fredag 18 februari 2011

Ur led, detta kosmos är


Det är så många obehagliga associationer och mentalt obekväma sanningar med det faktum att At The Gates står under och mycket mindre än Volbeat, att jag inte ens vet vart jag ska börja.Jag tror jag börjar med att konstatera att en temaplatta om rymden är rimligare än den genomsnittlige svenske hårdrockarens preferenser.

14 kommentarer:

Suntamer sa...

Instämmer!
Och...fasen vilken snygg platta!

Meh sa...

Liiite feltänkt av Live Nation va? Ja, Volbeat drog en massa folk till sin senaste inomhusturné, typ 7-8000 i Göteborg och Stockholm, ett par tusen i Malmö och kanske några tusen till på övriga spelningar. Mycke fôlk.

Men, går denna publik till Metaltown för att se dem en gång till? Troligtvis INTE. Om Volbeat är det hårdaste man lyssnar på lär man ju inte köpa en relativt dyr biljett för att genomlida en hel dag (eller helst två ur LNs synvinkel) med betydligt hårdare metal och ytterst lite dansk rock'n'roll. De hade förmodligen fungerat bättre på en landsortsfestival som Getaway (ja, skönt som fan att vi slipper, men jag ser på det rent ekonomiskt) eller en blandad festival som Peace & Love där folk super och skiter i vad som spelar.

Volbeat som headline en av de två Metaltown-dagarna känns VERKLIGEN inte som något bra system. För någon.

Henry sa...

At least that Vektor record is good.

Anonym sa...

Jag tycker att det är självklart att Volbeat står högre upp än At The Gates. De är större nu än ATG nånsin har varit/är/kommer att bli. Vilka kvaliteter musiken har, lämnar jag till proffsen.

Anonym sa...

Tycker inte det är det minsta konstigt att ett jävla reunion band står så jävla litet som möjligt. Ett band som bara återförenas på ett par festivalr för att dra in cash till flatscrean nr4

Fuck off sommar festival reunion, cashpåplatsband.

Och seriöst vem fan som är genuint intresserad av musik bryr sig om volbeat står större än at the föredettagates på någon festival en genuint musik intresserad person aldrig äns skulle överväga att sätta sin fot.

Steve Yob sa...

volbeat är en fluga. precis som internet.

138 sa...

Anonym: Nykter? Not so much. Jag uttryckte blott en mild förvåning över att Volbeat i skuggan av den goda smaken och under verklighetens folks skyddande hand, vuxit sig så pass stora.

Jag är inget superfan av ATG. Men de är ändå i runda slängar 40 000 miljarder gånger bättre än Volbeat. Det är väldigt mycket bättre.

G sa...

Okej för att det är orimligt att Volbeat står större än ATG, men konstigt är det inte.

Nog för att At the Gates är 40 tusen miljarder gånger bättre än danskjävlarna - Volbeat har en större publik. Därför står de större. Väldigt okonstigt.

G sa...

Christoffer - du hann före mig med förti tusen miljarder-jämförelsen med en minut. Internet är inte rättvist.

138 sa...

Sa aldrig att det är konstig. Sa bara att det är ett obehagligt resultat av verklighetens omdömeslösa smak.

Danmark är som om Flashback hade ett eget land.

138 sa...

…trodde du svarade mig. :-)

icke-ironisk smiley.

G sa...

Får väl känna mig nöjd med att jag fick dig att spotta ut en smilgubbe!

Anonym sa...

Aldrig hört Volbeat men i alla fall glad att skitbandet Korn inte headlinar.

Tom S. sa...

Det är obehagligt att At The Gates överhuvudtaget står på scen. Bandet förtar det fantastiska minne jag hade efter att ha sett deras allra "sista" avskedsspelning '08. Och nu är cirkusen igång igen. Fan, lägg ner och håll det ni säger.