torsdag 11 december 2008

Volbeat: Game of the arseholes

Just nu drar en dödlig farsot genom vårt land. Denna förolämpning av intellektet kallas Volbeat och är från Danmark. Vårt broderland har bidragit med en del bra saker till civilisationen (Mercyful Fate, Carlsberg, Jakob Friborg, Ungdomshuset, Young Wasteners etc) men Volbeat är inte en av dessa. Gruppen var nyss här, spelade för fulla hus och drog hem fantastiska recensioner från rättshavererande skribenter – nog för att Sverige var ett dumt land, men inte trodde jag att det var fullt så här illa ställt. Att säga att man gillar denna hybrid av allt dåligt från alla genrer, är som att säga att ”ja, jag röstade på Hitler back in the day och är stolt över det.”

Låt mig förklara exakt hur djup min avsky är för dessa danskjävlar. För lite mer än ett år sedan befann jag mig på fest i Örebro. Också närvarande var Charlie från Anti Cimex, ett av de främsta band som någons beträtt den svenska replokalsmyllan. Jag älskar Anti Cimex mer än mycket här i livet, så när Charlie tog fram mobilen och började spela Volbeat och sjunga dess lov, så gjorde det fruktansvärt ont i hjärta, kropp och själ. Och, tyvärr, kunde jag inte göra annat än avfärda min idol. Volbeat kom emellan oss.

Volbeat – säg bara nej.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Volbeat känns så oförargliga. Ungefär som att bli upprörd över Keanu Reeves.

Ja, ja, Danmark har iaf ett ess i pölseburken för jag läste nyss på Blabbermouth att Illdisposed jobbar för fullt på nytt album och att Bo Summer irriterat viftat bort AFM:
"The decision was ours alone, since AFM wanted to continue working with us. Thank you. But no."

Det blir som Bo vill ha det.

Anonym sa...

Instämmer! Volbeatdiggare = samma människor som gillade LOK när det begav sig

Anonym sa...

Ja, vad är det som händer? Hur fan kan det där tramset dra så mycket folk? Människor inser tydligen inte sitt eget bästa.

Herral de Santina sa...

Vad har du emot Keanu? "Point break" = #1 surfsnutfilmen.

åh, jag måste skriva ngt om Bo snart.

Anonym sa...

Keanu har ett - ETT - enda ansiktsutryck.

Och han använder samma tonläge oavsett om det ska föreställa att han friar till sin älskade, beställer en kopp kaffe eller drar en kvick oneliner då han precis blivit satt i brand av en colombian med eldkastare och glest mellan tänderna.

Sådan begränsning kanske inte är helt kompatibelt med yrket skådespelare.

Är du verkligen säker på att "Point break" åldrats med värdighet?

Herral de Santina sa...

Nej, det är ju minst 10 år sedan jag såg den senast så det kan jag inte gå i god för. Däremot så har han i alla fall ETT ansiktsuttryck. Det är typ ett mer än de flesta mollusker som bor i vårt land.

Anonym sa...

Keanu, det är han i matrix va? Han är väl ok?
Volbeat, i mina ögon är det samma folk som gillar dem som gillar danko jones. Folk som tror att det är svettig och sexig rock med glimten i ögat. Fy fan.
Dock har jag svårt att tänka mig att danskjäveln skulle skriva lika meningslösa krönikor som praktfjanten Danko. Det är han och Nima som spelar i en egen division. Danskar är ju hårda av naturen, Kim Bendix, Kirkegaard osv. Det måste man vara om man bor mellan Sverige och Tyskland.

Anonym sa...

rätt bra punk

Anonym sa...

Angående bloggtexten: Godwin's law säger jag bara..

fast du har rätt, volbeat suger - hårt.

Anonym sa...

Jag misstänker att Mustasch och Volbeat har ganska stor gemensam publik.

Anonym sa...

Hmmm, LOK och Volbeat går väl inte att jämföra? du verkar ha stor koll, du lyssnar antagligen på Good Charlotte, hehe...

Anonym sa...

Instämmer till fullo. Detta har de skrivit på sin myspace,
"Metal that even your Mom would like". Säger väll ändå det mesta.

Kolla in de nya In Solitude-låtarna förresten, det är iaf förhoppningsvis metal som din morsa inte kommer gilla. www.myspace.com/insolitudeheavymetal

Herral de Santina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Herral de Santina sa...

Gottfrid: Skitbra låtar. Ser fram emot LP:n. Jävlar vilken Maiden-stöld där i slutet av "Witches sabbath".

Jag och Goth-Henrik snackade just om Volbeat-problematiken, att folk envisas med att nämna Danzig i jämförelse. Vad, det är två killar som sjunger mörkt. Eh. Ja då kan vi ju nämna Eilert Pilarm som jämförelse lika gärna, #1 Elvis.

Anonym sa...

Danzig?! Vart i helvete är världen påväg?

Herral de Santina sa...

Walain: Nu är du ute och bajsar i det blå skåpet igen. Danko Jones må ha sina brister, ganska många vid det här laget, men att jämföra med Volbeat e fan ärekränkning. Danko är ju i grund och botten bara vanlig r'n'r, som från början faktiskt stack ut ur den då rådande action rawk-vågen. Att de sedan råkar ha samma publik som Volbeat å Mustach är väl inte dera fel. Iron Maiden har samma publik som Nightwish, vad ska man göra?

Daniel Josefsson sa...

Väljer att hyfsat ordagrant citera en nära bekant här, med orden jag hädanefter alltid ska använda för att beskriva mitt förakt för Volbeat: Det låter som Brolle, fast lite lite hårdare.

Anonym sa...

138:
Men Iron Maiden har ju inte heller varit bra på över 25 år.

Herral de Santina sa...

Jodå, det har de. FOLKLIGT bra.