lördag 6 juni 2009

”And then you realize we don’t care/We don’t just say no/We too busy sayin’ yeah!”

Goth-Henrik:
”Du skulle älska att vara här. Erkänn.”

Jag:
”Bara om ingen annan i publiken var där. Och 60% av banden.”

Goth-Henrik:
”Fast handen på hjärtat, hade du varit här med mig och Linnéa hade du haft the time of your life. Det vet du ju. Hur som helst, de resterande 40% var i alla fall värt resan: Witchcraft, Voivod, Tank (svinbra), Motörhead, Forbidden, Riot, Ufo, Candlemass, Twisted Sister, Bullet och Grand Magus. Om ett par timmar: Black fucking Sabbath. Tihi.”

Jag kapitulerar. Efter att nyss ha sett ”Yes man” anammar jag en helt ny livsfilosofi. Krillebus 1.38 – ny, uppdaterad, folkkär, livsbejakande – säger ”JA!” till allt och gillar, alltså verkligen gillar, hårdrock.
Vi ses på Sweden Rock Festival 2010. Jag börjar fila på min ackreditering och ursäkt prick nu.

Jag började redan i torsdags, sekunden vi gick ombord:
Anna: Helvete vad glad Christoffer är att vara här. Han springer ju omkring och ler hela tiden, hälsar, skrattar, minglar.
Cornelia: Ja, jag vet. Han är ingen peoplehater. Han älskar ju människor.
(Tystnad med bekymrad, frågande min på Annas ansikte)
Anna: Ja… Det gör han verkligen.

15 kommentarer:

Den Beforskade sa...

Inte lätt att vara svår när man är lättfotad...

. sa...

haha kan vara en av de bästa konversationerna... någonsin

Rock 'n'/or Rolf sa...

Med denna nya livsfilosofi följer också smak för en helt ny musikstil - hädanefter är det drum and/or bass som gäller för din del.

Hjalle sa...

Henke drog till med UFO där bara för att få in ett namn till i listan. Ingen i världen kan inbilla mig att UFO spelar någon som helst relevant musik idag. Det slutade de med runt 1972. Och Black fucking Sabbath är ju också bara trams. Heaven And Hell spelade, inget annat.

Herral de Santina sa...

DB: JA!

DD: JA!

R n/or R: JA!

H: JAAAAA!

Herral de Santina sa...

Hjalle: undrar vad du har at säga om Linnéas recension av det här:
http://www.svd.se/kulturnoje/scen/artikel_3024619.svd

Själv säger jag: JAAA!

goth-henrik sa...

Hjalmar: Kan du inte bara hålla käften? Snälla?

Hjalle sa...

Linnéas hyllning av Europes spelning på Sweden rock är bland det minst rimliga jag har läst:
http://www.svd.se/kulturnoje/scen/artikel_3024619.svd

"Europe är den perfekta kombinationen av superprofessionellt och varmblodigt kärleksfullt. Ett band där allt låter musikaliskt fulländat och samtidigt på riktigt. För att inte tala om låtmaterialet."

"Och mycket är John Norums förtjänst – gitarristen som är så bra att till och med Joey Tempest är ett fan. Hans gitarrspel är organiskt, raffinerat och unikt."

"Och det är aldrig, aldrig tråkigt att lyssna på John Norum. "

Omdömen som får Martins allra bisarraste överdrifter att verka balanserade.
The final freakout.

Reflektion: "Den perfekta kombinationen av superprofessionellt och varmblodigt kärleksfullt" låter som något man torterar fångar med i Guantanamo.

Anal Elf Kid sa...

Jag gråter fortfarande blod över att jag missade "Carrie", som tydligen spelades medan jag fotograferade onda norrmän som skämtade på skånska mellan låtarna, men jävlar vad jag sjöng sönder halsen till "Cherokee".

Bästa indianlåten sen Little Gerhards "Den siste mohikanen".

Hjalle sa...

Efter den obehagliga Europe-incidenten är det dags att försöka lätta upp stämningen en aning:

Buried At Sea med Kevin Sharp från Brutal Truth kör en cover på Eyehategods låt White Nigger. Den perfekta kombinationen av superprofessionellt och varmblodigt kärleksfullt:
http://www.youtube.com/watch?v=UZbsmJSo60A

Linnéa sa...

Hjalmar: Lägg ned. Du är nu exakt lika jobbig som 100% av hatarna jag får mail av så fort jag sköter mitt jobb.

Ett jävla gnäll från Stockholm överlag i veckan. Jag och Henke åker och jobbar på festival. Mycket att hetsa upp sig över liksom.

Herral de Santina sa...

gnälla är ju faktiskt det sthlmare gör bäst. kombinera det med en norrländskbrasilianskitalienskjude så har du den ultimata gnällarern.

Hjalle sa...

Linnéa: Lägg ned. Den här bloggen heter I JUST CAN'T HATE ENOUGH och om jag har förstått saken rätt så är tillspetsade åsikter, verbala påhopp och skärmytslingar en del av dess livsluft och idé. Om du inte tål att din musiksmak kritiseras av åsiktspoliser som jag bör du kanske överväga att 1) själv sluta tycka till om musik i media 2) sluta läsa bloggar som den här.
Nu hoppas jag ju innerligt att du varken slutar med det eller det andra. Att du istället svarar med samma mynt eller bara rycker på axlarna åt tyckarna. Det är ju för böveln kul att tjafsa om saker! Det trodde jag vi alla var överens om här.

Hjalle sa...

Anal Elf Kid: Freak!

Hjalle sa...

Linnéa och Henke: Som ett värmande plåster på era känsliga själar utnämner jag härmed "Hårdrocks-Henkes patchskola" på Linnéas blogg till de roligaste inläggen bland samtliga bloggar om Sweden Rock. Oerhört underhållande:

http://blogg.svd.se/festivalbloggen