lördag 3 april 2010

”Phone Plains, Lily Homes, Stab South and SOFO dream/Standing up and fighting is what living here means/To survive you've got to earn your respect”


”Gubbjävel! Jag sa en halvskummad chailatte med sojamjölk och kanel, inte en helskummad! Gör om, gör rätt!”

Dagsrapport. Sorteras under söderromantik och bebisprat.
Morgontidig bebis, morgontidig vän, vårväder. En perfekt trio av förutsättningar för att ge min dotter sin första, genuina hipsterheldag på Södermalm. Sagt och gjort: jag, Death Row-Henrik och Olivia Obliteration rasslar iväg till fots över Liljeholmsbron medan staden sakta vaknar till liv.

Två män och en bebis äter gemensam frukost på queerkorrekta Copacabana – insert homoadoptionsskämt here. Sedan vandrar vi iväg genom Tanto bort mot the Seducing SOFO, Hipster Sanctuary.

Vi hoppar in och säger hej till Jenny och Tyson på Infamous. På Pet Sounds köper vi vinyl. Utanför Electric Tattoo träffar vi Jon och Kalle. Den sistnämnda ska karva in en måne/häst/fladdermus-tatuering på den förstnämnda. Medan de sätter igång bänkar vi oss inne på studion så att Olivia Obliteration får sig en frukstund. En person ringer och vill förneka den objektiva sanningen att de två första Iron Maiden-skivorna är punkiga. Death Row-Henrik nappar inte.

An Ideal For Living köper vi mer vinyl. Den snälle skivnasarfarbrorn bjuder på färgglada hårdrocksknappar för att hylla påsken, Jesu högtid. Utanför Svart Kaffe, mitt forna favorithak innan de började ta extra betalt för extra pålägg, hänger Rugge, Jenny och Marcus.

Alla myser i solen. Livsnjutande.

När jag väl kommer hem har min dotter tillbringat hela fem timmar enbart i sällskap med två män. Hon lever. Hon är inte skadad. Hon är på jättebra humör och har haft en fantastiskt spännande dag.

Hör du det, Eva Sternberg?
Din förbannade analblekta skata till biologistkärring.
Fuck jävla off.

Uppdatering: På kvällen var jag ensam med Olivia i ytterligare fem timmar. Cornelia var på Debaser och svirade till Masshysteri.

Olivia. Lever. Ännu. Vilket mirakel.


Dagens fångst.


”Det är som i en godsibutik, en färgexplosion, pow pow pow!”

6 kommentarer:

Parne sa...

Trevlig inlägg. Fan, bjöd han på sådant godis? Bra farbror! Kärlek till er alla. Har Henke fattat att Orgasmatron och Rock´n roll krossar än?

Anonym sa...

Ha ha! Hur var det nu med att ta emot godis av gamla farbröder? Kalla mig snubbe (typ) nästa gång och jag lovar att vara givmild fortsättningsvis också. Snygga knappar! Välkommen åter...

Pär Arvidsson sa...

Phenomenon är bästa UFO-skivan.

Jonathan Strandlund sa...

Accept-märket. JUST ett sådant hade min grabb på jeansjackan förra sommaren. Sparad från min ungdom. Den ligger troligtvis i någon sandlåda just nu för borta är den. Fråga - vet du vart man kan få tag i en ny? Antar att även din är en kvarleva från förr.

138 sa...

Anonym farbror: Ha ha ha, ok. Fair enough. Det blir snubbe i framtiden. Tack för god service.

Jonathan: Nej, jag fick ju den knappen på An Ideal For Living igår, skivbutik på Södermalm. Visst är den antik men den har bara varit i min ägo i 24h. Du får leta på loppisar och i gamla skivaffärer.

Dagger Deb sa...

Sisters: sen födelsedagspresent till mig. Eller hur? Jaaaaaa!