onsdag 9 februari 2011

Annette Kullenberg: The game of the arseholesAtt Annette Kullenberg får skriva något annat än refuserade insändare till Veckans Rättshaverist, är ytterst märkligt. Hennes texter är ämnesmässigt osammanhängande, språkligt förvirrade, ofta politiskt obehagliga samt spökskrivna av en tioåring från valfri byhåla i Norrlands bonnigaste inland.

Eller, för att använda Viktors plumpare beskrivning: ”En galen gammal fyllkärring”.

Men i City får hon skriva. Igår fick hon även dela ut Citypriset på tidningens gala. I processen att läsa upp de nominerade, lyckades Kullenberg berätta att det-brudarna Rebecca och Fiona ”horat runt i hela stan” och ”legat med alla på alla kajer”. Det var en för sammanhanget lång och för den pruttfulla Kullenberg osedvanligt begriplig monolog om vilka fnask Rebecca och Fiona är.

Obehagligt och osmakligt.

Senare försökte en herrbekant till det-duon dra en flaska i huvudet på Kullenberg. Tyvärr blev han utslängd. Trve story.

Att gilla Annette Kullenbergs skriverier, och att låta henne förpesta verkligheten med text, är som att rösta på Sverigedemokraterna. Du uppskattar att någon ”tar bladet från munnen”, ”slutar hyckla”, ”säger som det är”, ”provocerar” och, viktigast, ”rör om i grytan”.

Hon får hållas av samma anledning som SD sitter i riksdagen och Bert Karlsson får rumstera runt i den mediala stian – den där förbannade grytan ska alltid röras om. I slutändan så är det uppenbart vem som håller i sleven: en gammal rasistdåre med osund mental status.

Annette Kullenberg. Yrkesmässig ättestupa. Nu.

Uppdatering: H.K. uttalar sig om A.K. – här. Förövaren själv säger att ”det alltid blir tjo och tjim” när hon framträder, och förtydligar ännu en gång att hela hennes existens baseras på poänglösa provokationer.


Viktor: Kolla när jag statusuppdaterar om alla mediaflintar.


Ika: Väl statusuppdaterat. Nu tar vi ett järn.
Viktor: Går inte! Annette Kullenberg har tömt baren!
Ika: Guds kuk! Överbord!
Viktor: Christer Pettersson kom tillbaka, allt är förlåtet!

16 kommentarer:

Andreas KRNM sa...

" Att gilla Annette Kullenbergs skriverier, och att låta henne förpesta verkligheten med text, är som att rösta på Sverigedemokraterna. Du uppskattar att någon ”tar bladet från munnen”, ”slutar hyckla”, ”säger som det är”, ”provocerar” och, viktigast, ”rör om i grytan”. "

Haha! Chrille, ibland skulle jag vilja att du hade ett radioprogram som jag kan lyssna på till morgonkaffet.

138 sa...

Skulle aldrig gå. Jag har en fruktansvärd radioröst samt är dålig på att skratta härligt och spontant nonstop.

Anonym sa...

Hade det varit bättre konferencier kunde han/hon ha stoppat den galna fylletanten.
Tycker det var en fet skandal att hon fick stå där och göra ner pristagare.

Andreas Jennische sa...

Men hur ser du på Burzum och alla andra galningar/rasister/misogynister/sexbrottslingar i rockvärlden?
När ska verken bojkottas pga upphovsmakarens idioti?

138 sa...

Nog för att det blev en del järn i elden igår och jag inte är den skarpaste kniven i den mediala lådan just idag, men jag förstår inte kopplingen Annette Kullenberg och konstnärer/rockvärlden. Måste inte Kullenberg besitta ngn sorts talang för att den kopplingen ska kunna göras?

Du är en smula orimlig i ditt tanketåg.

trashank sa...

@Andreas KRNM

För inkonsekvens, floskler och självförhärligande behöver du bara hålla ut i ca fyra månader till:

http://www.nyhetsverket.se/nyhet/7520/Ranelid-g%C3%B6r-radioprogram

Cristian sa...

Väldigt bra, intressant och rolig text för oss som inte var där. Förresten; kickades inte Kullenberg från AB för att hon ville hänga ut Prinsessan Madeleine som alkis? The irony!

138 sa...

Trashank: Jag älskar att bli jämförd med Ranelid. Kudos.

Cristian: Det kommer mer om igår senare. Här har du en länk så länge: http://www.youtube.com/watch?v=WSEkO3rQe1Y

Stockholm Under Ytan sa...

I like!

Håkan Lindgren sa...

Ha ha!

Anonym sa...

du kommer aldrig mer att jobba i den här stan ditt kräk, jag ska begrava dig.

Anonym sa...

Topnotch

Jacob sa...

Hon skriver fantastiskt bra ibland. Trots allt. Även i City.

Andreas Jennische sa...

Min fråga är när du anser att en skapare av något bra (Knullenberg kan skriva vasst som fan, roligt) beter sig så idiotiskt eller hyser sådana dumma åsikter att deras verk (texter, böcker, tavlor, musik) bör bojkottas? Det är en allvarligt menad fråga som jag själv funderar mycket på. Uppenbarligen har du inga problem med att bojkotta Annette på alla sätt men hur tacklar du samma problem inom rockvärlden. Den kryllar ju av idioter/brottslingar och annat bus. Därav kopplingen till Burzum. Han har mördat, kallat sig nazist, bränt kyrkor etc etc men gör musik som är svår att låta bli. Hur tackla liknande?

138 sa...

Mina gränser är flytande och varierande från fall till fall. Det är upp till var och en vad de själva kan leva med.

I just de här fallen är det dock enkelt. Jag har aldrig läst ngt av AK som varit bra. Och Burzum är en sjukt överskattad artist som skrapat ihop kanske en, två bra låtar under 20 år.

Jag har inget idiotsäkert regelverk. Jag undviker dock renodlad nationalistisk/rasmedveten musik. Dels för att det gör mig illamående, dels för att nationellt sinande människor är inkapabla att göra ngt som ens är i närheten av lyssningsbart (med några extreeemt få undantag). Ingen människa som älskar sitt land sååå mkt kan spela rock’n’roll.

I övrigt undviker jag ALLTID skivor med vikingar på omslagen. Jag har, med ett (1) undantagx, aldrig hört en bra skiva som pryds av asagudar och dylikt pack.

Fuck you, Sweden.

Per sa...

Överklassen i Sverige är läsvärd. Du skulle uppskatta den.

Är den bra skivan med viking på omslaget Frontlash/Porrada? Jag har nog iofs inte hört Porrada, men Frontlash är bra.