fredag 4 februari 2011

Jag hatar er och hoppas på ert snara frånfälleSoundtrack: Suveränt och solkigt, om vartannat, signerat Manowar. Jag vet inte riktigt hur det gick till. Bara en sådan dag.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Veganmupp

138 sa...

Och din poäng är då att… Ja, vad är den?

Johan sa...

Men hatet måste väl ändå vara större mot slentrianköttätarna som inte vill veta att det är ett djur deras köttfärs består av, som inte klarar av att se huvudet på en fisk osv... Restaurang Djuret är mycket mer ärliga i det fallet, på samma sätt som jag kan uppleva de som jagar, de vet om att maten på bordet har levat och inte bara varit vakuumförpackat.

138 sa...

Ett felaktigt ställningstagande blir väl inte mindre felaktigt för att den som gör det är medveten om det? Eller…?

Johan sa...

Nej, det har du en poäng i. Men de har i alla fall en åsikt om det och det uppskattar jag mer än de som aldrig reflekterat över något alternativ.

138 sa...

Trve och halvtrve. Du tycker ju inte att Bert Karlsson är en skön lirare bara för att han har en åsikt om allt från pattar till att stifta raslagar.

Johan sa...

Okej, jag har ingen comeback på Bertliknelsen, absolut ingen.

Fredrik sa...

Jag känner mig som en nazizt, men jag tycker att det finns grader i helvetet. Ska man äta kött bör man välja villt kött. Det djuret fick i alla fall leva i sin rätta miljö.

Men jag känner mig helt sepe då jag skriver det... Jag inser vilken sjuk moral det är.

Men bilden, den är absurd. Är det bara jag som tänker på en dålig "restaurangen vid slutet av universum"?

Anonym sa...

själv vegetarian men älskar Clarks mockapjuck... men jag ställer mig bara frågande till att ha skinnväst när du går ut så hårt? rimligt?

138 sa...

Anonym: Absolut i gråzonen för varats olidliga rimlighet/orimlighet. Jag bär skinnjacka också. Båda köpta begagnade. Mitt försvar.

Mats F sa...

Ah, den där skinnvästfrågan har jag själv grunnat på från och till under de dryga två år jag följt bloggen. Skönt att någon annan vågade fråga först. Man vill ju inte bli nerspydd med 138-gradig galla i onödan :)

Tänkte förresten ta tillfället i akt och tacka för en grym blogg som inspirerar på flera plan; språkligt, musikaliskt, filosofiskt, misantropiskt osv. Skitbra läsning helt enkelt.

Detta till synes brunnästa inlägg har för övrigt inte ett dugg att göra med det faktum att jag lämnat in ett svar på den pågående Bullet-tävlingen utan kommer rakt från hjärtat.

Tack och bock/get!

Adam sa...

Jag är vegetarian, men köpte ett par nya Dr. Martens i höstas. Ångrar det då och då, men hoppas jag kan kompensera upp för köpet i längden.

Anonym sa...

Mupp

Anonym sa...

Skulle kunna ställa samma fråga själv, mupp.

138 sa...

Anonym: Nej, tyvärr skulle du inte kunna göra det. Min poäng är så plump och uppenbar att ett spädbarn skulle kunna lista ut den: Jag föraktar en restaurang vid namn Djuret och dess kunder. Punkt.

Din poäng tycks vara att manisk och på flertalet blogginlägg upprepa ett ord som bara medelålders män som fortfarande bor hemma och som sprutar ur sig kommentarer på aftonbladet.se, finner förolämpande.

FTW: http://www.youtube.com/watch?v=2cEPydnb0Ns

Anonym sa...

Båda köpta begagnade. Mitt försvar.

va? varför är det ett försvar? löjligt. du går runt med slaktad djurhud på kroppen, men tycker det är okej eftersom du inte köpt kläderna nya, till fullpris? lev som du lär, jävla tönt.

vh,
RIKTIG vegetarian

Anonym sa...

Jag bugar och bockar för denna lektion i debatteknik.

138 sa...

Anonym: Trots att detta inte är en studiecirkel på ABF, där det är tänkt att du ska lära dig något, bockar och bugar jag för en välbehövlig lektion i hur man anonymt ska kommentera på aftonbladet.se,

138 sa...

RIKTIG VEGETARIAN: Jag förstår din magreaktion och dina åsikter, och har till viss del respekt för dem, trots att du inte riktigt har grepp om hur uttrycket ”lev som du lär” ska användas.

Men precis som att jag tyckte det var åderförkalkat att det fanns veganer på 90-talet som kritiserade Food Not Bombs för att de delade ut VEGETARISK mat till hemlösa, ser jag ingen poäng med att avstå från att bära secondhandläder.

Dödsstraff för mördare ger inte offret livet tillbaka, och att jag slänger en skinnjacka jag köpt av en polare ger inte kon huden tillbaka. Jag har förståelse för de som avstår att bära skinn då de känner äckel, men då jag inte gör det ser jag ingen poäng med att wasta funktionsdugliga plagg.

Dessutom kommer jag alltid att välja begagnat skinn framför nyproducerat syntetmaterial, då jag tror på återanvändning för att försöka dämpa konsumtionshysterin och vår utarmning av planetens resurser.

Att som du tro att det beror på priset, tyder bara på smärtsamt dålig modekoll. En trve vintageskinnjacka kostar mycket mer än en nyproducerad dito.

Eller så bryr jag mig bara mer om mitt utseende och min image mer än en kos existens.

Väl själv.

Johan sa...

http://granvik.blogg.se/2010/may/

Hur får man en vänrelation att fungera när man föraktar sin vän?
Jag undrar verkligen.

138 sa...

Precis som alla relationer krävs det att du är lyhörd för din partner och jobbar, jobbar, jobbar på att få det att fungera. Finns inga genvägar, förakt eller ej: JOBBA.