tisdag 5 juli 2011

”Exodus attack/Filthy sound of death and pain”


Ain’t no feeble bastard – till höger.

Två dagar har gått sedan Big Four-spektaklet. Rent allmänt är det största samtalsämnet hur extremt hårt Gary Holt dominerade i Slayer.

Idag på gymmet kör jag först hela ”Hell awaits” och sedan hela ”Bonded by blood”, och inser hur rimligt det är att hösäcken Hanneman måste bort.

Oavsett om det beror på en köttätande sjukdom eller en konflikt med Kerry King, som ryktet säger, är det helt klart att Holt representerar energi och liv, medan Hanneman står för soffpotatis och rigor mortis.

Men det jag tar med mig mest från hela helgen är Gary Holt och hans Discharge-ryggmärke. Jag ser framför mig hur fyrtiosjuåringen väljer ut ”Hear nothing see nothing say nothing”-märket i någon obskyr, punkig DIY-distro, och sedan går hem och syr på det på sin jeansjacka.

Sedan toppar han med Angel Witch.

Hjärtskärande och tårdrypande vackert.


Mellansnacket, för i helvete. Mellansnacket! Med eko!Min sida i dagens tidning. Du läser delar av den – här. Och om du känner för att läsa nedanstående artikel, kan du göra det här. Det kostar en krona. Som hittat!

8 kommentarer:

Pär Arvidsson sa...

Dagens skivtips, Exodus _ Hardcore Metal och Exodus - and then there were...300 Live 85 och 86 med ett mellansnack som är oöverträffat. den enda som kommer i närheten är Araya på Hell Awaits-turnen.

138, a.k.a. CRJ sa...

Var hittar jag Arayas prat då?

Tompa sa...

Blev ju totalkär i Gary och hans utvecklingsstörda bangande! Synd att man ska se den bästa Slatyerkonsert man sett på TV. Skittrist har det varit när jag sett dem.

Neven Trosic sa...

Håller med om att Gary Holt var grym och passade väldigt bra i bandet, men ser trots det gärna att Hanneman kommer tillbaka förr eller senare. Dock inte dennes ohyggligt fula och säckiga skinnbrallor.

Pär Arvidsson sa...

Dynamo-85

Och Exodus-livearna är från 84 och 85. Inget annat. Skrev fel.

Anonym sa...

Ska erkänna att jag inte hade en jävla aning om nån Gary Holt men han gjorde fan i mig min kväll.

Anonym sa...

Är det bara jag som tycker att Henke Palms scenstil påminner jävligt mycket om Gary Holts?
Nu har jag visserligen bara sett ett framträdande med Holt [på TV], men ändå.

138, a.k.a. CRJ sa...

Jag tycker nog HP påminner mer om nye killen i Priest. Eller vice versa. Och det är en komplimang. Richie var det enda bra med Priest på SRF 2011.