tisdag 3 februari 2009

We gotta know: How lowbrow can you go?

Kommentar från en bekant angående inlägget nedan:

”Du går på mot low brow-kultur som gräsklipparen i Braindead.”

Jag håller inte med. Jag omfamnar lowbrow. Jag dyrkar lowbrow. Helvete, jag skulle till och med kunna hävda att jag, per definition, är en anti-intellektuell urkraft. Vad jag dock vänder mig mot likt den gravroterande Darby Crash (tack, Hollywood!) är en total avsaknad av humor och en total dominans av grabbighet. Som i ”2 ½ män”. Eller ”Elvis”. Jag har skrapat roligare saker från undersidan av min sko efter en promenad i hundrastparken, än dessa två exempel.
Nej, ska det vara lowbrow, ska det vara Lower East Side-lowbrow. Som nedstående exempel. Knapp läskunniga, narkotikamissbrukande gatubusar och före detta marinkårssoldater som älskar Hare Krishna, hatar bögar och spelar fantastiskt högerreaktioner, patriotisk metalhardcore. Det, det är roligt – på riktigt.Och på tal om det. Eller, inte alls egentligen: Tragedy kommer till Sverige i maj.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Var Pro-Fags homofober?

Anonym sa...

Var Pro-Fags homofober?

Tomas K sa...

Va fan turnerar Tragedy nu för? Kom inte Nerve Damage för flera år sen? Men det är väl trevligt att gossarna kommer över. De kan ju få släppa nåt nytt kanske.

Anonym sa...

Va i helvete är "lowbrow"?

The Fat Controller sa...

OK, 2 1/2 män kanske inte är lowbrow per definition. Men att du är en "antiintellektuell urkraft" är ju bara bullshit. Du kommer bara inte ihåg var du lade de där runda glasögonen någonstans.