söndag 22 februari 2009

Konstfack: The game of the arseholes, pt. 4



Konversation på Sugar Bar, ca. 23.00.

Goth-Henrik: Men Konstfack är väl som en folkhögskola?
Cornelia: Va? Det är ju jättesvårt att komma in.
Goth-Henrik: Näääe, är inte det så att vem som helst får komma in där och lalla omkring som på vilken folkhögskola som helst? Det är väl bara idioter och lallare på Konstfack.
Cornelia: Du är galen. Det är jätteprestigefyllt och supersvårt att komma in. Folk söker i flera år innan de accepteras.
Goth-Henrik: Fast jag har en bekants bekant som går där. Han är superduperkorkad och kom in.
Cornelia: Men han kanske är bra på konst.
Goth-Henrik: Jaha, då har jag missförstått allt.

Efter att ha läst dagens DN – där en grupp människor, vars föräldrar uppenbarligen är syskon, uttalar sig – vet jag inte vem av dem som har rätt. Helvete, fortsätter det så här kommer Konstfack att sänka bostadsvärdet på hela området. Vem vill bo granne med ironiska mustascher, kulturskägg och stirrande, tomma fiskögon? Inte jag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

"I viss mån sysslar vi med lagöverträdelser. Vi har bytt plats på prislappar i mataffärer och flyttat affischer från lagliga affischeringsytor till olagliga. Jag ser det som ett trotsigt vardagsbeteende som syftar till att bryta normer." John Huntington.

VARDAGSBETEENDE?! VARDAGSBETEENDEN ÄR VÄL FÖR FAN INTE KONST?! Debila jävla idiot.

"I den konstnärliga processen kan det hända att man bryter tabun eller överskrider gränser." Grant Watkins.

Bryta tabun och gränser = slå sönder en tunnelbanevagn och klottra vilt eller låtsas vara psyksjuk och bli intagen. Hur vore det om ni bröt tabun och skar halsen av er själva på sergels torg?

"Det är också viktigt att komma ihåg att lagen inte alltid har rätt och att konstnärer, ja, alla medborgare, har en skyldighet att ifrågasätta om vårt samhälle är format på bästa sätt." Joakim Forsgren.

Jamen, det är klart vi vill ha kverulanter och personer som inte egentligen är sjuka på våra medicinska institutioner och det är klart att det är varje man eller kvinnas rättighet att klottra och slå sönder tunnelbanevagnar om den känner för det. Här näst vill jag se brats som gruppvåldtar fulla tjejer och använder "konst"-argumentet i domstolen. "Man ska ju protestera om man inte tycker att lagen är bra för folket".

Min pappa gick på konstfack på sent 60-tal, tidigt 70-tal. Han hoppade av efter en termin, då hans idé om konst inte gick ihop med lärarnas. Min pappa är bildkonstnär och gillar att måla tavlor. Inte provokativt nog skulle Konstfack säga idag och det sa de nog på den tiden också.

Anonym sa...

fan vad långa terminer dem måste ha på konstfack

Anonym sa...

Christoffer, var det här på bloggen du citerade det där om att folk som säger att de gillar provokativa saker, aldrig gillar att bli provocerade själva? Det är så jävla mitt i prick. Typ som Myspacegothbrudarna som fläker ut sig och säger att de gillar "anything disturbing. I rather make you feel uncomfortable than nothing at all". Jaha? Vafan ska konstfackarna göra när "normerna" är brutna då? Idioter.

Henry: Min morsa gick också på Konstfack tidigt sjuttiotal. Hon målar fina tavlor. Inte fan byter hon prislappar på Konsum.

Anonym sa...

Självklart är det allas medborgeliga skyldighet att bryta normerna i samhället för att uppnå ett bättre samhälle.Att man anser att det mest optimala sättet är att byta prislappar på Konsum,visar väl bara vilken bortskämd och egotrippad liten isolerad ankdamm man själv guppar runt i.Skicka dom på samhällstjänst i Afganistan!