torsdag 4 juni 2009

Genus schmenus:
”Bring out the ice cubes and the hot water/This is the 2nd half/And not the 2nd quarter”, a.k.a. jag önskar att Bingo Rimér dog

Hur du förstör en fantastisk dag, lektion #138.
Börja dagen med gröt, kaffe, Totalitär, Final Exit och Running Wild. Fantastisk start!

Skjut sedan allt i sank genom att läsa Metros framsida: ”Sköt tjejkompis till döds av misstag”. Fundera kring varför det verkar bli viktigare och viktigare att peka ut flickor, tjejer, mammor, kvinnor i media. Är det värre att skjuta ihjäl sin polare om det är en kvinna, än om det är en man? Ska vi bli ledsnare av rubriken då den får kön? Bli lite sur men trösta dig med att du själv försöker agera motvikt på din arbetsplats genom att slipa bort ordet ”kvinnlig” innan yrkeskategorier som ”polis”, ”läkare”, ”detektiv”, ”pilot”, ”journalist” etc.
En snut är en snut, punkt.

Kom till jobbet. Gör misstaget att bläddra i Expressen Fredag. Läs en text där Bingo Rimér och Katrin Zytomierska beskrivs som ”Sveriges svar på Tommy Lee och Pamela Andersson”. Inse att allt är kört. Nog för att Tommy Lee är en kass tribaltrummis, technofanatiker och helt slut som människa, men en sådan jämförelse förtjänar inte ens han. Kom till slutsatsen att du hellre vill att ditt framtida barn kommer hem från första dagen i plugget läsandes ”Protocols of the elders of zion”, än ett exemplar av Expressen Fredag. Råka läsa hur Bingo indirekt kallar tjejerna i sin egen tidning för horor, och halvfiguren till ”journalist” (Beatrice Birkeldh, fuck off) tycker att det är roligt. Räkna på om du har råd att lägga ut ett kontrakt på Bingo och Bea men inse att plånboken är för tunn.

Dag förstörd.

5 kommentarer:

Den Beforskade sa...

Tycker du ska börja använda kjol, hålla käften, söka till Polishögskolan och bli ett snutbögluder.

Herral de Santina sa...

Jag har redan kikat på det. De har alldeles för höga fysiska krav. Du måste uppdatera dina simkunskaper. Typ ta om simborgarmärket, baddaren etc. Det orkar jag inte.

Slobodan Burgher sa...

"Kom till slutsatsen att du hellre vill att ditt framtida barn kommer hem från första dagen i plugget läsandes ”Protocols of the elders of zion”, än ett exemplar av Expressen Fredag."

JA!!!! Bra sagt.

Parne sa...

Men nu du käre kamrat...Tommy Lee må vara en ganska kass människa...Men han är fanimej världens bästa rocktrummis. Jag får gåshud bara jag hör fanskapet spela ett rakt jävla fyrtaktskomp. Det svänger katten!

Überreferens: Enda plattan utan Vince på sång. Det självbetitlade mästerverket från 1994. Även nyinspelningen av "Shout" från "Generation swine". Där pissar han på alla.

Anonym sa...

Som Burgerslobo här ovan anmärkte så är du verkligen på god väg att samla de bästa meningarna som skådats på länge till den där essäboken om medhavandeskap/föräldraskap.
mvh susmonki