torsdag 14 oktober 2010

The graveyard of Göteborg


Jag hoppas att Graveyard ser ut så här nästa gång jag ser dem.

Musik: Raka rör, inget krångel.

1. Jag har fått ta del av två låtar från Graveyards kommande album. ”Hisingen blues” och ”Granny & Davis” släpps på en singel inom kort, fullängdaren kommer tidigt nästa år. Det låter – Graveyard. Extreeemt mycket, till och med. Kudos till eget sound som går att identifiera på en sekund blankt. Speciellt den hårdare ”Hisingen blus” förtjänar att spelas på högsta volym. Längtar efter skivan.

2. Sikas borde bli världspresident tack vare sina musikrecensioner. Om inte han kan får Keith Morris jobbet. Black Flag/Circle Jerks-legendaren återvänder med Off!. Det är megahardcore. Jag älskar megahardcore. Och självklart har Raymond Pettibone ritat omslaget. Kolla in videon där du får se hur han gör det. Du har tid – den är en minut lång. Mer fakta hittar du hos punkexperten Nightstick Justice.

3. I april i år råkade jag ut för en Headed For Disaster-chock. Läs om den samt en beskrining av bandet – här. Nu har stockholmarna släppt sitt debutalbum. Ingen klassiker men en klart värdig dos åttiotalistisk crossover modell västkust, helt befriat från machostrunt och spända biceps. Velourmannens metalhardcore FTW! Tyvärr finns den inte på vinyl, vilket jag hoppas kommer att åtgärdas snart. Cd:n är dock så elegant och smidigt paketerad – se bild nedan – att du gott kan peta in den i samlingen tills vidare utan att skämmas. Köp. Nu.


Reaper space freak crew, coming for you.

3 kommentarer:

Stabilo Boss sa...

Fint omslag där! Står det någonstans vem som ritat?

138 sa...

Ruben Vargas Dahlstrand står det.

Stabilo Boss sa...

Tackar för upplysningen.