måndag 16 februari 2009

Debaser: en odyssé i foton, fitta, sugande och bredbent rawk’n’rawll


Patrik funderar noga på nästa örhänge som ska serveras de skrikande massorna. Notera subtil reklam för ett garagerockmagasin.


Goth–Henrik: Skatepunk?! Är det Magpie?
Linnéa: Trallpunk?! Är det Mimikry?
Jag: Nej, det är… Supersuckers!
Alla unisont: Fyyy faaan!


Du kan ha på dig en cowboyhatt för att driva med folk som har cowboyhatt. Men i slutändan kommer du bara att se ut som det du är: en kille i cowboyhatt.


Visserligen cowboyhatt även här. Men den där Judas Priest-turnétröjan i original från 1984 fungerar som ett mycket effektivt avlatsbrev.


Efter konserten diskuterade jag och Karen Cuda vår gemensamma fascination för typical boots of Polish peasant. Vi bestämde oss för att öppna en skola: Karen & 138’s Academy of Polish Peasant Boots and Combat Bass for Women. Sedan insåg jag att hon spelar med fingrarna och ursäktade mig snabbt från konversationen.

För en mer noggrann genomgång av gårdagens dj-pass, Supersuckers, Nashville Pussy samt vilka skivor som spelades hänvisar jag till Patriks blogg – här. Själv är jag mest nöjd över att jag…

1) Insett av Gang Greens liveversion av ”Alcohol” från 1990 är mycket roligare att spela än studioversionen. Chris Dohertys mellansnack saknar motstycke. Han räknar upp spritsorter – ”Is it about… Gin?” – för att sedan sluddra ”No, it’s about (ohörbart) some good ol’ fucking alcohol”. Och sedan, sedan drar de igång en sådan bestialiskt snabb version av denna monumentala alkoholisthit att jag saknar ord.
”I’d rather drink than fuck”? Helvete, helvete ja. Sign me up. Jag har länge planerat en längre avhandling kring denna låt som kan få den mest renlevnadsglade att anamma Christer Petterssons livsstil. Det får vänta till en annan gång. Tills vidare konstaterar jag att Chris är den ende sanne Doherty värd namnet.

2) Fick spela Tampax ”Tampax (in the cunt)" från den magnifika splitten med Hitler SS (1978). Detta fick Linnéa att skratta rakt ut och spontant utbrista: ”Vaddå, gillar de inte tamponger eller?”.

Supersuckers i siffror:
1 cowboyhatt.
2 par solglasögon.
396 män mellan 30 och 40 med flint och fittskägg.
3 000 perfekta trumrullningar.
Ett oändligt antal helt värdelösa Birdnest/Fat Wreck-låtar.

Inga kommentarer: