tisdag 10 november 2009

The deadly rhythm (of the cubicle line) pt. 2

2009: Du äger en verksamhet inom mediebranschen. Ditt företag har total dominans på marknaden. Guldet täljs med smörkniv. Det går bra nu. Samtidigt tycker du att dina anställda är en belastning. En börda. Sand i bikinitrosan. En kateter i urinröret. Det är ju, trots allt, lågkonjunktur. När som helst kan det vända och då vill du inte bli sittande med massa Svarte Petter-personal på handen. Snilleblixt: Bemanningsföretag. Fucking jävla geni up in this motherfucker.

Så när vikariens kontrakt löper mot sitt slut säger du att ”jo, vi vill att du ska fortsätta jobba här, vi är jättenöjda med dig. Du behövs verkligen. Det går inte att göra jobbet utan dig. Men vi vill inte anställa dig. Så du får sluta och komma tillbaka på måndag via bemanningsföretaget XXX. Inga förmåner. Inte en a-kasseberättigad anställning. Men du får dricka kaffe ur automaten. På nåder.”

Vem du är? Du är journalistikens Blackie Lawless.

The deadly rhythm (of the cubicle line) pt. 1

5 kommentarer:

Jävla Jenny sa...

Jo men det är bra, vi kanske kan få inkomstrelaterad tv-avgift på skattsedeln istället... Eller kanske inte.

Anonym sa...

http://www.sac.se/LS/Stockholm

henry fiat sa...

Till och med vår kära Posten kör på den strategin inför anställningen av årets julkortssorterare. Världen är fuckad, i röven.

Denim Demon sa...

Nuffr und Fiath: Ni kan ju glädja er att när den nuvarande panchish generationen (lik) ÄNTLIGEn dör, då dör även julkort å tvtidningar. Ja menar, vem i heeeelvete född senare än 77 köper tvtidning å skickar julkort? JÄVLA DREGLANDE PERMOBIL LOSERS TILL GAMLINGAT!

Per sa...

Akasseberättigande är det. Tro mig , jag har jobbat på tre bemanningsföretag och stämplar nu.
Men det är skit ändå.