fredag 23 april 2010

Svenskhets: Free speech for the dumb

Samhällsironi: Att människor som vill avskaffa demokratin använder demokratins rättigheter för att berika sig själva och propagera mot demokratin. Klart Nationaldemokraterna ska ha sig en slant!

Livskvalité: Att hinna lyssna igenom hela ”Hear nothing see nothing say nothing” på väg till jobbet. Och solen skiner.

8 kommentarer:

jimmy windeskog sa...

Är detta sarkasm eller? Att du utmålat ett av sveriges mest demokratiska partier som sin egen motsats.

hon med gikt i arslet sa...

det stavas speech

Herral de Santina sa...

Jimmy: Jag förstår inte vad du menar.

Giktröv: Ohps. Sorry.

Steve Austin sa...

Eftersom Kurdo Baksi och dylika byfånar är helt oförmögna till att ge nyanserad och sanningsenlig - inte bara kritik, utan även information - om sina meningsmotståndare, så får jag ta saken i egna händer. Oavsett vad man tycker om människor, ideologier och partier är det ens skyldighet att inte förvanska sanningen. Så borde det i alla fall vara. Med samma logik så borde i så fall den uttalade kommunisten Lars Ohly och hans anhängare förvandla Sverige till ett nytt Sovjet om de fick verkligt inflytande, och det vore väl ungefär lika dåligt som en fasciststat.

ND vill se sig själva som ett demokratiskt parti, och såvida man inte är konspiratoriskt lagd så är de också det. De är som du säger också verksamma inom dess former. Undantaget är dock kopplingarna till Info 14 och Salemmarschen, samt att Marc Abrahamsson dömdes för våldsamt upplopp efter att enligt uppgifter ha attackerat Facundo Unia i samband med Pride-festivalen 2003. Gissningsvis har partiet arbetat för att ta bort bögknackarstämpeln sedan dess; Vavra Suk, partisekreterare och numer redaktör för Nationell idag, lät emellertid tämligen homofobisk när han intervjuades av Mohamed Omar i fjol. Här kan man läsa intervjun: http://alazerius.wordpress.com/2009/07/09/yttrandefriheten-finns-bara-i-teorin-intervju-med-vavra-suk/

Att AFA, som säger vilja jobba mot kapitalism, knackade just Suk, är emellertid ironiskt - ND är snarast att betrakta som vänsternationalistiskt, och frånsett den etniska aspekten och homofobin så har de synnerligen mycket gemensamt med det som AFA (säger sig) stå för.

Herral de Santina sa...

”frånsett den etniska aspekten och homofobin så har de synnerligen mycket gemensamt”

…fast det är ju ganska svårt att se förbi just de två relativit tunga stötestenarna, wouldn’t you say? Alla sammanslutningar som lägger så tung vikt på entiskt och homofobiskt hat kan ta sina anspråk på demokrati och köra upp dom rakt i röven.

Steve Austin sa...

Absolut, och det är också därför många väljer att inte rösta på ND öht och väljer betydligt mer socioliberala SD i stället. Men nu hamnar vi återigen i den konspiratoriska fällan: Är Ohly och hans gelikar egentligen stora Stahlinvurmare som vill göra Sverige till ett nytt Sovjet? Är Suk och hans gelikar egentligen intensiva bög- och invandringshatare som skulle tvångsrepatriera icke-européer och knacka bögar så fort de fick reell makt?

Min poäng är dock att AFA utger sig för att vara något de inte är. Om de utgav sig för att vara antidemokratiska nazistknackare så skulle jag i alla fall ge deras ärlighet lite cred.

Steve Austin sa...

"Stahlin"? *låtsas att det är tysk stavning*

Herral de Santina sa...

Kort och koncist och enkelt:

"Är Ohly och hans gelikar egentligen stora Stahlinvurmare som vill göra Sverige till ett nytt Sovjet?"

Nej.

"Är Suk och hans gelikar egentligen intensiva bög- och invandringshatare som skulle tvångsrepatriera icke-européer och knacka bögar så fort de fick reell makt?"

Ja.

Hur du än vrider och vänder på det så är kommunism i alla fall på papperet en ideologi som baseras på jämlikhet. Alla ska ha det lika bra, eller lika dålig, beroende på hur du ser det. En nationell ideologi utgår även den från att alla ska ha det lika bra - om du hör till just den nationella identiteten och är en heterosexuell, flaggviftande fullblodspatriot som avlar fram så många barn som möjligt i en liten röd stuga med vita knutar. Passar du inte in i den mallen blir det nackskott.

Nationalism - det ultimata game of the arseholes.

Hur kom AFA med i bilden här?

För övrigt tycker jag att det är lika stötande att ND får presstöd som att den massmordsvurmande, böghatande, Mohamed Omar-kramande Jan Myrdal får konstnärslön.