onsdag 3 juni 2009

The Sweden Rock Festival blogg wars: ställningen

Linnéa: Etablerar diiirekt, i god Sonic Ritual-sed, obskyra referenser till max. Jag gillar, men vad kommer publiken att säga? Nja alltså. Behöver mer folköl och partyhattar för att ta hem det här.
Och – och! – har tagit bort min kommentar på första inlägget. Svagt, mycket svagt. Är det så man behandlar sina fans?
Martin: Verkar helt fixerad vid just Deathstars och Göteborgshumor. Han kan bättre. Ändå: rolig anekdotinledning men jag tror folk kommer att tröttna snabbt på att läsa om samma band om och om igen.
Mattias: Trumfar med första gästbloggaren. Kalas! Dock minuspoäng för ordleken/vikingareferensen i gästbloggarens inlägg. Alla vet ju att vikingar är astöntigt.
Daniel: Öppnade starkt med en miljard inlägg men ligger för tillfället nere pga amatörmässig uppkoppling. Skärpning!
Jag stannar hellre hemma: Debatteras flitigt på festivalens eget forum. En dark horse!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Martin år mkt mkt kåt på Deathstars. Det är alarmerande. Dom är ju sådana halvfigurer.

Hjalle sa...

Japp, Martin får genast sluta tjata nu!

Väntar med iver på att Daniels 16 plattor bira ska börja märkas tydligare i bloggandet.

Linnéa sa...

Meh, tror du SvD har någon slags svenneblogg där man själv får sålla bland kommentarerna eller? Jag har noll, jag säger NOLL makt. Vad skrev du? Usch vad jobbigt det är att blogga, inte min grej...

Herral de Santina sa...

Jag hånade dig för din okunskap ang. våra STOLTA nordiska asagudar!

Hjalle sa...

Krille: Varför gnäller du på Linnéa nu då? Vad anser du var fel? Var Oden ingen vädergud menar du?

Såhär ligger det till: Tor är åskguden och Oden är hans farsa. Oden är den smartaste guden, chefen för krig, död och skaldekonst. Åskan uppstår när Tor dunkar på jättarna med Mjölner. I samband med åska förekommer ofta regn, så jag tycker absolut att Linnéas formulering får godkänt. Tor är arg = åska och regn. Tor är glad = sol. Oden var ju Tors farsa så jag tycker nog att han har ett genetiskt finger med i väderspelet.

Tor dyrkades främst av enkelt folk – han är böndernas och trälarnas gud. Vilket stämmer rätt bra på Sweden Rock-publiken.

Tor har för övrigt sonen Magne med jättinnan Järnsaxa. Järnsaxa - hur hårt namn är inte det? Får ni en dotter, Krille, ska hon banne mig heta Järnsaxa. Inget tvivel om saken.

Herral de Santina sa...

Jag trodde vädergudinnan för alla lajvande vikingar hette Skade. Men vad vet jag? Jag vänder mig bara till Zeus för mina väderprognoser.

Linnéa sa...

Ha ha haaaa hjalmar ojoj, i love you

. sa...

Järnsaxa = lajvarnamn. Helt ute ur bilden. Det går inte att döpa barn till lajvarnamn. Du förstör ju hela deras framtid.

Hjalle sa...

Lajvarnamn är bannlysta ja. Absolut. Men ingen regel utan undantag. Järnsaxa är ju inte Linblå, Lava, Månstråle, Skogslave, Frodo eller Alvetroll direkt. Ett flicknamn dessutom. Tycker bara att det vore så trevligt att få sitta bredvid Krille och Cornelia i lekparken och höra dem uppvigla Järnsaxa att terrorisera de andra barnen.

Hjalle sa...

Krille och Linnéa: Nu har jag läst på om Skade. Hon var jättinna från början men blev sedermera jaktens och vinterns gudinna. Hon råder alltså inte över vädret i Sölvesborg just nu.

När asarna dödade Skades farsa drog hon till Asgård för att hämnas men istället skedde en förlikning mellan henne och gudarna: Hon blev erbjuden att välja en make bland gudarna och hon krävde att gudarna skulle få henne att skratta. Loke binder ett rep mellan sin pung och skägget på en get. Efter att under de andra gudarnas skratt ha sprungit fram och tillbaka ett tag faller Loke i Skades famn. Skade garvar nästan på sig och de gifter sig på studs. Ungefär som en genomsnittlig raggning på Sweden Rock alltså.