tisdag 15 februari 2011

Göran Greider: Fuck me and marry me young

”I dag kan ingen försvara slaveriet, men det fantastiska är att de mest upplysta och progressiva människor i sitt försvar av köttätande omedvetet argumenterar på samma sätt som slavhandlare en gång gjorde: Vi har rätt att exploatera de afrikanska vildarna eller döda någon miljon kycklingar om året eftersom vi är intelligentare.

Framför allt har vi mer makt än djuren och därför har vi rätt att döda och äta dem. Så ser det alltigenom ohållbara grundargument ut som ständigt återkommer när människor pressas på varför det är moraliskt acceptabelt att äta kött – och när de sagt det ser de ofta litet bedjande ut, som om de visste att något inte stämmer.”


Stark tobak från Göran Greider, poet och själv likätare, i dagens Aftonbladet. Enormt stort kudos till Greider som omedvetet börjar snegla åt Karl Buechners håll. Många bäckar små etcetera.

”Varför väcker djurrättstanken då så starkt motstånd? Därför att alla makter här sammansvär sig: religiösa traditioner, delar av vetenskapssamhället, tunga och slutligen ekonomiska intressen och slutligen vår egen lättja och till och med våra reaktionära smaklökar. Ytterligare en förklaring är att det inte finns några bra invändningar mot djurrättsetiken och har man inga argument blir man ofta passionerad.”

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Göran är en hjälte. Jens Holm är en annan.

http://jensholm.se/2011/02/15/forbud-mot-djurforsok-riskerar-att-skjutas-upp/

Jag försöker göra mitt. Han fick mitt kryss i valet i alla fall. :D

Så länge jag slipper läsa om den infatila fåntratten Singer och hans jävla hotretorik, älskar jag djurrättsmänniskorna. Upp till kamp! Ner till kramp.

erik sa...

i grund och botten handlar det om lathet... människan är extremt konservativ i sin natur och all förändring som innebär att man måste förändra sitt levnadsätt och sina vardagliga rutiner förkastas. Det är när människan pressas till förändring (må det vara av moraliska eller fysiska orsaker) den stålsätter sig och leverar argument till sitt försvar som om de gick på speed.


ytterst få vill slakta djuret eller se det lida men köttet äter man gärna för att "så har man alltid gjort". jag blir så jävla trött...

k sa...

Var i Mörby centrum idag, helvete vad det haglade med pälsar där

"..by oppressing innocent life you've lot your right.."

Laks sa...

Håller med Erik. Det är helt sant att människan inte gillar att anpassa sig. Varje liten sak som någon gör annorlunda attackeras och uppfattas som kränkande för dem som inte gör likadant.