söndag 13 februari 2011

40 000 000 000 000 anledningar att stryka på något djurvänligt på ditt kön

Den gångna helgen har hela internet fokuserat på Jimmi Åkessons svärmor, SD-tanten som skjuter från höften när det gäller matematik:


Som hela internet redan konstaterat är det här bland det roligaste som någonsin sagts inom den svenska politiken. Hon säger ”ungefär”, konsulterar sin lapp, avslutar med att konstatera att ”det är väldigt mycket pengar”. Internet anser att det är så roligt att begreppet redan fått ett hånfullt hem på fyrtiotusenmiljarder.com. Hysteriskt.

Och roligare blir det när Sverigedemokraterna ska förklara och försvara:

Martin Kinnunen som är pressansvarig hos Sverigedemokraterna har hört av sig till SVT med anledning av den här artikeln och han säger så här:
– Detta handlar inte om en felräkning utan om att hon sa fel. Vad hon egentligen menade var 4000 miljarder. Jag tycker det är djupt oseriöst att ni ska göra er lustiga av en felsägning vilka inträffar i varje debatt.

Ja, 4000 000 000 000 är en betydligt rimligare gissning än 40 000 000 000 000. Men det är fortfarande helt åt helvete korkat. Dock så erkänner de i alla fall att det Margareta Sandsted sa var fel. Ha det i åtanke när jag dammar av det här superklassiska klippet.

Det här är inte en felsägning.

Det här är ett noga uttänkt och väl utfört inlägg angående gråzonen när det gäller att knulla med djur.


Snigeltempot. Fraseringen. Skånskan. Snusket. Det galna geniet.

Ni röstar på dessa människor. Hur känns det?

7 kommentarer:

Fredrik sa...

Rimligt. Sd består av idioter, vem fan fick för sig att de kunde räkna? Det är bara att kolla på deras politik så inser man att de är BORTOM hjälp.

xstx sa...

När Spiknykter stod på scen igår på Nordengården i Gbg så tog de upp sin låt "Gubbjävel" som handlar just om jordbruksministern. När de var klara med snacket och skulle börja spela låten lämnade två random kuken-swennebanans som från början känts som ett kuriost inslag lokalen och kom inte tillbaka. Spiknykter var första band på scen. bra betyg.

Ali sa...

Nog fan för att detta var kul men det roligaste är nog Birgit "We shall overcome" Friggebo, Rinkeby 92 (?)

Slusk sa...

Skånska my ass.
Eskil är smålänning såsom Kamprad. Inte kopnstigt att du ogillar skåningar om du blandar ihop dem med smålänningar.

138 sa...

Ohps. My bad.

Tom S. sa...

...nuff said

Klockrent inlägg.

JC sa...

Vid valet 2010 sa folk att "rösta på vänstern eller miljöpartiet är att rösta på sossarna". Jag brukade kontra med att säga att en röst på Centern är en röst på ett kön. Då fick de så de teg.