torsdag 4 december 2008

Modern av all lathet

Som arbetslös har jag mycket tid att spana ut över kvarteret. Just nu blir jag otroligt irriterad på min late granne mitt emot. De håller på och flyttar och har hyrt en flyttfirma. Bra så. Men mannen i familjen står med händerna i fickorna, alternativt på ryggen, och fingranskar flyttkarlarna som sliter. Likt en godsherre spatserar han fram och tillbaka, fram och tillbaka. Håller kollen, timme ut och timme in. Och det är ingen liten kille: stor, kraftig, skägg och skinnväst. Så nog skulle han palla att bära lite själv. Men icke. Denna otroliga lathet är sjukt provocerande.

5 kommentarer:

. sa...

Äh, nu är du gnällig. Jag älskar flyttfirmor. Några trevliga förbrytare kommer och hjälper dig flytta på dina saker, medan du fixar klart allt det sista. Du betalar ett par tussar och så slapp du bära alla dina skivor (allvarligt, hur orkar du bära dina skivor?) och möbler och i mitt fall, kläder och skor. Hur bra som helst. Din lata granne kanske har ryggskott?

Anonym sa...

Riktigt scenario: Bror Olsson jobbar som flyttgubbe ihop med Emperor Magus Caligula + random präststuderande. Just denna flytt är extra jobbig.
Caligula: Vi fixar det här. Jag ber.
Prälle: Jag ber OCKSÅ!
Caligula: Jag ber MER! Min Lord är starkare än din!

Herral de Santina sa...

Det där... har det hänt? På rikt? Betalar Dark Funeral så dåligt att han måste svartjobba som flyttkarl?

Anonym sa...

Jepp, det har hänt. Fråga O

Per sa...

Du ska inte söka jobb i branchen?
Jag har hört mycket gott om den.
Är också arbetslös nu och jag ska nog göra ett försök.