söndag 4 oktober 2009

Marcus Birro och skattemedel: Helt klart inte ett bra system för någon annan än Marcus Birro själv


Rätt look – närvarande.
Talang och stabil mental status – frånvarande.
Helvete Marcus, how can you be so not cool?

Jag shanghaiar en text från Jonas:

”Jämnställdhet på TV4. Ragnar Bengtsson ammar. Han vill snacka könsnormer. Han vill vara närvarande i sitt barns uppväxt. Därför har han styrt upp att han mjölkar från sina bröst.
Marcus Birro i studion för att kommentera. Han tycker det är svårt att vara pappa, men fantastiskt roligt. Han har fått 280 000 av våra skattepengar för att skriva en bok om sin pappa. Pappan är från Italien. Idén med boken, så vitt jag förstår, var att det var väldigt speciellt att ha en pappa från Italien. Boken har inte publicerats.”

Marcus Birro får en årslön för att skriva en bok om att han är speciell. Ja, onekligen Marcus. Du är speciell. Men inte så speciell som jag. Jag tycker också det är fantastiskt roligt att vara pappa. Inte så svårt dock. Det kommer väl när min dotter vill dejta poeter. Men – och här kommer triumfen! – min pappa är en brasiliansk italienare med judiskt påbrå. 3 x alibi – I win, you lose. Suck it.
Han fick mig inte när han var 70 bast, så jag kan inte dra det kortet ur den mediala tyck-synd-om-mig-leken. Däremot har han varit frånvarande under hela min uppväxt, en status som håller i sig än idag. Sympatipoäng, eh? Tår i ögat, right? Lidande kultursidekredd, topp?
Därtill så:
1. Äger även jag en svart kavaj.
2. Älskar även jag Sisters of Mercy.
3. Kan även jag alfabetet.

Så… Where’s the fucking cash?

Soundtrack: Children of Bodom ”Skeletons in the closet”· Varför, oh gud, finns detta band? För att överleva genomlyssningen frammanar jag inom mig bilden av Cornelias ansikte när hon utan förvarning och förkunskap utsattes för Children of Bodom. De går på scenen, spelar i exakt 3 sekunder, Cornelia reagerar som om hon fått en kraftig elchock, stirrar på mig med uppspärrade ögon och viskar flämtande ”Vad… är… det… här?!”. Jag önskar jag hade ett svar.

8 kommentarer:

Bengt sa...

Jämställdhet stavas utan n. Bra veta om man ska skoja om det. No pun intended.

labadin sa...

bengt: vore det inte bättre om du påpekade det till personen som gjorde felstavningen istället?

Gran sa...

Jag ha noterat och jag har ändrat. Tut-tut.

Bengt sa...

labadin: det förändrar väl inte att det är lika felstavat här? Att döma av deras bloggar är Krille den som förefaller mest intresserad att debattera genusfrågor offentligt. Snabbt gjort att slänga in ett [sic] om man vill underlätta för läsaren att betänka textens budskap istället för att leta stavfel. Som förespråkare av queera perspektiv tycker jag självklart det står var och en fritt att stava hur hon/han vill.

Herral de Santina sa...

Att förändra Jonas OG-stavning vore att förändra verkligheten. Sådant sysslar jag inte med. Jag fabricerar inte verkligheten. Jag är verkligheten.

Tut-tut.

. sa...

Bengt: Stava hur HEN vill.

Anonym sa...

Deb: haha, EXAKT!

alla: rättstaving FTW

labadin sa...

"det förändrar väl inte att det är lika felstavat här?"

varför rätta stavning i ett citat? finns ingen anledning. lägga till ett (sic)? möjligtvis, men att ändra något i ett citat är inte att citera