera att det här är tredje artikeln i DN på relativt kort tid med exakt samma utgångspunkt. Och den är varken bättre eller sämre än de tidigare två.

Vi veeet, även 15-åriga jäntor gillar att fantisera om mystiska män, åtrå och andra tantsnuskiga ämnen. Också unga kvinnor gillar att tänka på sex – wow. Kan vi försöka hitta en annan vinkel nu eller?

Jaha, finns det ingen annan vinkel på den här mediokra cinematografiska smörjan? Då lämnar jag över till Blackie Lawless:

”Now I don’t know about you, but to me that sounds like some sort of, God damn, Hollywood fuckin’ Jackie Collins novel if you ask me! Well this is for that whole bunch, because they can suck me, suck me eat me raw...”

Notera dock tidningen i bakgrunden. Den heter Cinema och har den där snygga ”Upp till kamp”-snubben på omslaget. Artikeln är skriven av Elina Wessman och är mycket läsvärd. Kudos.

Inga kommentarer: