lördag 5 februari 2011

”Upp från gatan/Ut på scen/Skrika ut hatet/Visa fingret/Glo era jävlar/Det är revolution/Jag hatar hela jävla skiten/Och era jävla skämt”Så många slipsar. Så många kostymer. Så många kukar. Så mycket blod som tvättats från dessa händer innan fotograferna fått föreviga maktens förbrödring och runkbulleätande. Så lite rimlighet.

Soundtrack: En tv som brusar på med Melodifestivalen 2011.

Jag klarade av exakt fem minuter innan jag blev fysiskt illamående och fick spränghuvudvärk. Min mentala status kapsejsade ungefär i höjd med Rickard Olsson inledningsmonolog, då han sa något i stil med ”det är oroligt i världen, på vissa håll är det revolution, men ikväll ska vi ge er något viktigare att tänka på”.

Ka-blaaam. Hjärnsubstans, genom bakhuvud, målar vägg.

Sedan dök vår folkvalda utrikesminister upp i en sketch, insprängd i en tvivelaktig gråzon bestående av skämt som anspelar på sexuell läggning samt schablonbilder av etniska minoriteter och förorten.

Efter det bytte jag mitt vattenglas mot crackpipa och methamfetamin.

Läge att helgardera.

Om jag någonsin bordar ett plan där även Christer Björkman befinner sig, kommer jag att blogga om att jag önskar att planet störtar. Och jag kommer att mena det. Av hela mitt hjärta. Jag är beredd att offra mitt liv för att freda mänskligheten mot detta monster.

The greater good etcetera.

Antimello FTW.

4 kommentarer:

Parne sa...

Du vet ju var jag befann mig igår. På akuten med sambon och dottern. Vi fick ett eget rum med tv när vi väntade på läkaren. Där sitter man med sin dotter i en sjukhussäng, melodifestivalen rullar igång och så säger han precis det där. Just där, just då, varför? Varför ska den jäveln säga sådär och få en hel ishall samt en hel nation att klappa händerna just då? Varför ska jag definitivt behöva tappa tron på mänskligheten när jag sitter med mitt sjuka barn på akuten?

138 sa...

Tyvärr för att verkligheten så sällan är rimlig.

Anonym sa...

I would guess at Hanger 18 shaped picture disc - defo something from the Rust In Peace era anyway.

138 sa...

”Hangar 18” shaped pic disc, indeed.