måndag 4 juli 2011

Helt seriöst, utan ironi eller skämt:
Hur.
Jävla.
Svårt.
Kan.
Det.
Vara?

Jag sitter och sms:ar vänner mitt i natten för att ta reda på om det heter dub step, dub-step eller dubstep, för att det ska bli rätt i tidningen. Men när det gäller hårdrock är tydligen rättstavning och research helt och fullständigt irrelevant.

Jag är ledsen att låta som en kommentar på aftonbladet.se. Men alltså:

Jag baxnar över ignoransen och okunskapen.

Baxnar
, för i helvete!

10 kommentarer:

Tre-R sa...

Fast Megadeth har väl alltid varit mer trash än thrash metal.

martin sa...

Snabba ryck, oinitierade redigerare. Det brukar vara svaret på det mesta. Hur skulle annars Megadeth ha spelat i Göteborg 1990 (när det närmaste de kom var Sthlm och Köpenhamn), Jason Newsted benämnas som James Hetfield och Tom Araya tillskrivas åldern 60 år. Och detta bara från AB:s dedikerade Hårdrocksmagasin/bilaga...

138, a.k.a. CRJ sa...

Martin: Yes! Ha ha ha, touché. Jag väntade på att ngn skulle upptäcka James/Jason. Det får jag ta på mig rakt av. Jag litade inte på mina egna instinkter.

I infotexten från bildbyrån stod det ”James Hetfield and Kirk Hammett at Roskilde 1995”. Jag satt skitlänge och tänkte att inte fan ser det där ut som James.

Men eftersom jag är diagnostiserad med ansiktsblindhet valde jag till slut att lita på bildbyråns info. Det var ett misstag. När bilden kom på papper så såg jag ju klart och tydligt att det är en bas, det hade jag missat på skärmen.

Oh well.

Snyggt att du upptäckte det. Vill du ha en Dave Murray-autograf som pris?

Jag tycker i och för sig att dessa tre misstag är rätt naturlig mänsklig faktor, till skillnad från att gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på stava en specifik genre HELT ÅT HELVETE FEL, speciellt när hela Big Four handlar om just den specifika genren. Hur är det ens möjligt?

138, a.k.a. CRJ sa...

Alltså, for real: Hur är det möjligt?

martin sa...

Lugnt, behåll du Murray-kråkan. Visst, thrash vs trash är ett evigt gissel. När det begav sig spelade jag i ett band med en knappt tio år äldre gitarrist av typen "aggressiv blandmissbrukare från Skåne". Han ringde mig dyngrak en kväll och undrade om det verkligen skulle vara två "h" i thrash. Hur dyrt och heligt jag än svor på att det ABSOLUT skulle vara det var han mer benägen att tro på sin tatuerarpolare, som satt bredvid med nålarna i högsta hugg. Han blev till sist för full, så det blev inget tatuerat den kvällen. Såhär i efterhand hade nog tatueraren rätt - texten skulle ju in i ett banér under en svajande confederate flag på överarmen. Så stavningen med bara ett "h" hade funkat tusenfaldigt bättre....

Pol Pot sa...

Apropå ignorans och okunskap, ignorans och okunskap betyder precis samma sak, dvs är varandras synonymer. http://www.synonymer.se/?query=ignorans

138, a.k.a. CRJ sa...

Pol Pot: Vad är din poäng? Att visa att du kan posta länkar?

Polargrinder Pothead sa...

Nej, att det är ett tecken på lingvistisk ignorans (okunskap) att använda dessa två ord som två olika när de betyder samma sak. Vilket artikeln handlade om, lingvistisk ignorans. Moment 22.

138, a.k.a. CRJ sa...

Jag är medveten om ordens innebörd. Men då mitt språk sällan är sparsmakat, utan stilen oftare drar åt det överbelastade och onödigt tillkrånglade, tycker jag att jag ofta kör på massa ord med liknande innebörd som utsmyckning. För att jag vill, helt enkelt. Moment 138.

Pål Anabål sa...

Touché