måndag 28 februari 2011

Elise Claesons händer skriver checkar som hennes intellektuella kapital inte klarar av att lösa in

”Den mäktiga, välklädda och sexiga kontorschefen Joan i ’Mad Men’ bär aldrig byxor och kavaj. Genom att framhäva sina kurvor i åtsittande klänningar vårdar hon sitt erotiska kapital, som är en ­viktig del i hennes kvinnomakt. Kvinnor har generellt mer erotiskt kapital än män; de anstränger sig mer för att utveckla det, eftersom män är mer intresserade av sex.” ­

Elise Claeson, du högerspöke från forntiden, jag förklarar på enkel svenska så att ditt bristfälliga intellekt hänger med i svängarna:

”Mad Men” är en tv-serie. Den utspelar sig på 1960-talet. Det är 40 år sedan det årtiondet tog slut. Det är väldigt lång tid. På den tiden har mycket hunnit hända. Till exempel anses apartheid numera vara ett mycket dåligt system, bara rent generellt sådär.

Det tyckte inte folk på 1960-talet. De tyckte rasseparatism var väldigt bra. Rasseparatism är när man anser att folk med olika hudfärg är olika mycket värda och inte ska leva tillsammans. Idag skrattar de flesta med sund mental status åt sådana tokerier.

På 1960-talet tyckte man även att tjejer och killar var olika mycket värda. Tjejer ansågs vara värda mycket, mycket mindre än killar. De skulle helst stanna hemma, föda barn, laga mat och städa. Killar skulle göra allt annat. En tjej skulle också vara snygg och sexig för att killen skulle vara nöjd och vilja stoppa in sin penis i hennes snippa. Men killen behövde inte anstränga sig alls för tjejens skull. Tjejen skulle bara vara nöjd och hålla käften. Annars kanske hon fick sig en smäll på truten. Det ansågs vara ett bra sätt att hålla en tjej på sin plats så hon blev lydig och snäll. Bara rent generellt sådär.

Idag skrattar de flesta med sund mental status åt sådana tokerier.

Men inte Elise Claeson. Hon saknar 1960-talet och vill att människor ska börja tänka på det sättet igen. Elise Claeson säger att hon inte är emot jämställdhet mellan killar och tjejer. Hon kallar sig ”nyfeminist”.

Hon tycker att killar och tjejer är bra på olika saker, och ska utnyttja det genom att nöja sig med att göra det de är bra på. Det blir bara bäst och enklast så. Tjejer är bra på att vara snygga och sexiga så att männen blir glada och kåta och vill ligga med dem. Killar är bra på allt det andra som får världen och samhället att snurra.

Elise Claeson, det enda som glädjer mig när jag ser din konservativa nuna i tidningen, är att jag vet att när min dotter når arbetsför ålder kommer du att vara död och begraven.

Jag hoppas även att dina idéer från antiken är det.

6 kommentarer:

Lisa sa...

Hehe, männskan kan ju aldrig ha sett Mad Men, eftersom serien bland annat handlar om just hur könsrollerna förstörde livet för både kvinnor och män. Joan använder ju inte sitt erotiska kapital för att hon VILL, utan för att det är det enda kapital hon som kvinna har i den världen. Att man kan se serien utan att märka en sån sak är ett mysterium- troligtvis har ju Elise inte sett den heller, utan uttalar sig om något hon inte har en aning om. Precis som i resten av artikeln.

Herral de Santina sa...

Lisa: Extrem bra kommentar. Tack.

Johan Eklund sa...

Väl talat

Crippe sa...

Kanske är old news för dig men appropå nåt helt annat men Ghost relaterat, lyssna på öppningsspåret deus culpa baklänges, då blir det väl helt plötsligt en annan svensk klassiker va?

Mrs Moneypenny sa...

Eeew, vilket äckligt uttalande! Den "mäktiga" kontorschefen Joan...? Ja, herrejisses vad mycket makt hon har! Kanske över byråns sekreterare, men över gubbslemmen som taggar igång på hennes hylla? Vet Claesson om att Joan mer eller mindre jobbar på den där byrån pga en viss sugen delägare med extremt vitt hår? "Mäktig", my ass...
Tröttma, zzz.

Like A Bad Girl Should sa...

Elise är ju helt episkt dum i huvudet.
Instämmer i att kvinnan aldrig kan ha sett Mad Men.