söndag 4 april 2010

Gammalmedial kultur: Crustbastards, raggarsvin, opiumvänster, vikingaronkande


Gammelmedia prasslar så skönt när du bläddrar.

Dagens Aftonbladet: Ebba Grön, Eddie Meduza och Doom på ett och samma uppslag. Gilla. Jag utgår från att Extreme Noise Terror och Napalm Death figurerat i dessa sammanhang tidigare. Men jag kan nästan ta gift på att Deviated Instinct, Doom och Hellbastard aldrig nämnts på kultursidorna förut.

Mitt lilla knäck om UKHC finns inte att läsa i cyberrymden, men du hittar Åsas och Ulrikas artiklar här. Jag kan rekommendera kommentarerna på artikeln om Eddie Meduza. 53-årig man rasar mot att Sveriges Radio bannlyst ronkraggarens musik. 33-årig kvinna med starkt nedsatt läsförståelse lackar rejält över att ordet ”kommunism” finns med i en artikel om hennes idol. Stor humor.

I övrigt 1: Eddie Meduza-dokumentären var halvdan, ja. Och vart var samarbetet med Ultima Thule? De stolta vikingasvenskarna berättar själva hur det gick till i sin bok ”Ultima Thule – 4 killar som skakade Sverige”: ”Vi ringde i alla fall upp för att kolla läget och han hade ju hört talas om oss. Han har ju själv blivit bespottad i media genom åren, inte som oss men på sitt sätt. Så jag tror han kunde förstå oss.” Ja, jag skulle inte kunna säga det bättre själv.

I övrigt 2: En mycket bra reflektion över den nutida vänsterns orimliga vurmande för religion hittar du här. Vad hände med allt snack om opium för massorna? Har den svenska vänstern blivit en fårskock horsepundare? Direkt till rehab, tack.

Mina tidigare inhopp på kultursidorna:
”Vad sägs om lite unken kolonialism i din journalistik?"
”Vad sägs om lite korkad gudstro i din punk?”
”Vad sägs om lite hederligt arbetarklassperspektiv i din black metal?”

2 kommentarer:

Julia sa...

LIKE.

Martin sa...

En stor del av vanliga AB Kultur-läsare behöver nog läsa den där om och om igen för att förstå helheten och svengelskan